Γενική φωτογραφία κοινού της εκδήλωσης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση Διάδοσης της Δράσης «Παραμύθι χωρίς Όρια», ηλεκτρονική βιβλιοθήκη παραμυθιών για παιδιά με προβλήματα όρασης, την Τρίτη 25 Ιουνίου. Η Δράση «Παραμύθι Χωρίς Όρια» αφορά στη δημιουργία μίας ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης παραμυθιών, η οποία απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας με προβλήματα όρασης.

Στην εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους

Ο κ. Δημήτρης Νικόλσκυ από το Υπουργείο Εργασίας, γονείς της Αμυμώνης και εκπρόσωποι φορέων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων. Όλοι οι συντελεστές στην υλοποίηση του έργου ήταν παρόντες: η κ. Αλέξα Αποστολάκη, εκδότρια των Εκδόσεων Καλειδοσκόπιο και συγγραφείς των παραμυθιών που παραχώρησαν ευγενικά το δικαίωμα ειδικής οπτικής προσαρμογής και ηχογράφησης των παραμυθιών, ο κ. Αλέξανδρος Ιακώβου, ο οποίος έκανε τη μουσική τους επιμέλεια, εκπρόσωποι από το Διαβάζω για τους Άλλους που προσέφεραν απλόχερα εθελοντές για την ηχογράφηση τους.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να ζήσει βιωματικά την εμπειρία της αφήγησης, φορώντας μάσκες, όταν ο κ. Κωνσταντίνος Μπάζας, ηθοποιός, διηγήθηκε ζωντανά το Παραμύθι «Είμαι Παιδί σας;» του Alex Latiner. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το βίντεο της δράσης ενσωμάτωσης κι ευαισθητοποίησης από τις κ. Μάρη Ρεντζέπη, Δρ Γαλλικής Φιλολογίας και κ. Άννας Βλάχου, Παιδαγωγού, από τον Πρότυπο Παιδικό Σταθμό – Νηπιαγωγείο Μάρη Ρεντζέπη. Σε ανοιχτή συζήτηση μοιραστήκαμε την εμπειρία γονέων της Πρώιμης Παρέμβασης σχετικά με τα παραμύθια και την αντίδραση των παιδιών τους. Την εκδήλωση έκλεισε η κ. Λίλα Πατρόκλου, συγγραφέας παραμυθιών, με μία ανοιχτή κουβέντα με τίτλο «Παραμύθι – Μύθος – Ιστορία».

Ακολούθησε κέρασμα μετά το τέλος της εκδήλωσης κατά την διάρκεια του οποίου οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να γνωριστούν μεταξύ τους, να μοιραστούν συναισθήματά και την εμπειρία τους από την βραδιά, ενώ έγινε ανταλλαγή σκέψεων για τη μελλοντική αξιοποίηση και εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης καθώς και για την σημασία και τον αντίκτυπο της Δράσης για τις οικογένειες των παιδιών με προβλήματα όρασης, αλλά και ως δράση ενσωμάτωσης στα σχολικά πλαίσια.

Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης

Η βιβλιοθήκη αποτελείται από 10 παραμύθια των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο, τα οποία αφηγούνται εθελοντές του Διαβάζω για τους Άλλους, ενώ κάποια από αυτά έχουν προσαρμοστεί κατάλληλα οπτικά, υπό τις οδηγίες του προγράμματος της Πρώιμης Παρέμβασης ώστε να γίνονται αντιληπτά από παιδιά με προβλήματα όρασης. Η βιβλιοθήκη με τα παραμύθια θα βρίσκεται σύντομα διαθέσιμη δωρεάν προς χρήση στο διαδίκτυο.

Στόχος της Δράσης είναι η αύξηση της συμμετοχής των παιδιών με προβλήματα όρασης σε καίριες για την ανάπτυξή τους δραστηριότητες, η διευκόλυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσής τους μέσω δράσεων ευαισθητοποίησης σε σχολικά πλαίσια, η προσφορά μιας ψυχαγωγικής δραστηριότητας για όλη την οικογένεια και η προάσπιση του βασικού δικαιώματος στην ψυχαγωγία και την εκπαίδευση.

Η Δράση υλοποιήθηκε από το Πρόγραμμα της Πρώιμης Παρέμβασης της Αμυμώνης σε συνεργασία με το Διαβάζω για τους Άλλους. Χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης».

Τα Παραμύθια ηχογραφήθηκαν στο στούντιο EnD PRODUCTIONS. Ηχολήπτης: Ζήσης Τόνιας Ειδική οπτική προσαρμογή παραμυθιών: Δανάη Παρουνιάδη και Μάρω Κατσίκα.

Ευχαριστίες

Συγγραφείς παραμυθιών των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο: Eric Carle, Alex Latimer, A.L. Manna, Μιχάλης Καζάζης, Μάρω Κατσίκα, Σούλα Μητακίδου, Χρήστος Μπουλώτης, Ιωάννα & Έρση Νιαώτη, Λίλα Πατρόκλου, Ευαγγελία Τρέσσου Αφήγηση παραμυθιών: Χαρά Ζησιμάτου, Μάτα Καστρισίου, Γιασεμή Κηλαηδόνη, Κωνσταντίνος Μπάζας. Μουσική επιμέλεια παραμυθιών: Αλέξανδρος Ιακώβου Λογότυπο Δράσης και Υλικό επικοινωνίας για τη Δράση: Κρύστη Μουρατίδου Βίντεο Δράσης Ενσωμάτωσης: Αναστάσης Διαμαντάρας Για τη Δράση ενσωμάτωσης και ευαισθητοποίησης: Πρότυπος Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο Μάρη Ρεντζέπη Παραχώρηση Αίθουσας εκδήλωσης: Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή» Εκτύπωση υλικού επικοινωνίας: Tiposeme

Η Αμυμώνη είναι Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Προβλήματα όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες. Έργο της είναι να εκπαιδεύει στην αυτόνομη διαβίωση παιδιά και ενήλικες με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες (νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομα, νευρολογικές διαταραχές, κινητικά προβλήματα, κ.α.) με σκοπό τη μέγιστη ανεξαρτητοποίησή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε απευθυνθείτε στην κ. Σοφία Παδιώτη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημ. Σχέσεων στο pr@amimoni.gr ή στο 6936182312.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή