Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας κρατώντας το νέο βιβλίο με τα παιδιά του Παυλία και Λάμπρο.

Σε μια γιορτή συγκίνησης, ανθρωπιάς και κοινωνικών «μηνυμάτων», μπροστά σ΄ ένα μεγάλο και ευρύ ακροατήριο, εξελίχθηκε το βράδυ της Τρίτης, 29 Νοεμβρίου, η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «Ο Γιος της Παπαρούνας» που έγραψαν από κοινού ο Δημήτρης Κωνσταντάρας και η κόρη του, Παυλίνα (Εκδόσεις ΔΙΧΤΥ), στον Πολυχώρο «Άτρακτος», στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Όλη σχεδόν η οικογένεια Κωνσταντάρα (Δημήτρης, Παυλίνα και Λάμπρος) συνεργάστηκε στην παρουσίαση της ιστορίας που καταγράφει τη συγκλονιστική πορεία ενός κοριτσιού από την Παλαιστίνη που καταλήγει πρόσφυγας/μετανάστης στην Αθήνα, πέφτει στα χέρια μιας εγκληματικής οργάνωσης εκμετάλλευσης των προσφύγων, μένει έγκυος από τον αρχηγό της σπείρας, αποδρά από την «έδρα» της σπείρας, γεννάει ένα αγοράκι και το εγκαταλείπει στο θάλαμο νεογνών του μαιευτηρίου. Μη μπορώντας να το μεγαλώσει, φεύγει νύχτα, με την ελπίδα ότι το μωρό θα έχει καλύτερη τύχη χωρίς αυτήν την οποία αναζητεί η αστυνομία αλλά και η συμμορία που την εκμεταλλευόταν. Το μωρό καταλήγει στο Ίδρυμα «Μητέρα» και λίγο αργότερα υιοθετείται από ένα άτεκνο ζευγάρι, μεγαλώνει φυσιολογικά ώσπου έρχεται η στιγμή που ζητάει –όπως έχει δικαίωμα- να γνωρίσει την πραγματική του μητέρα.

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τους Συγγραφείς Δημήτρη και Παυλίνα Κωνσταντάρα

Η παρουσίαση εμπλουτίστηκε από αλλαγή φωτισμών, κολλάζ φωτογραφιών, βίντεο και μουσική, λίγα λόγια από τους συγγραφείς και λίγα αποσπάσματα από το βιβλίο που διάβασαν η ηθοποιός Εύη Σαουλίδου και τα δυο αδέλφια Παυλίνα και Λάμπρος, με τον Δημήτρη Κωνσταντάρα να κάνει τις συνδέσεις. Δυο θαυμάσιες ομιλήτριες, η parent coach από τη Θεσσαλονίκη Δήμητρα Γούναρη και η Μάρθα Κλουκίνα, Σύμβουλος Κινητικής Ανάπτυξης Βρεφών και δασκάλα Κίνησης έδωσαν το κοινωνικό μήνυμα του βιβλίου με επίκεντρο την υιοθεσία.

Και τέλος, μέσα στις επιδοκιμασίες του κοινού, ο Δημήτρης Κωνσταντάρας ανακοίνωσε στον γνωστό τυφλό δικηγόρο και πρόεδρο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Με Άλλα Μάτια» Βαγγέλη Αυγουλά ότι το κείμενο του βιβλίου, προσφέρεται στην Οργάνωση ώστε να ηχογραφηθεί και σε ακουστική μορφή να διατίθεται σε όλα τα άτομα με προβλήματα όρασης.

 

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή