Παραβάν εκλογών. Το ένα για περιφερειακές εκλογές το άλλο για δημοτικές. Και στα δύο υπάρχουν άτομα μέσα που ψηφίζουν.
Πηγή εικόνας: Eurokinisi

Από τον Σύλλογο ΑμεΑ Ρόδου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Σύλλογός μας είναι στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει ένα πολύ σοβαρό περιστατικό που έλαβε χώρα την Κυριακή 15/10/2023, κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας όπως μας καταγγέλθηκε από τους γονείς αλλά και εγγράφως και από μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής (τα ονόματα είναι στη διάθεσή μας).

Συγκεκριμένα στο εκλογικό τμήμα του χωριού Ιστρίου, προσήλθε για να ψηφίσει ο Εμμανουήλ Καραγεωργίου, άτομο με αναπηρία, όντας στο φάσμα του αυτισμού συνοδευόμενος από τους γονείς του. Η Δικαστική Αντιπρόσωπος σε συνεννόηση με την Εφορευτική Επιτροπή, επέτρεψε στη μητέρα του ατόμου να τον συνοδέψει στο παραβάν. Ψήφισε και αποχώρησε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Σημειώστε ότι δεν υπάρχει δικαστική συμπαράσταση του ατόμου αυτού που να του απαγορεύει την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Ο παριστάμενος εκλογικός εκπρόσωπος , επόπτης της παράταξης “ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ” αφού πρώτα εξήλθε από την αίθουσα, επανήλθε εκφράζοντας έντονες αντιρρήσεις, υποστηρίζοντας ότι δεν έπρεπε να ψηφίσει το άτομο αυτό γιατί “είναι άτομο ανίκανο, χαμηλής νοημοσύνης και περιορισμένης αντίληψης” (!!!) προκαλώντας την έντονη αντίδραση τόσο της δικαστικής αντιπροσώπου όσο και σύσσωμης της Εφορευτικής Επιτροπής, αλλά προπάντων της μητέρας του, που ξέσπασε σε κλάματα!

Στη συνέχεα ο εν λόγω κύριος σε συνεννόηση όπως επικαλέστηκε με τη νομική υπηρεσία της παράταξής του, κατάθεσε ένσταση για το συμβάν. Να υπενθυμίσουμε ότι ο συνάδελφος είχε ψηφίσει και την προηγούμενη εκλογική διαδικασία στις 08/10/2023 αλλά και σε άλλες στο παρελθόν χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Η συμπεριφορά του κυρίου αυτού, είναι εξόχως απαξιωτική και ρατσιστική προς το άτομο αυτό , στρέφεται ενάντια στα Α.με.Α. εν γένει, αλλά πολύ περισσότερο είναι επώδυνο για την οικογένειά του που βίωσε το όλο περιστατικό.

Έχουν καταπατηθεί καταφανέστατα τα δικαιώματά του ως ισότιμου πολίτη αυτής της χώρας με απάνθρωπο τρόπο.

Ως Σύλλογος ατόμων με αναπηρία Επαρχίας Ρόδου καταδικάζουμε απερίφραστα το ως άνω περιστατικό, δηλώνοντας ταυτόχρονα την αμέριστη συμπαράστασή μας στον Εμμανουήλ Καραγεωργίου και στην οικογένειά του. Κανένα άτομο με αναπηρία δεν θα επιτρέψουμε να τυγχάνει ανάλογης αντιμετώπισης και μεταχείρισης και δεν θα είναι μόνο του!

Ενημερώνουμε ότι έχει ενημερωθεί σχετικά με επιστολή και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α. με.Α.) και αναμένουμε τις δικές της ενέργειες.

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΩΝΙΑΔΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,

Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΡΙΑΜ

Πηγή: www.rodiaki.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή