Λογότυπα της ATH,ENACARD και του ΟΑΣΑ

Δυνατότητα on line αγοράς όλων των εισιτηρίων του ΟΑΣΑ.

Αγορές με το πάτημα ενός κουμπιού από υπολογιστή ή από κινητό.

Στην ψηφιοηοίηση των υπηρεσιών του προχωρά ο ΟΑΣΑ. Μετά την ανανέωση της ιστοσελίδας του, στην οποία συμπεριλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, τα εισιτήρια και τα δρομολόγια σε πραγματικό χρόνο, ο οργανισμός προχωρά στο επόμενο βήμα: Την on line πώληση εισιτηρίων για όλους τους επιβάτες!

Πρακτικά τι σημαίνει αυτό;

Ότι με το πάτημα ενός κουμπιού από υπολογιστή ή από κινητό ο επιβάτης μπορεί να προμηθευτεί εισιτήρια ανάλογα με τις ανάγκες του, «ξεχνώντας» τυχόν ουρές σε εκδοτήρια και εκδοτικά μηχανήματα, αλλά και μετρητά και κέρματα.

Απαραίτητη προϋπόθεση; Να διαθέτει κάρτα ΑΤΗ.ΕΝΑ Card, είτε προσωποποιημένη είτε ανώνυμη.

Η προμήθεια της ανώνυμης κάρτας είναι πολύ εύκολη, φτάνει ο επιβάτης να τη ζητήσει από κάποιο εκδοτήριο. Δεν απαιτεί την προσκόμιση κανενός εγγράφου και έχει την ίδια μορφή με την προσωποποιημένη κάρτα (είναι πλαστικοποιημένη και μπορεί να αποθηκευτεί εύκολα). Μέχρι πρότινος, η on line αγορά εισιτηρίων επιτρεπόταν μόνο στους κατόχους προσωποποιημένων καρτών, ωστόσο ο ΟΑΣΑ προχωρά στην επέκταση της δυνατότητας αυτής και στους κατόχους των ανώνυμων καρτών. Πλέον και οι κάτοχοι ανώνυμων καρτών μπορούν να φορτίζουν τις κάρτες τους από την ιστοσελίδα και από κινητά με τεχνολογία NFC, με όλα τα εισιτήρια μικρής χρονικής διάρκειας κανονικής τιμής ή/και χρηματικό ποσό έως 50 ευρώ, τα οποία θα τους επιτρέπουν την πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς, ανά πάσα στιγμή, χωρίς να ψάχνουν σημεία πώλησης, ούτε μετρητά. Μάλιστα, η ιστοσελίδα παρέχει στον χρήστη και τη δυνατότητα ελέγχου της κατάστασης της κάρτας και του ιστορικού των συναλλαγών της.

Για τη χρήση των λειτουργιών της, όπως είναι φυσικό, ο χρήστης πρέπει να είναι κάτοχος προσωποποιημένης ή ανώνυμης κάρτας και να δημιουργήσει λογαριασμό στην ιστοσελίδα ή στην εφαρμογή.

Η «απελευθέρωση» της φόρτισης εισιτηρίων και στις ανώνυμες κάρτες μέσω Διαδικτύου, πέρα από τα χρηστικά οφέλη για τον επιβάτη, εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδίασμά του ΟΑΣΑ για τη βελτίωση των παρεχόμενων συγκοινωνιακών υπηρεσιών. Σχετικά πρόσφατα έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους της Αθήνας, έστω και σε πιλοτικό επίπεδο, τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία, ενώ από τις αρχές του έτους είναι εμφανής η ενίσχυση των δρομολογίων σε κεντρικές γραμμές, έπειτα από τη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ και τη σταδιακή προμήθεια λεωφορείων μέσω leasing.

Λειτουργική, σύγχρονη και με εύκολη πλοήγηση από όλες τις συσκευές η νέα ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ

Η νέα ιστοσελίδα του Οργανισμού σχεδιάστηκε με στόχο να διευκολύνει την αναζήτηση κάθε απαραίτητης πληροφορίας για τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας, τα εισιτήρια, τα δρομολόγια σε πραγματικό χρόνο αλλά και τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Ταυτόχρονα, παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία υποστήριξης των ΑμεΑ για την πλοήγησή τους σε αυτή. Είναι λειτουργική, σύγχρονη, με εύκολη πλοήγηση από όλες τις συσκευές (υπολογιστές, τάμπλετ, κινητά) και συγκεντρώνει σε μία ιστοσελίδα τις μέχρι τώρα διακριτές διαδικτυακές υπηρεσίες Τηλεματικής και ΑΤΗ.ΕΝΑ Card. Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μπορούν πλέον εύκολα να ΑΤΗ.ΕΝΑ Card, καθώς και να ενημερωθούν για όλα τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να τη χρησιμοποιήσουν. Έμφαση, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ΟΑΣΑ, δόθηκε και στην ενημέρωση για το συγκοινωνιακό δίκτυο της Αθήνας, με την ενότητα Δρομολόγια, με πληροφόρηση για σταθμούς μετεπιβίβασης, ειδικές γραμμές (express, 24ωρης λειτουργίας, νυχτερινές), δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών και των γραμμών τρόλεϊ. Ξεχωριστή ενότητα δημιουργήθηκε και για τους επισκέπτες της Αθήνας. Εδώ δόθηκε έμφαση τόσο στα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου που μπορούν να χρησιμοποιήσουν κατά τη μετακίνησή τους με τα ΜΜΜ στην Αθήνα όσο και στην ολοκληρωμένη εικόνα του δικτύου αστικών συγκοινωνιών (δρομολόγια, σημεία ενδιαφέροντος που μπορεί να επισκεφθεί με τα ΜΜΜ, γραμμές αεροδρομίου κ.ά.).

Ιστοσελίδα www.oasa.gr.

Πηγή: Εφημερίδα “Παραπολιτικά”

Δείτε τα βήματα για online αγορά Εισιτηρίων

1 . Ανώνυμη Κάρτα

Εφαρμογή

Ιστοσελίδα 

2. Προσωποποιημένη Κάρτα

Εφαρμογή

Ιστοσελίδα 

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή