παιδί σε αμαξίδιο και παιδί χωρίς αναπηρία

Ντροπή! Τους ξεσπιτώνουν οι γείτονες.

Από την εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο» τής 4ης Δεκεμβρίου 2012: Τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρίες και η ταυτόχρονη πολιτική εξόντωσής τους που ακολουθείται από την κυβέρνηση δεν φαίνεται να απασχολούν ιδιαίτερα ορισμένους κατοίκους συνοικίας στο Ηράκλειο Κρήτης, οι οποίοι αντιδρούν και μάλιστα λυσσαλέα στην ενδεχόμενη γειτνίασή τους με παιδιά με ειδικές ανάγκες!

Τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρίες και η ταυτόχρονη πολιτική εξόντωσής τους που ακολουθείται από την κυβέρνηση δεν φαίνεται να απασχολούν ιδιαίτερα ορισμένους κατοίκους συνοικίας στο Ηράκλειο Κρήτης, οι οποίοι αντιδρούν και μάλιστα λυσσαλέα στην ενδεχόμενη γειτνίασή τους με παιδιά με ειδικές ανάγκες!

Στις Μεσομπελιές Ηρακλείου, το «Σπίτι των Ονείρων», όπως το αποκαλούν οι άνθρωποι του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή», φαίνεται πως θα παραμείνει όνειρο, καθώς η αντίδραση τριών ατόμων που τα σπίτια τους γειτονεύουν με το ακίνητο του κέντρου, στο οποίο αναμένεται να στεγαστεί ξενώνας για τα παιδιά, προκάλεσε… επιπλοκές και οδήγησε στην απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ. «Οι άνθρωποι αυτοί ισχυρίζονται πως η περιουσία τους θα χάσει την αξία τους, αν δίπλα τους υπάρχει ένα κέντρο φιλοξενίας ΑμεΑ», αναφέρει στην «Ελλάδα», ο διευθυντής του Ιδρύματος, Χρήστος Τζαμούοης, τονίζοντας πως το συγκεκριμένο σπίτι ήταν ένα όνειρο ζωής για τα παιδιά. Όπως λέει, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, «απ’ όταν εντάχθηκε το έργο στο ΕΣΠΑ έχουν σοφιστεί ένα σωρό νομικά τερτίπια και έχουν κάνει πολλές προσχηματικές καταγγελίες, αλλά πάντα τις αντιμετωπίζαμε με επιτυχία. Ωστόσο, με έναν νόμο που ξέθαψαν από το 1972, κατάφεραν να πείσουν την Περιφέρεια να μας απεντάξει από το ΕΣΠΑ». Χθες, μάλιστα, τα παιδιά, οι γονείς και τα μέλη του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή» διαδήλωσαν έξω από την Περιφέρεια της Κρήτης, παίρνοντας τη διαβεβαίωση του Σταύρου Αρναουτάκη, πως θα… εξετάσει το θέμα. Αξίζει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο κτίριο θα φιλοξενούνταν πέντε ορφανά παιδιά με αναπηρίες.

Θ. ΡΕΛΛΟΣ

Πηγή: Εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο»

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή