• Αρχική
  • Εκλογές 2019
  • Ο Παραολυμπιονίκης Νίκος Καπλάνης Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Ίλιον
 

Καπλάνης Νίκος

Νίκος Καπλάνης: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου με την παράταξη “Αλληλέγγυα Πόλη Συμμαχία για το Ίλιον “με Επικεφαλής τον Κώστα Κάβουρα

Από το 1991, μετά το ατύχημά μου, είμαι άτομο με αναπηρία – «ατελής τετραπληγία» και η ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό αποτελεί ουσιαστική διέξοδο και ενισχύει τη συμμετοχή μου σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής.

Εκπαίδευση: Η όρεξη μου για μάθηση και εκπαίδευση με έχει οδηγήσει στο Ειδικό Λύκειο Ιλίου, όπου παρακολουθώ τα μαθήματα της τελευταίας τάξης και κατόπιν η επιθυμία μου είναι να εγγραφώ στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου όπου με βεβαιότητα –λόγω της ειδικής κατηγορίας, αθλητών με υψηλές διακρίσεις- θα μπορέσω να επιτύχω.

Επαγγελματική Εμπειρία: Από το 2005 εργάζομαι στο δημόσιο τομέα, αρχικά στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και τώρα στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε θέματα προνοιακής πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία.

Παράλληλες ασχολίες: Ως μέλος θεατρικής ομάδας, έχω συμμετάσχει στις ακόλουθες παραστάσεις: «Φαινόμενα», Θέατρο Σταθμός, 2018, – «Η Άλωση της Πόλης», Βυζαντινό & Εκκλησιαστικό Μουσείο, 2018, – «Ρωμαίος & Ιουλιέτα», Βυζαντινό & Εκκλησιαστικό Μουσείο, 2017, – «Μύρτις», Καλλιτεχνικό θέατρο Αθηνών, 2017, – «Τα Πάθη του Χριστού», Παλιά Βουλή, 2016.

Αθλητισμός

Εμπειρίες/ Επιδόσεις στον Αθλητισμό:

1997 – 2004 Αθλητής κολύμβησης στα 50μ και 100μ.
2005 – 2009 Αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης
2011 – 2015 Αθλητής στίβου, στο αγώνισμα της δισκοβολίας
2017 – σήμερα Αθλητής στο Boccia

Έχω συμμετάσχει σε ένα μεγάλο αριθμό αγώνων, τα τελευταία 20 χρόνια:

• Τουρνουά εντός και εκτός Ελλάδας, Πανελλήνια Πρωταθλήματα και Διεθνείς Αγώνες ως αθλητής κολύμβησης, επιτραπέζιας αντισφαίρισης και στίβου που διοργανώθηκαν από Ομοσπονδίες, σωματεία και άλλες οργανώσεις.
• 10 Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (Μάλτα 1997, Γερμανία 1999, Σουηδία 2001, Τσεχία 2003, Ιταλία 2005, Σλοβενία 2007, Ιταλία 2009, Ιταλία 2012, Γερμανία 2013, Ολλανδία 2015).
• 5 Παγκόσμια Πρωταθλήματα (Ν. Ζηλανδία 1998, Αργεντινή 2002, Ν. Κορέα 2006, Ν. Ζηλανδία 2011, Γαλλία 2014).
• 3 ΠαραΟλυμπιακούς Αγώνες (Σύδνεϋ 2000, Αθήνα 2004, Λονδίνο 2012, ενώ με δική μου απόφαση-για προσωπικούς λόγους- δεν συμμετείχα στους αγώνες της Ατλάντα το 1996 αν και είχα επιλεγεί).

Οι μεγαλύτερες αθλητικές μου επιτυχίες:

1. 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης, Αργεντινή, 2002.
2. 6η θέση στο Πανευρωπαϊκό Κολύμβησης, Σουηδία, 2001.
3. 10η θέση στους ΠαραΟλυμπιακούς Αγώνες, Αθήνα, 2004
4. Χρύσα Μετάλλια στη Κολύμβηση, Επιτραπέζια Αντισφαίριση και Δισκοβολία σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα για άτομα με αναπηρίες.
5. Νο 18 της Παγκόσμιας Κατάταξης στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση, 2007

Ο στόχος μου: Έχω λάβει μέρος σε 3 ΠαραΟλυμπιάδες, με τρία διαφορετικά αθλήματα και επιδίωξή μου είναι να συμμετάσχω σε πέντε, ως ο μοναδικός αθλητής στον κόσμο που θα το έχει επιτύχει.. Επόμενος στόχος είναι το Τόκυο 2020, ως αθλητής του αγωνίσματος του Boccia.

Όραμα για το Ίλιον

Γεννήθηκα, μεγάλωσα, δραστηριοποιούμαι και κινούμαι καθημερινά στο Ίλιον, παρά τις πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίζω χωρίς να είναι δική μου ευθύνη. Μπροστά σ’ όλες αυτές τις δυσκολίες, δε θέλω να μείνω αμέτοχος, αλλά θέλω να προσπαθήσω να αλλάξω την πόλη μου προς το καλύτερο. Να γίνει πραγματικά προσβάσιμη για όλες τις ευάλωτες ομάδες, για τα άτομα με αναπηρία, τους ηλικιωμένους, τους γονείς με μικρά παιδιά.

Αποφάσισα, να εμπλακώ στα κοινά της πόλης και να στηρίξω τη συλλογική προσπάθεια που συντονίζει ο φίλος Βαγγέλης Αυγουλάς. Έτσι, κατέρχομαι ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Ίλιον με την παράταξη της «Αλληλέγγυας Πόλης». Ως ενεργό μέλος της Ανεξάρτητης Κίνησης Προβληματισμού Ενεργών Πολιτών «Ίλιον Με άλλα Μάτια» ζητώ τη βοήθεια σας να παλέψω για μια πιο ανθρώπινη πόλη που μας αξίζει. Ο εκλογικός αγώνας είναι μια δοκιμασία αλλά έχω μάθει να δίνω και συνήθως να κερδίζω δύσκολες μάχες.

Βραβεύσεις:

◊ Βράβευση από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων «για όσα έχει επιτύχει από και μέσα στον αθλητισμό…».
◊ Βράβευση από την Εκκλησία της Ελλάδας.
◊ Βράβευση από την Πρόεδρο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

 

Ο Νίκος Καπλάνης με τον Βαγγέλη Αυγουλά και τον Κώστα Κάβουρα

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή