Ο Μπόμπυ Άλεν υπογράφει το συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό

Γεννημένος από κωφούς γονείς, ο Μπόμπι Αλέν έμαθε από μικρός πως είναι να σε… δείχνουν, αλλά ο ίδιος δεν ένιωσε ποτέ μειονεκτικά και είναι περήφανος για την οικογένειά του. Όταν εκεί κοντά στα τέσσερα – πέντε του πήγε σχολείο, απλώς…. δεν μιλούσε. Οι δάσκαλοι, γνωρίζοντας την κατάσταση που υπήρχε στο σπίτι του, πίστεψαν ότι το παιδί δεν ακούει. Και κάλεσαν τους γονείς του για να συζητήσουν σχετικά με το τι θα έκαναν.

Ο Μπόμπι είχε γεννηθεί, σε ένα σπίτι όπου οι γονείς ήταν κωφοί και έτσι επικοινωνούσε μαζί τους με τη νοηματική. Νόμιζε, βασικά, ότι όλος ο κόσμος επικοινωνούσε με αυτό τον τρόπο. Αλλά ο Μπόμπι μπορούσε να μιλήσει κανονικά αφού άλλωστε, άκουγε κανονικά!

Η μητέρα του, έχει καταγωγή από την Σκωτία και μετακόμισε στη Γαλλία στα 18 της. Μία μέρα, βρέθηκε μαζί με την αδελφή της σε μία εκκλησία της πόλης Βεζελάι, όταν ένας άνδρας, επίσης κωφός, ο οποίος έβλεπε τις δύο γυναίκες να «μιλούν» τη νοηματική γλώσσα, τις πλησίασε. Ήταν ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής Μπράις Αλέν, και αυτή η συνάντηση αποτέλεσε το ξεκίνημα του love story των γονέων του. Ο Αλέν, γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου του 1991 χωρίς να κληρονομήσει απώλεια ακοής, ενώ τόσο ο αδελφός του όσο και η αδελφή του, μιλούν και ακούν κανονικά. Ο πατέρας του, έχει μάθει να μιλά χάρη σε ειδικά μαθήματα λογοθεραπείας και έχει εκπαιδευτεί στο να διαβάζει χείλια.

«Πως επικοινωνούσα με τους γονείς μου; Όπως εσείς μάθατε να μιλάτε από τους δικούς σας γονείς, έτσι οι δικοί μου με έμαθαν να επικοινωνώ με τον δικό τους τρόπο. Στο σχολείο συμπεριφερόμουν κι εγώ σαν κωφός. Δεν ήθελα να μιλήσω. Οι δάσκαλοι νόμιζαν πως είμαι… εξωγήινος. Άρχισα ουσιαστικά να εκφράζομαι με τον λόγο περίπου στα πέντε μου όταν ο αδερφός μου έβαζε τα κλάματα επειδή δεν του μιλούσα (σ.σ. έχει και μια μικρότερη αδερφή, και τα τρία παιδιά έχουν την ακοή τους)» έχει πει ο 27χρονος τερματοφύλακας στη «L’ Equipe».

Ο Μπόμπι μιλάει στη νοηματική

Ο Αλέν παίζει ποδόσφαιρο επειδή ο ίδιος το αγαπά, αλλά κι επειδή βλέπει στα μάτια του πατέρα του το καμάρι για τον γιο του. Ο μπαμπάς Αλέν ήταν επιθετικός στα νιάτα του, έπαιξε στην τρίτη κατηγορία της Γαλλίας, αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω λόγω της κώφωσης. «Είχε όνειρο να παίξει στη μεγάλη κατηγορία, αλλά δεν ήταν δυνατόν. Μου έλεγε πάντα ότι εγώ μπορώ να τα καταφέρω».

Έχοντας μεγαλώσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ο Αλέν έμαθε να σέβεται τις «ιδιαιτερότητες» των άλλων ανθρώπων και όσο μπορεί να βοηθά. Στον ελεύθερο χρόνο του προπονεί τους τερματοφύλακες της εθνικής ομάδας κωφών της Γαλλίας!

Το Μπόμπι είναι, επίσης, κάπως περίεργο όνομα. (Διότι μάλλον δεν είναι Μπομπί) Τον έβγαλαν έτσι λόγω του χαρακτήρα Μπόμπι Γιουίν στην περίφημη σειρά «Ντάλας»!

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή