Ο Χαράλαμπος Ταιγανίδης στον τερματισμό με το χέρι ψηλά

Ο «χρυσός» μας παραολυμπιονίκης εκπλήρωσε το τάμα του και παρέδωσε στην Ιερά Μονή Πανορμίτη το μετάλλιο που κατέκτησε στους αγώνες του Μεξικού το 2017.

Έναν απίστευτο άθλο πραγματοποίησε χθες ο «χρυσός» μας παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταΐγανίδης, αφού ξεκίνησε από το εκκλησάκι του Ταξιάρχη στις Κάτω Πέτρες στη Ρόδο στις 7.00 το πρωί και κολύμπησε 25 ναυτικά μίλια ως τον Πανορμίτη της Σύμης για να εκπληρώσει το τάμα του. Εκεί, όταν έφτασε λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα, παρέδωσε στην Ιερά Μονή Πανορμίτη το μετάλλιο που κέρδισε το 2017 στο Μεξικό.

ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης στον τερματισμός με πλήθος κόσμου γύρω του και Ιερέα μπροστά του που πάει να τον αγκαλιάσει

Τον αθλητή συνόδευσαν με σκάφος ο Ολυμπιονίκης μας Πύρρος Δήμας και η πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ Αφροδίτη Σκαφίδα, μαζί με τον αντιπερειφεριάρχη Κάλλιστο Διακογεωργίου. Στο πλευρό του βρέθηκε επίσης ο προέδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Καπελλάκης. Μέχρι τα πρώτα εκατό μέτρα, μαζί με τον Χαράλαμπο Ταϊγανίδη κολύμπησαν επίσης τα παιδιά των ομάδων «Rhodes Penguins» και «Ροδίων Άθλησις». Τόσο στην εκκίνηση όσο και στον τερματισμό, πλήθος κόσμου επευφημούσε τον αθλητή μας, αναγνωρίζοντας την απίστευτη θέληση και το θάρρος του. Στη Σύμη μάλιστα τον υποδέχτηκε κι ο δρομέας των μεγάλων αποστάσεων Μιχάλης Χατζηιωάννου που ζει και προπονείται εκεί, αφού στο πρόσφατο παρελθόν αφιέρωσε κι αυτός τα μετάλλιά του στην Ιερά Μονή του Πανορμίτη.

Ο «Μαχητής» στην εκδήλωση υποδοχής του Χαράλαμπου Ταϊγανίδη και του Πύρρου Δήμα στ’ Αφάντου

Στην εκδήλωση για την υποδοχή των ολυμπιονικών μας Χαράλαμπου Ταϊγανίδη και Πύρρου Δήμα με παρουσία κι από την Αφροδίτη Σκαφίδα στο Λύκειο Αφάντου, βρέθηκε ο ΑΣ Kick Boxing Ρόδου «Ο Μαχητής» προχθές. Κατόπιν προσκλήσεως της δημοτικής κοινότητας Αφάντου, το «παρών» έδωσαν ο προπονητής Παναγιώτης Κανελλόπουλος με τον συνεργάτη του Βασίλη Κανελλόπουλο και τον πρόεδρο του συλλόγου, Βασίλη Πελλό. Ο σύλλογος απένειμε πλακέτα στους πρωταθλητές που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση κι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Να σημειώσουμε ότι ο «Μαχητής» είναι ένας από τους σημαντικότερους αναγνωρισμένους συλλόγους μαχητικών σπορ στη Ρόδο με αρκετούς αθλητές κι αθλήτριες στις τάξεις του, γι’ αυτό και θα συμμετάσχει με επταμελή αποστολή στο επίσημο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ομοσπονδίας Kick Boxing που θα γίνει από 8 έως 11 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο. Ήδη στεγάζεται σε αίθουσα του Γυμνασίου Αφάντου που παραχωρήθηκε αφού προσκομίστηκαν τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να γυμνάζονται υπό τη σκέπη του αρκετά παιδιά από την περιοχή.

Πηγή: Έντυπη έκδοση “Ροδιακή”

Διαβάστε επίσης:

Χαράλαμπος Ταϊγανίδης: “Θα κολυμπήσω από τη Ρόδο μέχρι και τον Πανορμίτη για να εκπληρώσω το τάμα μου”

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή