Κολάζ φωτογραφιών από τις βραβεύσεις του τουρνουά μπακοτέρματος από όλα τα νησιά

Ολοκληρώθηκαν οι τρεις εβδομάδες του καλοκαιρινού προγράμματος Αθλητικά Μονοπάτια Καλοκαίρι 2022 (ΑΜ2022) που διεξήχθη παράλληλα σε 11 απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου με τη συμμετοχή 450 παιδιών ηλικίας 6-12 ετών και τα γέλια των παιδιών αντηχούν ακόμα στα σοκάκια. Τα νησιά που διάνυσαν τα φετινά καλοκαιρινά μονοπάτια είναι ο Άγιος Ευστράτιος, η Αμοργός, η Αστυπάλαια, η Κάσος, το Καστελλόριζο, οι Λειψοί, η Νίσυρος, η Τήλος, η Κίμωλος, τα Ψαρά και οι Φούρνοι Κορσέων. Το πρόγραμμα περιλάμβανε όπως κάθε χρόνο εκμάθηση ασφαλούς κολύμβησης, αθλητισμό, σκάκι, ευαισθητοποίηση, μάθηση και κυρίως παιχνίδι και διασκέδαση εκπληρώνοντας το τρίπτυχο των Αθλητικών Μονοπατιών:

  • παιχνίδι
  • ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων
  • κοινωνικοποίηση

Φέτος είχαμε τη χαρά να έχουμε συνταξιδιώτη στα καλοκαιρινά μας μονοπάτια την κα Καλαμπόκα και τον κύριο Αυγουλά, με την κα Μπούση και τον σκύλο οδηγό της Γιούνι, από τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Με Άλλα Μάτια» με τους οποίους πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτικές όσο και βιωματικές δράσεις παιγνιώδους μορφής με τα παιδιά στα νησιά που επισκεκφτήκαμε. Συνοδοιπόρο για άλλη μία χρονιά είχαμε και το Safe Water Sports, (SWS) που έδωσε στα παιδιά τη δυνατότητα να αλληλοεπιδράσουν με την Ολυμπιονίκη υδατοσφαίρισης κα Καραπατάκη αλλά και το why math με τη βοήθεια του οποίου εντοπίσαμε τα κρυμμένα μαθηματικά γύρω μας. O προπονητής κ. Ντουντανιώτης δίδαξε διαδικτυακά στα παιδιά τα μυστικά του σκάκι και διοργάνωσε δια νησιωτικό τουρνουά.

Φέτος διοργανώθηκε επίσης το μεγαλύτερο τουρνουά μπακοτέρματος στο Αιγαίο με τη συμμετοχή 300 αγοριών και κοριτσιών, το οποίο ολοκληρώθηκε με βραβεύσεις και απονομές κυπέλλων στις νικήτριες ομάδες.

Το πρόγραμμα έκλεισε θεαματικά με τελετές λήξης που περιλάμβαναν αθλητισμό, μουσική, χορό και εορταστική διάθεση ώστε να χαιρετήσουμε τα καλοκαιρινά μας ΑΜ όπως τους αρμόζει.

Φέτος στην τελετή λήξης συμμετείχε η Ηλέκτρα Βενετσάνου και η ομάδα της με χορευτικό Show στους Λειψούς και για πρώτη Χρονιά ενώσαμε τις δυνάμεις μας με το School Wave Festival και 4 συγκροτήματα νέων καλλιτεχνών έδωσαν μία εορταστική συναυλία σε 4 ακριτικά νησιά για την τελετής λήξης του προγράμματος. ΥΑΜΑ, FANGS, TROPEAU ROMAN & OVER900 τα νεανικά συγκροτήματα που ξεσήκωσαν τους μικρούς μας φίλους σε Αμοργό, Αστυπάλαια, Νίσυρο, Τήλο.

Το πρόγραμμα «Αθλητικά Μονοπάτια» διοργανώνεται από το 2015 και υλοποιείται από τo Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence και την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδο», διεξάγεται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Δείτε σχετικό απόσπασμα από τη βιωματική δράση της ΑΜΚΕ Με Άλλα Μάτια με τον Δήμαρχο Αστυπάλαιας Νίκο Κομηνέα.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την ΑΜΚΕ Με Άλλα Μάτια ⇓

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή