• Αρχική
  • Εκλογές 2019
  • Ο Νάσος Ηλιόπουλος στην Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών-«Σχεδιάζουμε μαζί μία πόλη φιλική για ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα»
 

Ο Νάσος Ηλιόπουλος με τον Πρόεδρο της ομοσπονδίας Νίκο Γιαλλούρη, τον Ηλία Μαργιόλα, την Βιβή Τσαβαλιά, την Ζωή Γερουλάνου και υπαλλήλους της Ομοσπνδίας

Ο υποψήφιος δήμαρχος για τον Δήμο Αθηναίων με την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος επισκέφτηκε την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 και συνομίλησε με τους υπεύθυνους, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γιαλλούρη, τη γενική γραμματέα κα Τσαβαλιά, την πρόεδρο του Κέντρου Σκύλων Οδηγών, κα Γερουλάνου και μέλη της Ε.Ο.Τ.

Εκεί άκουσε τα αιτήματα τους για την εκπαίδευση, τη δουλειά αλλά και γενικότερα τη ζωή με αξιοπρέπεια στην πόλη. Ο πρόεδρος της Ε.Ο.Τ αναφέρθηκε στους αγώνες που έχουν δώσει οι τυφλοί και τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα, ενώ τόνισε πως η Αθήνα αντιμετωπίζει παραδοσιακά προβλήματα με την προσβασιμότητα.

Παράλληλα, η κα Γερουλάνου αναφέρθηκε στο αξιέπαινο και δύσκολο έργο του Κέντρου Σκύλων Οδηγών Ελλάδας που ξεκίνησε τη δράση του το 2008, ως μια καθαρά εθελοντική προσπάθεια, πίσω από την οποία βρίσκονται όλοι οι επίσημοι φορείς των τυφλών. Όπως επισημάνθηκε, υπάρχει η ανάγκη για έναν μόνιμο χώρο εκπαίδευσης και μια τακτική επιχορήγηση, για την οποία είχε προταθεί κάθε δήμος να προσφέρει ένα μικρό ποσό κάθε χρόνο με δικαίωμα αν υπάρχει κάποιος τυφλός ενδιαφερόμενος στον δήμο να μπορεί να αιτηθεί απευθείας έναν σκύλο-οδηγό, ωστόσο αυτή η πρόταση δεν προχώρησε.

Ν. Ηλιόπουλος πρέπει να συμφωνήσουμε τις προδιαγραφές προσβασιμότητας που είναι βιώσιμες

«Δεν γίνεται να περπατήσεις σήμερα στα πεζοδρόμια της Αθήνας χωρίς να κινδυνεύεις», υπογραμμίστηκε με τον Ν. Ηλιόπουλο να επισημαίνει ότι πρέπει «να συμφωνήσουμε μαζί στις προδιαγραφές που είναι πραγματικά φιλικές, βιώσιμες και προσβάσιμες για όλους τους ανθρώπους στην πόλη και οποιοδήποτε έργο γίνεται από εδώ και πέρα να γίνεται με βάση αυτές». «Βασικό μέλημα της δημοτικής αστυνομίας είναι να προστατεύει τον δημόσιο χώρο και να εξασφαλίζει την προσβασιμότητα όλων στην πόλη», τόνισε δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συνεργασίας του δήμου και κοινού σχεδιασμού με αρμόδιους φορείς για ζητήματα προσβασιμότητας. «Με εσάς ο Δήμος πρέπει να έχει μια άμεση συνεργασία- θεσμική σχέση, να μη βρισκόμαστε μόνο όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα αλλά να σχεδιάζουμε στρατηγική μαζί», είπε.

Ταυτόχρονα ο κ. Ηλιόπουλος επιτέθηκε και στη σημερινή διοίκηση του Δήμου, τονίζοντας πως είναι «εξοργιστικό ότι ο Δήμος ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει και χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορεί να αξιοποιήσει, δεν τα χρησιμοποιεί».

«Αθήνα από την Αρχή σημαίνει μία πόλη προσβάσιμη για όλους. Η πρόσβαση και η ασφάλεια αποτελεί καθολικό δικαίωμα και για εμάς είναι προτεραιότητα. Σχεδιάζουμε μαζί μία πόλη φιλική για ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα, δηλαδή σχεδιάζουμε μια πόλη πιο φιλική και ασφαλή για όλους», υπογράμμισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Πηγή: www.altsantiri.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή