Μπάνερ: Περίγραμμα ενός προσώπου με άσπρο χρώμα σε γκρι φόντο. Λογότυπο του Με Άλλα Μάτια και τίτλος άρθρου.

Η τέχνη μας συντροφεύει και κάπου-κάπου την αποζητάμε…

Εμείς ξέρουμε πως για να υπάρχει, θα πρέπει να διατηρείται ζωντανή!

Δημιουργούμε, λοιπόν, μητρώο ανάπηρων καλλιτεχνών ώστε να συνεργαστούμε μουσικά, θεατρικά, ποιητικά, χορευτικά με κάθε καλλιτέχνη που υποστηρίζει το πρόγραμμα και τις συνεργασίες της κοινωνικής επιχείρησης “Με Άλλα Μάτια”.

Η τέχνη είναι για όλους, όλες και όλα,

και για όλες τις ηλικίες.

Η ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια” καλεί ανάπηρα άτομα που σχετίζονται με την καλλιτεχνική δημιουργία πανελλαδικά, να εγγραφούν στο μητρώο ανάπηρων καλλιτεχνών συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρουν εδώ. Στόχος μας είναι η υλοποίηση προσβάσιμων πολιτιστικών εκδηλώσεων και η ανάδειξη του έργου των συμμετεχόντων καλλιτεχνών.

Η κοινωνική επιχείρηση αναπήρων δρα από το 2018 σε εκπαιδευτικό, συμβουλευτικό και πολιτιστικό επίπεδο διεκδικώντας συμπερίληψη, με όραμα την εξάλειψη της υποεκπροσώπησης των ανάπηρων προσώπων στον δημόσιο λόγο. Εγγεγραμμένη στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού με Α.Μ. 17398 έχει υλοποιήσει πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων-δράσεων που έχουν σχεδιαστεί και υλοποιηθεί κυρίως από ανάπηρα άτομα, όπως:

“Έχω Θέση”: Δημιουργία πλήρως προσβάσιμων βίντεο υπό μορφή ντοκιμαντέρ, που ακολουθούν ανάπηρα άτομα στην παραγωγή πολιτιστικού περιεχομένου και τα οποία αναδεικνύουν την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική πραγματικότητα και καλές πρακτικές.

“Τραγουδάμε όσα (δεν) ξέρεις για την αναπηρία”: Εκδηλώσεις με μουσικό πυρήνα και παρεμβολές κωμικών διαλόγων από ανάπηρα άτομα που μοιράζονται πτυχές της καθημερινότητάς τους.

“SpeakUp”: Καμπάνια ενημέρωσης μέσα από βίντεο καθημερινότητας με πρωταγωνιστές ανάπηρα άτομα, συγκεντρώνει πάνω από 9 εκατομμύρια προβολές συνολικά.

✤ “Σε επαφή: Σχεδιασμός προσβάσιμης ξενάγησης στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για άτομα με προβλήματα όρασης μέσα από αντίγραφα εκθεμάτων, braille, μεγαλογράμματη γραφή, ηχητική ξενάγηση, απτικούς χάρτες κ.λπ.

Για διευκρινίσεις μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας:
📧 info@meallamatia.services

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

2 comments on “Μητρώο Ανάπηρων Καλλιτεχνών δημιουργεί η ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή