λογότυπο cine doc και αθλητές σε αμαξίδιο

Το ντοκιμαντέρ No Heroes του Γιώργου Βιτσαρόπουλου καταγράφει την προετοιμασία και τον αγώνα δέκα αθλητών και αθλητριών που ανήκουν στην ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων (ΑΣΚΑ) Μαρούσι. Τα οκτώ από τα δέκα μέλη έχουν κάποια κινητική αναπηρία (τετραπληγία, παραπληγία, ακρωτηριασμό κα).

Για την αγωνιστική περίοδο 2018-19, η ομάδα επιτρέπει σε ένα κινηματογραφικό συνεργείο να ακολουθεί τις σκληρές προπονήσεις και τους αγώνες της. Παράλληλα, τα μέλη της μιλούν στην κάμερα με ειλικρίνεια και θάρρος για το μπάσκετ ΑμεΑ, τις αντίξοες συνθήκες διεξαγωγής του στην Ελλάδα, όπως και για το πώς μπορεί να συμβάλει στη ζωή των νέων με αναπηρία. Όπως σημειώνει ο Γιώργος Τσαουσίδης, μέλος του ΑΣΚΑ Μαρούσι, “κανείς δεν ξέρει ότι υπάρχουν αυτά τα αθλήματα ή ότι υπάρχει αθλητισμός μετά από μία αναπηρία”.

Από την αρχή των γυρισμάτων, οι αθλητές της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο και ο προπονητής τους, Βάιος Γιώρας, έθεσαν έναν και μοναδικό όρο: “Μπορείτε να τραβάτε ό,τι θέλετε και να μας ακολουθείτε μέχρι και στις τουαλέτες, αρκεί να μην μας παρουσιάσετε ως ήρωες της ζωής”. Έτσι, τα μέλη του ΑΣΚΑ Μαρούσι διαμόρφωσαν τον τίτλο ‘No Heroes’ και έδωσαν την βασική κατεύθυνση της ταινίας.

Ποια η σχέση του αθλητισμού με την αναπηρία και πώς διαμορφώνεται μέσα από διαρκείς προκλήσεις; Το αποτέλεσμα είναι μια ταινία που μιλάει για αντιήρωες, που αγωνίζονται με τους δικούς τους όρους.

Το ντοκιμαντέρ είναι σε παραγωγή του Basketball Guru & της FP Media House.

Οι ταινίες του CineDoc είναι διαθέσιμες online: vimeo.com & στη νέα πλατφόρμα με ελληνικά ντοκιμαντέρ Greece in a box

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ CineDoc

Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Σε συνδιοργάνωση: Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος | Anemon Productions | Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ | Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης | Δήμος Βόλου | CineCinema Αμαλιάδας | Κινηματογράφος Ααβόρα

Συνεργάτες: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Inside Story

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, Kosmos 93.6, 95,8fm, ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ, ΕΡΤ ΠΥΡΓΟΥ, Aθηνόραμα, Inexcarheia, Cinemagazine

Παρακολουθήστε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ:

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή