Εκπρόσωποι των εκδόσεων Νίκας κρατώντας το βιβλίο «Αλέξανδρος Παναγούλης, Πρόβες Θανάτου»

Πώς θα ήταν ένας κόσμος όπου όλοι θα είχαν ίσες ευκαιρίες στα πάντα;

Μα φυσικά δικαιότερος και… ομορφότερος!

Αυτήν, ακριβώς, την ομορφιά των ίσων ευκαιριών οραματίστηκαν οι Εκδόσεις Νίκας και έκαναν την αρχή.

Ο εκδότης Νικόλαος Νίκας βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο παράρτημα του ΚΕΑΤ στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, στη γνωστή σε όλους ιστορική Σχολή Τυφλών της Θεσσαλονίκης, μετά από συνάντηση με τον διευθυντή και στελέχη της σχολής, παρέδωσε το βιβλίο του Κώστα Μαρδά, «Αλέξανδρος Παναγούλης, Πρόβες Θανάτου» προκειμένου να ψηφιοποιηθεί και να μετασχηματιστεί σε κώδικα Braille αλλά και σε audio book.

Σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλοι τίτλοι των Εκδόσεων Νίκας, παιδικοί και ενηλίκων, προκειμένου μικροί και μεγάλοι εντυποανάπηροι βιβλιόφιλοι να έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στις ιστορίες των βιβλίων μα και στους κόσμους που αυτά δημιουργούν.

Ζούμε σε έναν κόσμο που τα άτομα με αναπηρία δεν τυγχάνουν του απόλυτου σεβασμού, όπως θα έπρεπε. Πέραν των φυσικών δυσκολιών, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις άνισες ευκαιρίες. Μια σύγχρονη κοινωνία θα πρέπει να σέβεται και να προσφέρει σε κάθε πολίτη τη δυνατότητα πρόσβασης σε κάθε κοινωνικό αγαθό. Το βιβλίο είναι ένας ανεξάντλητος θησαυρός γνώσης, ψυχαγωγίας και αυτοβοήθειας κι επιβάλλεται να έχουν όλοι δικαίωμα πρόσβασης στα οφέλη του.

Η ανεμπόδιστη πρόσβαση σε αυτό και η φιλαναγνωσία είναι δικαίωμα όλων. Και μπορεί εκεί έξω να υπάρχουν άνθρωποι που στερούνται όρασης, αλλά δε στερούνται οράματος. Αυτό το όραμα των ανοιχτών οριζόντων της βιβλιοφιλίας ξεκίνησαν να χαρίζουν οι Εκδόσεις Νίκας.

Ας ελπίσουμε πως το παράδειγμά τους θα το ακολουθήσουν κι άλλοι. Εμείς είμαστε το κλειδί για την αλλαγή που θέλουμε στον κόσμο μας: η κοινωνική μας ευαισθησία, η προσφορά, ο σεβασμός. Ας γίνουμε ο κόσμος που πραγματικά θέλουμε να ζούμε.

Πηγή: www.exostispress.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή