Ο Μάριος Πολίτης και το λογότυπο της πλατφόρμας inclusively

Μια πλατφόρμα για εύρεση εργασίας

Την δημιούργησε ο καθηγητής Νευρολογίας Μάριος Πολίτης

Η είδηση είναι των τελευταίων ημερών και ήδη κάνει το Γύρο του Κόσμου: Μια ερευνητική ομάδα με επιστήμονες από την Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιταλία, με επικεφαλής τον καθηγητή νευρολογίας και νευροαπεικόνισης, Μάριο Πολίτη του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής, Ψυχολογίας και Νευροεπιστήμης του Βασιλικού Κολλεγίου (King’s) του Λονδίνου, που το 2019 βρήκε τις πρώτες βάσιμες ενδείξεις για τον κεντρικό ρόλο που παίζει στον εγκέφαλο μια ουσία, ο νευροδιαβιβαστής σεροτονίνη, όσον αφορά τα πρώιμα στάδια του Πάρκινσον, είχε κάνει μόνο τη αρχή για συγκλονιστικές εξελίξεις.

Inclusively

Ο καθηγητής Πολίτης, με μία συνεργάτιδά του , τελειοποίησε την Inclusively, την πρώτη πλατφόρμα παγκοσμίως που χρησιμοποιεί προχωρημένη τεχνολογία για να συνδέσει και να ταιριάξει άτομα με οποιαδήποτε τύπου αναπηρία ή ειδικές ανάγκες με δουλειές και εργοδότες. Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε το 2018 και έχει έδρα το Richmond της αμερικάνικης πολιτείας της Virginia

«Η προσωπική μου εμπειρία και τα χρόνια εργασίας και έρευνας ως Καθηγητής Νευρολογίας, με έχουν ενισχύσει την με την απόλυτη δέσμευση που έχω – οι διακρίσεις που γίνονται βάση αναπηρίας και ειδικών αναγκών των ανθρώπων να εξαλειφθούν από κάθε δουλειά. Οι εργοδότες θα πρέπει να προσλαμβάνουν ανθρώπους βάση των ειδικών χαρακτηριστικών των ανθρώπων, και αυτό θα ανεβάσει και την ποιότητα ζωής και εργασίας των εργαζομένων, αλλά και την παραγωγικότητα τους. Επίσης οι εργαζόμενοι θα βρίσκουν δουλειά βάση των ταλέντων τους και η διαφορετικότητα θα ενισχύσει αυτούς, τους εργοδότες, την οικονομία και την κοινωνία», ανέφερε μιλώντας πρόσφατα στο protothema.gr ο Έλληνας καθηγητής.

Τι αποτέλεσμα φέρνει;

Η Inclusively υποστηρίζει την διαφορετικότητα και έχει στόχο να δώσει ευκαιρίες εργασίας σε άτομα με αναπηρία ή ειδικές ανάγκες. Για παράδειγμα, στις Ηνωμένες Πολιτείες από τα 50 εκατομμύρια Αμερικάνων που έχουν κάποιου βαθμού αναπηρία, μόνο το 29% δουλεύει. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το 75% των ανθρώπων χωρίς αναπηρία που έχουν δουλειά. «Εμείς θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό.

Η κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες και ειδικές ανάγκες και χαρακτηριστικά είναι μια μεγάλη ανεκμετάλλευτη πηγή ταλέντων η οποία μπορεί να φέρει σημαντικά οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη στους εργοδότες. Οι εταιρείες και οι εργοδότες που συμπεριλαμβάνουν στο δυναμικό τους άτομα με αναπηρίες και ειδικές ανάγκες και χαρακτηριστικά έχουν λιγότερες απώλειες δυναμικού, μεγαλύτερο βαθμό ικανοποίησης προσωπικού, και μεγαλύτερα κέρδη».

Πότε θα έρθει στην Ευρώπη;

Η Inclusively έχει ξεκινήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει ήδη φέρει επανάσταση στα εργασιακά με πελάτες όπως η Microsoft, JP Morgan Chase, Deloitte, Times, CAI, VMware, Travelers και πολλές άλλες εταιρείες. «Ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι τα επόμενα ένα με δύο χρόνια να έρθουμε στην Ευρώπη. Ελπίζω η Ευρώπη να είναι έτοιμη για εμάς» αναφέρει ο Μάριος Πολίτης.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή