λαχανικά ξηροί καρποί και δίπλα το αναπηρικό σήμα

Νέα μελέτη της Σχολής Παγκόσμιας Δημόσιας Υγείας του NYU

Οι γυναίκες με αναπηρία έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να αξιολογήσουν τη διατροφή τους ως φτωχή και είναι πιο πιθανό να βιώσουν επισιτιστική ανασφάλεια σε σύγκριση με γυναίκες χωρίς αναπηρία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη με επικεφαλής ερευνητές της Σχολής Παγκόσμιας Δημόσιας Υγείας του NYU. Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics .

Σχεδόν μία στις πέντε γυναίκες στις ΗΠΑ, ηλικίας 18 έως 44 ετών, αναφέρει ότι έχει τουλάχιστον μία αναπηρία που σχετίζεται με την ακοή, την όραση, τη γνωστική λειτουργία, την κινητικότητα, την αυτοφροντίδα ή την ανεξάρτητη διαβίωση.

Για να κατανοήσουν καλύτερα τη διατροφή των γυναικών με αναπηρίες, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από από το 2013 έως το 2018 σε 3.579 γυναίκες, ηλικίας 18 έως 44 ετών.

Σε σύγκριση με τις γυναίκες χωρίς αναπηρία, οι γυναίκες με αναπηρία ήταν πιο πιθανό να αξιολογήσουν τη διατροφή τους ως κακή και να αναφέρουν την επισιτιστική τους ασφάλεια ως χαμηλή ή πολύ χαμηλή. Ήταν επίσης πιο πιθανό να καταναλώνουν κατεψυγμένα τρόφιμα και να συμμετάσχουν σε προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας. Οι γυναίκες με αναπηρία ήταν επίσης λιγότερο πιθανό να είναι το κύριο άτομο στο νοικοκυριό τους υπεύθυνο για τον προγραμματισμό γευμάτων, την προετοιμασία και τις αγορές τροφίμων.

Η Andrea Deierlein , αναπληρώτρια καθηγήτρια διατροφής για τη δημόσια υγεία στο NYU School of Global Public Health και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης δήλωσε: «Μια υγιεινή διατροφή απαιτεί πρόσβαση σε υγιεινά τρόφιμα και τους πόρους ή την ικανότητα παρασκευής τους, και οι γυναίκες με αναπηρία μπορεί να αντιμετωπίσουν εμπόδια λόγω ιατρικών καταστάσεων ή σωματικών περιορισμών».

Πηγή: www.cibum.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή