• Αρχική
  • Κοινωνικά ΝΑΙ-Α
  • Οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Παλλήνης ευαισθητοποιούνται γύρω από την αναπηρία
 

Δύο φωτογραφίες μια με την ορχήστρα του σχολείου όπου παίζει με την Irma στη σκηνή και μια η Τζουλιάνα Μπούση με τη Uni και εκπαιδευτικούς

Σε επαφή με τους σκύλους οδηγούς τυφλών έρχονται το τελευταίο διάστημα οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Παλλήνης, χάρη σε μία σημαντική συνεργασία. Ο Φάρος Τυφλών και το Κέντρο Σκύλων Οδηγών Ελλάδας συνεργάζονται φέτος με το σχολείο, στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας για την ευαισθητοποίηση των μαθητών ως προς τα άτομα με οπτική αναπηρία.

Έτσι, τον τελευταίο μήνα, σκύλοι οδηγοί του Κέντρου μαζί με τις/τους χειρίστριες/ές τους και την πρόεδρο Ζωή Γερουλάνου, πραγματοποίησαν 2 επισκέψεις στη μουσική σκηνή του Γυμνασίου και Λυκείου. Στο πλαίσιο της δράσης, η νεοσύστατη ορχήστρα “The Guide Dog’s Band“, αποτελούμενη από μαθητές της Β’ λυκείου, συναντήθηκε επί σκηνής με την Irma, πρώην σκύλο οδηγό του εγκεκριμένου προγράμματος ευαισθητοποίησης «Αγαπάμε Σκύλους Οδηγούς» που υλοποιεί το Κέντρο.

Στις εκδηλώσεις του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκαν στις 21/2 και πιο πρόσφατα στις 3/3, συμμετείχε επίσης η Τζουλιάνα Μπούση, τυφλή χειρίστρια της Uni και φιλόλογος με ιδιαίτερη αγάπη στις τέχνες και τον αθλητισμό. Από κοινού με την κυρία Γερουλάνου, μίλησαν στα παιδιά για την αξία της εθελοντικής προσφοράς και ενστάλαξαν τη σημασία που έχει η αγάπη για τη ζωή στην υπέρβαση των εμποδίων.

Όπως ανέφερε η φιλόλογος Αγγλικής Γλώσσας και συντονίστρια της δράσης, Γεωργία Σκουλαρίκου, στη σχετική ανάρτησή της στο Facebook:

«Έχουμε ένα κοινό όραμα-στόχο: τη διάδοση του θεσμού των σκύλων οδηγών, των αναδόχων εθελοντών, τη συμπερίληψη όλων μας σε κοινές, όμορφες διαδρομές.»

Παράλληλα, η κυρία Σκουλαρίκου άφησε να εννοηθεί πως η συνεργασία του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης με τους 2 σημαντικούς αναπηρικούς φορείς δε σταματά εδώ, αλλά αναμένεται συνέχεια.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή