Πέντε όρθια ανθρωπάκια στη σειρά και στην αρχή και στο τέλος ένα αμαξίδιο
Πηγή Εικόνας: www.ajc.com

Τομεακή επιτροπή Νοτίας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ

«Οδύσσεια» στο Αιγαίο για χιλιάδες ανάπηρους για μια γνωμάτευση

Την «οδύσσεια» για χιλιάδες ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες προκειμένου να γίνει γνωμάτευση του ποσοστού αναπηρίας τους καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκάνησου του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως τα άτομα αυτά είναι αναγκασμένα να ταξιδεύουν από όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου στη Ρόδο.

Σε ερώτηση άλλωστε που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται τα άτομα με προβλήματα υγείας προκειμένου να γίνει γνωμάτευση του ποσοστού αναπηρίας τους, αναγκαζόμενοι να ταξιδεύουν από όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου στη Ρόδο, το υπουργείο Υγείας απάντησε ότι «καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια», χωρίς να προτίθεται να αλλάξει την κατάσταση. Η κυβέρνηση της ΝΔ ωμά δηλώνει ότι «με εξαίρεση την Αττική, σε καμία περιφερειακή ενότητα της χώρας δεν λειτουργούν περισσότερα του ενός σημεία διενέργειας υγειονομικών επιτροπών ΚΕΠΑ», αν και στην Αττική υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα.

«Οι ιδιαίτερες δυσκολίες των νησιωτών, η οικονομική και φυσική επιβάρυνσή τους για να μεταφερθούν στη Ρόδο, τα κινητικά προβλήματα κάποιων ανθρώπων και οι επικίνδυνες συνθήκες μετακίνησής τους λόγω της πανδημίας, δεν θεωρούνται σοβαροί λόγοι για να πάρει μέτρα. Η υποκρισία της κυβέρνησης απογειώνεται όταν αναφέρει τις Υγειονομικές Επιτροπές που υπάρχουν στα νησιά Κάλυμνο και Λέρο, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι παρέχουν μόνο διοικητική υποστήριξη της διαδικασίας.

Οι αξιολογήσεις όμως για την πιστοποίηση αναπηρίας, που είναι προϋπόθεση για την καταβολή αναπηρικής σύνταξης ή προνοιακού επιδόματος, γίνονται μόνο στο νησί της Ρόδου», επισημαίνει η ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ και στέκεται στις «ανάγκες των νησιωτών στην Υγεία και ιδιαίτερα των χρονίως πασχόντων, που παραμένουν ανικανοποίητες διαχρονικά απ’ όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Η προστασία της υγείας “χειρουργείται” με κριτήριο το “κόστος – όφελος” από τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν βιομηχάνους, εφοπλιστές, τουριστικούς ομίλους, συνολικά το κεφάλαιο. Επιβεβαιώνεται ότι σ’ αυτό το σάπιο σύστημα, στον καπιταλισμό, οι ανάγκες του λαού και τα δικαιώματά του για μια καλύτερη ζωή δεν μπορούν να συναντηθούν ποτέ και πουθενά με τα κέρδη, και ότι αντίθετα η διαρκής συμπίεση των πρώτων είναι η “καύσιμη ύλη” για τα δεύτερα», σημειώνει η Οργάνωση του Κόμματος.

Πηγή: Εφημερίδα “Ριζοσπάστης”

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή