Ο Μάγος με την πολύχρωμη βαλίτσα, Άγιος Βασίλης, Χιονάνθρωπος, ξωτικά

Σε επικοινωνία με την ιστοσελίδα μας, η εκπαιδευτικός / μουσικολόγος κα Τσιασιώτη Γεωργία, μας ενημέρωσε για την εξής πανέμορφη εκπαιδευτική πρωτοβουλία, με πρωταγωνιστές τα παιδιά!

Ξεκίνησε τον Οκτώβρη 2016 και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβρη 2020! Αποτελεί ένα δημιουργικό Project που πραγματοποιήθηκε με την συμβολή των μικρών μαθητών μου και ενηλίκων φίλων. Μια πρόταση για το πως εκπαιδευτικός και μαθητές που μπορούν να συμπράξουν ώστε να έρθουν στην επιφάνεια τα συναισθήματα των παιδιών εκφράζοντας τα, να καλλιεργηθεί η ομαδικότητα, η συνεργασία και η αυτοπεποίθηση των παιδιών.

Το Project αποτελείται από τρεις φάσεις.

Πρώτη φάση αποτελεί η συγγραφή του παραμυθιού. Τα παιδιά τον Οκτώβριο του 2016 κλήθηκαν να γράψουν μια φανταστική Χριστουγεννιάτικη ιστορία. Από όλες τις ιστορίες συλλέχθηκαν κάποια στοιχεία, τα οποία συνδυάστηκαν όλα μαζί σε μία και με οργανάκια βάλαμε τις μουσικές μας πινελιές. Έπειτα μοιράσαμε ρόλους και το παρουσιάσαμε. Δεύτερη φάση αποτελεί η εικονογράφηση του παραμυθιού, η οποία πραγματοποιήθηκε την περίοδο Φεβρουάριο-Ιούλιο 2020 από μαθητές, οι οποίοι δεν γνώριζαν το παραμύθι. Τους ζητήθηκε να αποτυπώσουν ζωγραφίζοντας τα συναισθήματα και τις εικόνες που τους άφησε το παραμύθι, σε συνδυασμό με την μουσική. Η τρίτη φάση ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο του 2020 και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του ίδιου έτους. Αφορούσε ενήλικες και παιδιά. Τους ζητήθηκε να ταυτιστούν με έναν ρόλο να συνεργαστούν και να αποτυπώσουν εικόνες και συναισθήματα με την φωνή τους. Τέλος το Project ολοκληρώθηκε με την ηχογράφηση του στο studio του Μουσείου Τσιτσάνη στα Τρίκαλα.

Συμμετείχαν στους ρόλους της ηχογράφησης

ΑΦΗΓΗΣΗ 1 ⇒ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΣΙΑΣΙΩΤΗ

ΑΦΗΓΗΣΗ 2 ⇒ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΙΤΖΙΟΥ

ΜΑΓΟΣ ⇒ ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΡΑΒΑΝΗΣ

ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗΣ/ΦΡΕΝΤΙ ⇒ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣ

ΓΚΑΣΤΟΝ⇒ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΦΟΔHMOΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΟΜΠ⇒ ΒΕΡΑ ΤΑΣΤΣΟΓΛΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ⇒ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΣΙΑΣΙΩΤΗ

ΠΑΙΔΙ Α⇒ ΕΛΕΝΗ ΜΠΑΟΥ

ΠΑΙΔΙ Β, Γ⇒ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΦΡΑΝΤH

ΠΑΙΔΙ Δ⇒ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΗΣ

Στη συγγραφή του παραμυθιού συμμετείχαν οι μικροί μου μαθητές:

ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΥ ΑΡΕΤΗ, ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ-ΕΙΡΗΝΗ, ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΓΙΩΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΓΙΩΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΓΙΩΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΓΚΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΟΣ, ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΚΑΤΣΙΑΝΑΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, ΚΟΛΩΝΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ, ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΕΟΔΌΣΗΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΗΣ, ΛΥΔΙΑ, ΘΕΟΔΩΡΑ.

ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΊΧΑΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ :

ΛΕΦΑ ΒΑΣΙΑ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΤΣΙΑΝΤΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ:ΡΟΜΟΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ STUDIO ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ PROJECT – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: ΤΣΙΑΣΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Το συγκεκριμένο project αποτελεί μια εθελοντική εργασία και δεν υπάρχει κάποιο οικονομικό κέρδος! Είναι προϊόν πολλών ανθρώπων, με βασικά συστατικά την αγάπη, το μεράκι, την παιδική φαντασία και αθωότητα!

Το ηχητικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε από το Youtube είναι καθαρά για την εκπαίδευση των παιδιών για να έρθουν σε επαφή με πολλά διαφορετικά ύφη μουσικής, να εμπλουτίσει τον συναισθηματικό τους κόσμο και να βοηθήσει στην έκφραση τους”.

Απολαύστε το παραμύθι εδώ ⇓

Ο Μάγος των Χριστουγέννων με την πολύχρωμη βαλίτσα

 

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή