Τοιχογραφία σχολείου: Σε μια ολόκληρη πλευρά του κτιρίου απεικονίζονται αθλητές σε αμαξίδιο, μια μπασκέτα, μια μπάλα του μπάσκετ και η λέξη «ισότητα»

26ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου μια τοιχογραφία για τη διαφορετικότητα

Νέα, μεγάλων διαστάσεων (160m²), τοιχογραφία με αθλητικές παραστάσεις, που αναδεικνύει το θέμα της ισότητας των ανθρώπων, κοσμεί πλέον το γήπεδο καλαθοσφαίρισης του 26ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου, το οποίο ανακατασκευάστηκε πρόσφατα από τον Δήμο Ιλίου.

Αξιοποιώντας με το καλύτερο δυνατό τρόπο την ανακατασκευή, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και η Διεύθυνση του σχολείου επέκτειναν την, ήδη υπάρχουσα, τοιχογραφία, απεικονίζοντας αθλητές, με ή χωρίς αμαξίδιο, σε 2 επίπεδα που συμβιώνουν αρμονικά, καθώς επίσης και μια τρισδιάστατη μπάλα καλαθοσφαίρισης.

Δεύτερη τοιχογραφία άτομα σε αμαξίδιο που παίζουν μπάσκετ

Στα επίσημα αποκαλυπτήρια της τοιχογραφίας, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Παραολυμπιακή Επιτροπή και το Ίδρυμα Αγγελικούση, παρέστη ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γεώργιος Καπελλάκης, ενώ πραγματοποιήθηκαν αγώνες καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια, με τη συμμετοχή του Πανελλήνιου Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων – Π.Α.Σ.Κ.Α. Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή όταν, παιδιά του σχολείου, συμμετείχαν στους αγώνες καθισμένα στα αμαξίδια, προκειμένου να βιώσουν την εμπειρία της μετακίνησης με αμαξίδιο.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος: «Είναι εξαιρετική η προσπάθεια που κάνει το 26ο Δημοτικό Σχολείου Ιλίου να μεταδώσει, μέσα από εντυπωσιακές τοιχογραφίες, σημαντικές έννοιες, όπως ο αθλητισμός, η διαφορετικότητα, η ισότητα μέσα στη διαφορετικότητα και τα άτομα με αναπηρία. Ο Δήμος Ιλίου στηρίζει κάθε προσπάθεια που έχει ως σημείο αναφοράς τον Αθλητισμό και την ισότητα όλων των ανθρώπων. Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο του Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 26ου Δημοτικού Σχολείου Αναστάσιο Ντεβέ, τα μέλη και τον Διευθυντή του Σχολείου Θεοφάνη Βώττη για την άριστη συνεργασία, καθώς επίσης τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γεώργιο Καπελλάκη και το Ίδρυμα Αγγελικούση για την πολύτιμη στήριξή τους».

Ο Γιώργος Φερεντίνος, ο Κώστας Σιάχος, ο Άρης Τσιμόγιαννης και ο Γεώργιος Καπελλάκης

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο αντιδήμαρχοι Αθλητισμού Άρης Τσιμόγιαννης και Τεχνικών Έργων Γιώργος Φερεντίνος, ο πρόεδρος της Α΄/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δημήτρης Γαλούνης, ο πρόεδρος του Π.Α.Σ.Κ.Α. Κώστας Σιάχος, εκπαιδευτικοί, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων κ.ά.

Πηγή: www.xtypos.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή