Λογότυπα του προγράμματος Agon, an Olympic Legacy, του ιδρύματος Νιάρχος και του Ολυμπιακού Μουσείου.

Πρόγραμμα “Agon, an Olympic Legacy”

Με τη νέα χρονιά το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας δίνει ακόμα έναν λόγο να επισκεφθούμε τη μόνιμη έκθεσή του χάρη στις τρεις δράσεις του προγράμματος “Agon, an Olympic Legacy”, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), που είναι πλέον διαθέσιμες για το ελληνόφωνο και το αγγλόφωνο κοινό.

Στην επίσκεψή τους στο μουσείο, γονείς με παιδιά από 5 έως 15 ετών μπορούν να εξερευνήσουν τις θεματικές της έκθεσης σε μια διασκεδαστική διαδρομή ανακάλυψης της ιστορίας των Αγώνων μέσω της εκπαιδευτικής δράσης “Agon, Family”. Οι οικογένειες που θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, πριν ξεκινήσουν την περιήγησή τους στη μόνιμη έκθεση, θα παραλαμβάνουν από την υποδοχή του Μουσείου ένα “Family kit”. Χρησιμοποιώντας το, η περιήγηση γίνεται ένα παιχνίδι θησαυρού όπου γονείς και παιδιά συναγωνίζονται σε δοκιμασίες παρατήρησης, εξερεύνησης, φαντασίας και δημιουργικότητας στο πνεύμα του Ολυμπισμού. Ποιος θα αναδειχθεί εν τέλει νικητής και θα κερδίσει το έπαθλο της πορφυρής κορδέλας;

“Agon, Classic Researcher”.

Μια ξεχωριστή θεματική περιήγηση με σημείο αναφοράς την Αθήνα ως Ολυμπιακή πρωτεύουσα, είναι διαθέσιμη μέσω της δράσης “Agon, Classic Researcher”. Η Αθήνα, η πόλη που στην πρόσφατή της ιστορία φιλοξένησε δύο διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, και στην αρχαιότητα γιόρταζε με αγώνες τη μεγάλη γιορτή των Παναθηναίων, ξεδιπλώνει την ιστορία της μέσα από τεκμήρια και σταθμούς εντός της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου. Μέσω του έντυπου οδηγού του προγράμματος, ανακαλύπτουμε τα στοιχεία του Ολυμπιακού πνεύματος που έχουν αποτυπωθεί εντός του αφηγήματος της μόνιμης έκθεσης αλλά και μέσα στον ιστό της πόλης. Ποια θα είναι η επόμενή σας περιήγηση μέσα στην πόλη; Ο οδηγός του “Classic Researcher” θα σας δώσει πολλές εναλλακτικές ιδέες.

“Listen to Our Story”

Με την αυτόνομη βιωματική περιήγηση “Listen to Our Story”, η οποία δίνει έμφαση στην συμπερίληψη του κοινού που βιώνει μερική ή ολική οπτική αναπηρία, βλέποντες και μη-βλέποντες επισκέπτες με συνοδό, έχουν, πλέον, πρόσβαση στην εμπειρία της επίσκεψης στον μουσειακό χώρο. Χρησιμοποιώντας την ακοή και την αφή, όλοι οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να “αναγνώσουν” το αφήγημα της Ιστορίας των Αγώνων αλλά και της μουσειακής εμπειρίας της έκθεσης μέσω 30 ηχητικών αφηγήσεων και σταθμών απτικών εκθεμάτων.

Τα λοιπά προγράμματα και οι πυλώνες, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Agon, an Olympic Legacy” θα ξεκινήσουν να είναι διαθέσιμα για τα αντίστοιχα κοινά, αργότερα εντός του έτους. Περιληπτικά, εντός της μόνιμης έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν για λίγο Ολυμπιακοί αθλητές, συμμετέχοντας σε δύο Ολυμπιακά και ένα Παραολυμπιακό άθλημα, στον χώρο διαδραστικών εγκαταστάσεων “Become an Olympian”, ενώ, στο πνεύμα εξωστρέφειας του Μουσείου, οι 15 “AOM Suitcases”, οι μουσειοβαλίτσες του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, θα ταξιδέψουν σε σχολεία, δομές προσφύγων και αθλητικούς συλλόγους για να διαδώσουν τη φιλοσοφία και την ιστορία του Ολυμπισμού.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ένας επιπρόσθετος πυλώνας της δωρεάς του ΙΣΝ που ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή, είναι και ο εξοπλισμός της Αίθουσας Εκπαιδευτικών Δράσεων του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας στον δεύτερο όροφο των εγκαταστάσεών του, στην οποία φιλοξενούνται εκπαιδευτικές δράσεις για σχολικές ομάδες και συλλόγους, περιοδικά εργαστήρια και camps, αλλά και ποίκιλες εκδηλώσεις.

Πηγή: www.capital.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή