Στιγιότυπο από τον διαδραστικό χάρτη με τα σημεία των προσβάσιμων παραλιών

Επιτέλους μια θετική πρωτιά για τη χώρα!

Η Ελλάδα έχει πολύ δρόμο μπροστά της για να χαρακτηριστεί συμπεριληπτική και να μην αποτελεί καθημερινά μια πίστα αγώνα για τους πολίτες της με ειδικές ανάγκες. Ωστόσο, είναι θετικό ότι γίνονται βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και τουλάχιστον μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο κι ευκολότερο αύριο, όπως αξίζουν.

Σημαντική λοιπόν, είναι η πρωτιά της χώρας σε παραλίες που προσφέρουν προσβασιμότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Όλοι αγαπάμε το καλοκαίρι κι ό,τι αυτό φέρνει και τα ΑμεΑ δεν αποτελούν εξαίρεση. Οι βουτιές στη θάλασσα θα έπρεπε να αποτελούν δικαίωμα για όλους και η Ελλάδα πετυχαίνει μια σημαντική διαφορά, αφού σχεδόν 200 παραλίες προσφέρουν τη δυνατότητα σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να απολαύσουν εύκολα το μπάνιο τους.

Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις ήρθαν από την ελληνική εταιρεία Seatrac, η οποία διευκολύνει τη ζωή ΑμεΑ παραθεριστών σε Ελλάδα, Ιταλία και Κύπρο. Σε κάθε τοποθεσία, υπάρχει ένα ξύλινος διάδρομος που οδηγεί σε ένα κινούμενο με ηλιακή ενέργεια κάθισμα. Οι χρήστες μεταφέρονται στο ανάκλιντρο και οδηγούνται στο νερό μέσω μιας συσκευής τηλεχειρισμού, που είναι διαθέσιμη στην παραλία ή παραδίδεται στο ξενοδοχείο τους.

Μόλις βρεθούν στη θάλασσα, μπορούν να σηκωθούν από την καρέκλα για να κολυμπήσουν και στη συνέχεια να επιστρέψουν στην καρέκλα για να επιστρέψουν στη στεριά, παρακάμπτοντας την άμμο.

Όπως εξηγεί ο Ιγνάτιος Φωτίου, ένας από τους Έλληνες εφευρέτες της καινοτόμου συσκευής παραλίας, στην Washington Post:

“Η Seatrac δεν παρέχει μόνο ανεξάρτητη πρόσβαση στη θάλασσα. Παρέχει αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία σε άτομα με κινητικά προβλήματα που θέλουν να απολαύσουν το κολύμπι. Μπορούν να επιλέξουν πού θα πάνε και να ζητήσουν από τους φίλους τους να τους ακολουθήσουν, αντί να συμβαίνει το αντίστροφο.”

Για λίγη παραπάνω διευκόλυνση, η εταιρεία έχει δημοσιεύσει κι έναν διαδραστικό χάρτη, που δείχνει τις παραλίες της χώρας που διαθέτουν τη συγκεκριμένη εγκατάσταση, ενώ στην αναζήτηση μπορείς να ψάξεις απευθείας τον προορισμό που σε ενδιαφέρει. Για να δεις τον χάρτη, μπες εδώ 👉 https://seatrac.gr/el/xartis/

Την ελληνική «πατέντα» γλυκοκοιτάζουν αξιωματούχοι στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ, στην Ισπανία και στην Κροατία, όσο η εταιρεία σχεδιάζει την επέκτασή της σε Ευρώπη και όχι μόνο.

Πάντως, πέρα από τα αμαξίδια Seatrac, η TOBEA προσφέρει κι άλλες ανέσεις στους παραθεριστές με κινητικά προβλήματα, όπως προσβάσιμα αποδυτήρια, ντους και μπάνια, πεζόδρομους συμβατούς με αναπηρικά αμαξίδια και ένα σκιερό σαλόνι.

Πηγή: www.neopolis.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή