Μπάνερ για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΑΜΚΕ δύο βιβλίο και από πάνω ένας μεγεθυντικός φακός που δηλώνει την αναζήτηση

Η ΑΜΚΕ Με Άλλα Μάτια διευρύνει τις υπηρεσίες της, δίνοντας έμφαση στην εκπαίδευση και τη συμβουλευτική ανθρώπων κάθε ηλικίας. Σας παρουσιάζουμε τα νέα μας εκπαιδευτικά προγράμματα, συμπεριληπτικά σχεδιασμένα για άτομα με ή χωρίς αναπηρία.

✥ «Δες τη Ζωή Με Άλλα Μάτια»

Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  που εξοικειώνει μαθήτριες και μαθητές κάθε ηλικίας με την αναπηρία, θα συνεχίζει να εφαρμόζεται στα σχολεία της χώρας και φέτος με ανανεωμένη άδεια από το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Στο πλαίσιο του προγράμματος, ανάπηρα μέλη της ομάδας μας αλληλεπιδρούν με τα παιδιά σε ελεύθερο διάλογο, φέρνοντάς τα σε επαφή με την εικόνα και την καθημερινότητα των αναπήρων. Το παιδοκεντρικό αυτό πρόγραμμα καλύπτει τη σύγχρονη ανάγκη δημιουργίας μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας ήδη από το σχολείο, καλλιεργώντας την αλληλοκατανόηση και την αλληλοαποδοχή.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

✥ «Επιστροφή στο Σχολείο»

Το νέο μας πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές και μαθήτριες έρχεται να καθοδηγήσει τα παιδιά στα κρίσιμα ζητήματα που τα απασχολούν καθώς μπαίνουν ξανά στη σχολική καθημερινότητα. Ανησυχίες γύρω από την επιλογή κατεύθυνσης, τα επαγγελματικά ενδιαφέροντα, τις τάσεις στην αγορά εργασίας, τη διαχείριση χρόνου και πολλά ακόμα επιλύονται με τη βοήθεια εξειδικευμένων συνεργατών της ΑΜΚΕ Με Άλλα Μάτια.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

✥ Ομάδα Εμψύχωσης και Ενδυνάμωσης ΑμεΑ

Μετά τον 1ο πιλοτικό κύκλο που διεξήχθη με μέλη του Συλλόγου ΑμεΑ Ιλίου, εγκαινιάζουμε επίσημα τον 2ο κύκλο συναντήσεων. Βασικοί σκοποί της ομάδας είναι η ενδυνάμωση των μελών της, μέσα από την καλλιέργεια δεξιοτήτων επικοινωνίας, λήψης αποφάσεων, τεχνικών χαλάρωσης. Αξιοποιώντας τη δυναμική αλληλεπίδραση της ομάδας, οι συντονίστριες υποστηρίζουν και ενθαρρύνουν τα συμμετέχοντα ΑμεΑ μέσω της καλλιέργειας κλίματος εμπιστοσύνης και μοιράσματος. Οι συναντήσεις του 2ου κύκλου ξεκινάνε τον Οκτώβριο και θα διεξαχθούν μέσω Zoom.

Δηλώστε συμμετοχή και μάθετε περισσότερα εδώ.

✥ Επιβιώνοντας… στην εφηβεία – Σεμινάρια για γονείς

Αντιμέτωποι με τις πολυδιάστατες αλλαγές των παιδιών λόγω εφηβείας, οι γονείς συχνά αναζητούν νέους αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης αυτής της απαιτητικής περιόδου. Η ΑΜΚΕ Με Άλλα Μάτια, σε συνεργασία με προσκεκλημένους επιστήμονες, θα πραγματοποιήσει σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων ειδικά για γονείς, με θεματολογία εστιασμένη στην εφηβεία. Παράδειγμα ενδεικτικών θεμάτων: σχολικός εκφοβισμός, επαγγελματικός προσανατολισμός, εφηβεία και διαδίκτυο, μέθοδοι προσέγγισης εφήβων.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

✥ Υπηρεσίες Συμβουλευτικής Φοιτητών

Με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, οι ανάγκες υποστήριξης των νέων —και όχι μόνο— φοιτητών έρχονται ξανά στην επιφάνεια. Οργάνωση χρόνου, διερεύνηση της επιθυμητής ακαδημαϊκής πορείας, δυσκολίες προσαρμογής/στρες είναι μερικά από τα θέματα που μπορεί να επεξεργαστούν οι ενδιαφερόμενοι/ες σε συνεννόηση με τους Συμβούλους Σταδιοδρομίας μας. Η προσέγγιση που ακολουθείται εξασφαλίζει μια υπηρεσία φτιαγμένη πάνω στις ανάγκες του εκάστοτε ατόμου.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

✥ Βασικές και Προχωρημένες Τεχνικές Εύρεσης Εργασίας για Όλους

Στο κυνήγι της πολυπόθητης θέσης εργασίας, οι κακοτοπιές μπορεί να είναι πολλές. Πρόκειται για μια διαδικασία που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να έχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Με την καθοδήγηση ενός/μιας ειδικού, αυτό είναι πολύ πιο εύκολο να επιτευχθεί. Έτσι, στην ΑΜΚΕ Με Άλλα Μάτια διεξάγουμε σειρά σεμιναρίων με στόχο την ανάπτυξη χρήσιμων δεξιοτήτων για εύρεση εργασίας, υπό την καθοδήγηση Συμβούλων Σταδιοδρομίας. Σε ένα πακέτο 6 συναντήσεων μέσω Zoom, οι συμμετέχοντες/ουσες θα μπορούν να ξεκλειδώσουν τα μυστικά ενός σωστού βιογραφικού, της συνοδευτικής επιστολής, της συνέντευξης εργασίας και θα είναι σε θέση να παρουσιάζονται αποτελεσματικά στους υποψήφιους εργοδότες.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

✥ Υπηρεσίες Επαγγελματικής Συμβουλευτικής Ενηλίκων με ή χωρίς Αναπηρία

Στο πεδίο της εργασίας, έχουμε επίσης διαμορφώσει εξατομικευμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής, όπου οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνήσουν με τους Συμβούλους Σταδιοδρομίας μας για επαγγελματική καθοδήγηση. Σε όποιο στάδιο καριέρας κι αν βρίσκεστε, από την αναζήτηση εργασίας ή την ανάληψη μιας νέας θέσης μέχρι την αλλαγή επαγγελματικής πορείας, σας υποστηρίζουμε στα εργασιακά σας βήματα με γνώμονα πάντα τις ανάγκες σας.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Βρείτε όλα μας τα εκπαιδευτικά προγράμματα εδώ.

Info

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών, επικοινωνήστε με την Οργανωτική Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Νίκη Δαλιανά (Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Msc- Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας) στο ndaliana@meallamatia.gr

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα υπόλοιπα προγράμματα της ΑΜΚΕ, επικοινωνήστε στο info@meallamatia.gr

 

 

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή