Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τη Σοφία Κουρτίδου στο γραφείο του

Ξεναγώντας τη Σοφία Κουρτίδου «μία μέρα χωρίς φως… ή μήπως με περισσότερο φως από όσο νομίζουμε;»

Για τη Σοφία Κουρτίδου έχουμε ξαναγράψει στο meallamatia.gr. Είχαμε τη χαρά να τη φιλοξενήσουμε πριν λίγο καιρό στις Live εκπομπές μας σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον Βαγγέλη Αυγουλά.

Σε αυτή τη συνάντηση, όμως, με τον Βαγγέλη οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Η Σοφία «μπήκε στα παπούτσια» του, ή καλύτερα, είδε τη ζωή με άλλα μάτια. Χρησιμοποιώντας το χιούμορ και την απλότητα, οι δυο τους δείχνουν στο κανάλι της Σοφίας Κουρτίδου στο YouTube πώς ένα τυφλό άτομο χρησιμοποιεί την υπάρχουσα τεχνολογία προς όφελός του, πώς διακρίνει χαρτονομίσματα και κέρματα, πώς ξέρει τι υπάρχει στο πιάτο του, πώς περιηγείται και προσανατολίζεται με το λευκό μπαστούνι και τον σκύλο-οδηγό.

η Σοφία Κουρτίδου εξηγεί στον Βαγγέλη Αυγουλά πως είναι στημένο το πιάτο με τα γλυκά που τους έχουν σερβίρει

Κι αν όλα αυτά μοιάζουν λίγο-πολύ εφικτά και ρεαλιστικά, θα εκπλαγεί κανείς να ακούσει επίσης πώς περιγράφει ο Βαγγέλης τη δική του εκδοχή για τα χρώματα, κι ας μην τα έχει δει ποτέ.

Παρακολουθήστε τη συνάντηση της Σοφίας Κουρτίδου με τον Βαγγέλη Αυγουλά, διαθέσιμο και με ελληνικούς υπότιτλους:

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

2 comments on “Μια μέρα της Σοφίας Κουρτίδου…Με Άλλα Μάτια!

  • Ιωάννα Ρειζοπουλου λέει:

    Καταπληκτικό βίντεο Βαγγέλη και Σοφία.μου άρεσε η άνετη περιγραφή του Βαγγέλη,το χιούμορ του, η ζεστασιά του και οι υπέροχες περιγραφές των χρωμάτων που μας απήγγειλε η Σοφία με την εξαιρετική της φωνή.Παντα τέτοιες δράσεις

    Απάντηση
  • […] Περνώντας μια μέρα μαζί με τον Βαγγέλη, η Σοφία έμαθε πολλά για την καθημερινότητα ενός τυφλού ανθρώπου, ενώ συστήθηκε με τη σχολή σκύλων οδηγών Liberty Guide Dogs, με την οποία και συνεργάζεται για την αναδοχή της μικρής Allu. […]

    Απάντηση

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή