Μπάνερ με τα σκίτσα 5 ατόμων με και χωρίς αναπηρία και το λογότυπο της εταιρείας "Mytilineos"

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: “Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο”

Η Mytilineos, πάντα στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας του Νομού Βοιωτίας και σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (ΣΚΕΠ), υλοποίησε το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθαίνω να βλέπω τον Άνθρωπο» σε δέκα σχολεία της περιοχής.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 11 Εκπαιδευτικά Προγράμματα σε 10 σχολεία του νομού, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στο Δήμο Διστόμου, Αράχωβας και Αντίκυρας, ενημερώνοντας και εξοικειώνοντας 524 μαθητές με την έννοια της αναπηρίας και της διαφορετικότητας.

Οι ομιλητές του ΣΚΕΠ, στελέχη και συνεργάτες με αναπηρία, μέσω ενός ανοιχτού διαλόγου αφύπνισης και συνειδητοποίησης με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, βοήθησαν στην αλλαγή συμπεριφοράς και νοοτροπίας ως προς την αναπηρία, αποδομώντας κακές πρακτικές, στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Μέσα από μια σειρά εκπαιδεύσεων, οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές εξοικειώθηκαν με τις έννοιες της κοινωνικής αποδοχής, ισότητας και ευθύνης, με βιωματική και διαδραστική προσέγγιση.

Οι εκπαιδεύσεις εστίασαν στις εξής θεματικές:

  • Κατανόηση και αποδοχή της διαφορετικότητας.
  • Κατανόηση και εξοικείωση με έννοιες όπως: αναπηρία, εμποδιζόμενα άτομα, προσβασιμότητα, πρόσβαση, συμπεριληπτική επικοινωνία, έννοια της σημασίας της συμπεριληπτικής στάσης και νοοτροπίας και πρακτικές κατευθύνσεις για την καθημερινή συναναστροφή με άτομα με αναπηρία.

Πηγή: Έντυπο “Business Today”

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή