Σκίτσο όπου γυναίκα είναι στο σπίτι μόνη της και κάθεται με το τάμπλετ μπροστά της

Ο Δήμος Καρδίτσας στη προσπάθεια του να στηρίξει τους Δημότες του, αναπτύσσει δράσεις και συνεργασίες σε όλους τους τομείς. Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών εντάσσεται και η συνεργασία του Τμήματος Προαγωγής Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας, Δημόσιας Υγείας & ΑΜΕΑ με το Κέντρο Ημέρας Κ.Η.Π.Ο.Σ. της Αστικής μη Κερδοσκοπικής εταιρείας «Δίοδος», που αποτελεί έργο στο πλαίσιο του προγράμματος υποστήριξης «Κανένας μόνος στην Πανδημία». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, λειτουργεί Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και την εποπτεία της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Αργώ».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι πολίτες να επικοινωνούν με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πρόνοιας κ. Θεόδωρο Θεοδωρόπουλο στο τηλ. 2441354719 και με το υπηρεσιακό στέλεχος της Πρόνοιας κ. Μαρία Τσιαλκούτη στο τηλ: 2441354716.

Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες του προγράμματος απευθύνονται:

  • σε νοσούντες και νοσήσαντες από τη λοίμωξη COVID-19, καθώς και τους οικείους αυτών,
  • στους εργαζόμενους στις μονάδες υγείας της 5 ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και, πιο συγκεκριμένα, στα πέντε νοσοκομεία της Περιφέρειας (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας «Κουτλιμπάνειο», Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο», Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων), στα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία των αντίστοιχων νομών,
  • σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα, χρόνιες παθήσεις (όπως άτομα με διαβήτη, καρκίνο, νεφροπάθεια, σκλήρυνση κατά πλάκας) και τις οικογένειές τους,
  • σε ανέργους.

Από τους επαγγελματίες της γραμμής παρέχονται:

  • Ψυχολογική, κοινωνική και συμβουλευτική υποστήριξη.
  • Σεμινάρια/εκπαίδευση επαγγελματιών στις πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας.
  • Ομάδες ψυχοθεραπείας για τους επαγγελματίες υγείας.
  • Ενημέρωση για τα κοινωνικά δικαιώματα των ανωτέρω πληθυσμών.

Διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα

Προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να συμμετέχει στο πρόγραμμα:

♦ Επικοινωνεί ο ίδιος τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά (τηλ: 24210-31993 & 693 670 8485, e-mail: grammi_covid19@diodo.gr )

♦ Αναφέρει το αίτημά του, κρατώντας, αν επιθυμεί, την ανωνυμία του.

♦ Ακολουθεί μία πρώτη τηλεφωνική συνάντηση με επαγγελματία ψυχικής υγείας και, εφόσον υπάρχει ανάγκη, παρέχεται ένας κύκλος ψυχοθεραπευτικών συνεδριών, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ή γίνεται παραπομπή σε εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Η υπηρεσία παρέχεται ανώνυμα, εμπιστευτικά και διασφαλίζεται η προστασία των προσωπικών δεδομένων. Η υποστήριξη παρέχεται μέσω ψηφιακών εφαρμογών, μέσω τηλεφώνου ή/και δια ζώσης. Η δυνατότητα επιλογής αφήνεται στους εξυπηρετούμενους.

Στελέχωση της Γραμμής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Covid-19 της «ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ»

Το πρόγραμμα στελεχώνεται από 2 Ψυχολόγους (Φοίβη Αναγνώστου και Θεοδώρα Γεωργατζή) και 2 Κοινωνικούς Λειτουργούς (Απόστολος Αθανασίου και Παναγιώτα Παπαντωνίου).

Στοιχεία επικοινωνίας

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν μέσω τηλεφωνικής, διαδικτυακής και δια ζώσης επικοινωνίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά (Δευτέρα – Κυριακή) 9:00-21:00 με τους εξής τρόπους: : 24210-31993, 693 670 8485

Πηγή: www.thenewspaper.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή