Μπάνερ: ασπρόμαυρη φωτογραφία νέου άνδρα μπροστά σε λάπτοπ με τη λέξη "Ξεκινήσαμε" να αναγράφεται πάνω και το λογότυπο του ΔΕΣΜΟΥ
Για ένα έτος, 11 νέοι εργαζόμενοι θα αποκτήσουν πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία σε κοινωφελείς οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι με τη σειρά τους θα ενισχυθούν με ανθρώπινο δυναμικό χωρίς το πρόσθετο κόστος των λειτουργικών δαπανών, μεγιστοποιώντας τον κοινωνικό τους αντίκτυπο, με την υποστήριξη του “Δεσμού“. Η ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια” είναι μία από της οργανώσεις που έχει την τιμή να επωφεληθεί από το παραπάνω πρόγραμμα, μέσα από το οποίο θα καλυφθούν για 12 μήνες οι λειτουργικές δαπάνες και το μισθολογικό κόστος ενός εργαζόμενου ατόμου για τον οργανισμό μας.

Η ομάδα των ανάπηρων εργαζόμενων της ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια” μεγαλώνει!

Καλωσορίζουμε τη Δήμητρα Παρασκευοπούλου, η οποία για ένα έτος θα παρέχει τις υπηρεσίες της, στην προσπάθειά μας για Συμπερίληψη και Προσβασιμότητα. Εντάσσεται στο ανθρώπινο δυναμικό των ανάπηρων εργαζόμενων της ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”, ως Συντονίστρια Προγραμμάτων Ενδυνάμωσης,υποστηρίζοντας τις προσπάθειες για την εξάλειψη της υποεκπροσώπησης των αναπήρων και την ενίσχυση της ορατότητας στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Θα εργαστεί για τα προγράμματα εξοικείωσης με την αναπηρία ώστε, μέσα από αυτά, να σπάσουν στερεότυπα και να αρθούν προκαταλήψεις έναντι στον κοινωνικό αποκλεισμό των ανάπηρων ατόμων.

Καθηκοντολόγιο

Πιο συγκεκριμένα, τα καθήκοντά της αφορούν στην εξωστρέφεια του οργανισμού προς την αναπηρική κοινότητα και τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, στην ενίσχυση της βιωσιμότητάς του, στην ενδυνάμωση της αναπηρικής κοινότητας και στην εξοικείωση με την αναπηρία του ευρύτερου κοινού, μέσα από τα παρακάτω project:
  1. #SpeakUp: Eνίσχυση καμπάνιας εξοικείωσης με την αναπηρία μέσα από βίντεο που αναδεικνύουν την καθημερινότητα ανάπηρων ατόμων. Η καμπάνια μετράει δύο χρόνια ζωής, 140 βίντεο και πάνω από 10 εκατομμύρια προβολές.
  2. Συνεντεύξεις ανάπηρων ατόμων στο meallamatia.grτο μοναδικό πλήρως προσβάσιμο κοινωνικοπολιτικό Portal.
  3. Live… Με Άλλα Μάτια: Ενίσχυση μηνιαίων εκπομπών, οι οποίες παρουσιάζονται από τυφλό άτομο, πραγματεύονται επίκαιρα θέματα υπό το πρίσμα της αναπηρίας και διαθέτουν υπότιτλους και διερμηνεία στην Ελληνική ΝΟηματική Γλώσσα.
  4. Μητρώο Ανάπηρων Καλλιτεχνών: Προσέλκυση ανάπηρων καλιτεχνών με στόχο την υλοποίηση εκδηλώσεων και την ανάδειξη νέων ταλέντων.
  5. Δες τη Ζωή Με Άλλα Μάτια: Πρόγραμμα εξοικείωσης με την αναπηρία στα σχολεία με άδεια του Υπουργείου Παιδείας
  6. Κοινωνικό ΔελτίοΥποστήριξη του μηνιαίου δελτίου κοινωνικών ειδήσεων το οποίο παρουσιάζεται από ανάπηρο άτομο και διαθέτει υποτίτλους και διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Ταυτόχρονα, θα απασχολείται με τη διοικητική υποστήριξη της κοινωνικής επιχείρησης και με αναζήτηση πόρων για τη βιωσιμότητα του οργανισμού.

Χάρη στη Δήμητρα και τον Δεσμό, ο κοινωνικός μας αντίκτυπος μεγιστοποιείται παρά τις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε.
Ευχαριστούμε για την πολύτιμη υποστήριξη τον 4ο Κύκλο “Δεσμός για τους Νέους”! Φέτος, το πρόγραμμα υλοποιείται χάρη στην εμπιστοσύνη και την πολύτιμη υποστήριξη των: Raycap, Titan Cement Company S.A., The Andreas Mentzelopoulos Foundation, American Pickers on The History ChannelJohn S. Latsis Public Benefit Foundation, Technomed, Kefalonia Fisheries και του National Philanthropic Trust.

Τα νέα άτομα και οι οργανισμοί που θα απασχοληθούν:

• Αναστασία Χελιώτη – Co2gether
• Σύλια Δόσπρα – Women Do Business
• Δήμητρα Παρασκευοπούλου – Με Άλλα Μάτια
• Στέλιος Μυρογιάννης – Immortaliting
• Ελισάβετ Παπαμιχαήλ – Κ3 – Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών
• Γεωργία Κοκκίνου Ζήκου – Openous
• Ναταλία Κελεπούρη – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ
• Πέτρος Σούκερας – Humanity Greece
• Δημήτρης Κισσούδης – ARSIS – Association for the Social Support of Youth
• Ναυσικά Στεφανίδου – Boulouki
• Γεωργία Κοκκίνου – Ecomuseum Zagori

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή