Μητέρα με παιδί στην αγκαλιά

Ο δήμος Αθηναίων δημιουργεί δομή για άστεγες μονογονεϊκές οικογένειες, σε συνεργασία με ανθρωπιστικές και εθελοντικές οργανώσεις.

Δομή στέγασης για μονογονεϊκές οικογένειες που είναι άστεγες ή βρίσκονται σε κίνδυνο να μείνουν χωρίς στέγη δημιουργεί ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με μεγάλες ανθρωπιστικές και εθελοντικές οργανώσεις και φορείς.

Σε συνεργασία με την CRS (Catholic Relief Services) και την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της Κάριτας Ελλάς, ο δήμος ετοιμάζει μια πολυκατοικία 5 ορόφων στα Σεπόλια, στην οποία θα φιλοξενηθούν 20 άστεγες μονογονεϊκές οικογένειες του Δικτύου Κοινωνικής Κατοικίας. Παράλληλα, μεταξύ δήμου Αθηναίων και Κάριτας Ελλάς συμφωνήθηκε η στήριξη των οικογενειών αυτών και η ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, κατά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας, σημείωσε ότι «στόχος της κοινωνικής πολιτικής του δήμου Αθηναίων είναι η ομαλή επανένταξη των οικογενειών αυτών στην κανονικότητα και όχι η ιδρυματοποίησή τους».Σημειώνεται ότι στο Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας, από τον Απρίλιο του 2014 έως σήμερα, έχουν φιλοξενηθεί συνολικά 62 οικογένειες, 196 άτομα, σε τρεις δομές και 11 μεμονωμένα διαμερίσματα. Τα κριτήρια επιλογής των οικογενειών ορίζονται στον Κανονισμό Λειτουργίας του Δικτύου, ενώ την τελική απόφαση ένταξης αναλαμβάνει Διαπαραταξιακή Επιτροπή Αξιολόγησης, έπειτα από εισήγηση της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Αθηναίων.

Στο κτίριο στα Σεπόλια, στα 10 διαμερίσματα θα φιλοξενηθούν 20 μονογονεϊκές οικογένειες,δηλαδή δύο ανά διαμέρισμα.

 

Πηγή: in2life.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η εταιρία HandsUp είναι το πρώτο πρακτορείο Διερμηνέων Νοηματικών Γλωσσών στην Ελλάδα

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή