Ο Βαγγέλης Αυγουλάς, ο Γιάννης Γαβράς με την ορχήστρα του, ο Δήμαρχος Μεγαρέων και η Τζουλιάνα Μπούση

Κοινωνική Μουσική Εκδήλωση στα Μέγαρα… Με Άλλα Μάτια

Πλήθος κόσμου απόλαυσε το Μουσικό αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο και την Βίκυ Μοσχολιού από την ΑΜΚΕ Με Άλλα Μάτια και την Ορχήστρα των Ονείρων του Μαέστρου Γιάννη Γαβρά.

Μετά την περσινή επιτυχία της πρώτης της κοινωνικής μουσικής εκδήλωσης, και την ολοκλήρωση του κινηματογραφικού project “Έχω Θέση” με επιχορήγηση και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, η ΑΜΚΕ Με Άλλα Μάτια επέστρεψε και φέτος στα πολιτιστικά δρώμενα.

Πραγματοποίησε εκδήλωση με λαϊκό μουσικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με την Ορχήστρα των Ονείρων και τον μαέστρο της, Γιάννη Γαβρά. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “13η Μεγάρων Γη”, στις 5 Σεπτεμβρίου στο Άλσος Θεόγνιδος Μεγάρων.

Παρόντες και πολύτιμοι υποστηρικτές της βραδιάς, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης και ο Αντιδήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Καλιπόζης.

Μάλιστα, οι τρεις αυτοδιοικητικοί, συμμετείχαν ενεργά στους κοινωνικούς διαλόγους της βραδιάς, καθώς και στην επίδειξη τεχνικών συνοδείας τυφλών ατόμων από βλέποντες, υπό τις οδηγίες του συντονιστή της βραδιάς Βαγγέλη Αυγουλά.

Η συναυλία αποτέλεσε ένα μουσικό αφιέρωμα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Δημήτρη Μητροπάνου και της Βίκυς Μοσχολιού. Νέοι καλλιτέχνες ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους με τις ευαίσθητες ερμηνείες τους σε ένα πολυαγαπημένο ρεπερτόριο που τραγουδιέται ως σήμερα. Κοινό και καλλιτέχνες ενώθηκαν σε μια αξέχαστη μουσική διαδρομή 2 ωρών με εμβληματικά κομμάτια που άφησαν εποχή!

Πέραν του μουσικού πυρήνα της, η καινοτομία της συγκεκριμένης εκδήλωσης έγκειται στον κοινωνικό της χαρακτήρα. Μεταξύ των κομματιών παρεμβάλλονταν ανάλαφρα διαλείμματα κωμικών διαλόγων, όπου ανάπηρα άτομα μοιράστηκαν πτυχές της καθημερινότητάς τους. Απώτερος στόχος της εκδήλωσης ήταν η μετάδοση ενός σημαντικού κοινωνικού μηνύματος και η προώθηση της εξοικείωσης με την αναπηρική κοινότητα, που περιλαμβάνει πάνω από 1 εκατομμύριο άτομα στην Ελλάδα.

Αναλυτικά οι συντελεστές της εκδήλωσης ήταν:

Παρουσιαστής: Βαγγέλης Αυγουλάς, τυφλός δικηγόρος, Πρόεδρος ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”
Μαέστρος: Γιάννης Γαβράς
Ερμηνευτές: Θοδωρής Κυριακόπουλος, Βασιλική Παρασκευοπούλου, Ράνια Λίβα
Μπουζούκι: Γιάννης Γαβράς
Μπουζούκι: Χρήστος Σχίζας, Αλεξόπουλος Δημήτρης
Κιθάρα: Κότσαλος Αλέξανδρος
Πιάνο: Τσάκας Στέλιος
Ηλεκτρικό Μπάσο: Δημόπουλος Μάρκος
Τύμπανα: Κοκαβέσης Richard Φώτης
Συμμετείχε η Τζουλιάνα Μπούση, αθλήτρια στο Goalball και φιλόλογος, μαζί με τον σκύλο-οδηγό της Uni

Η εκδήλωση επιχορηγήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και διεξήχθει χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Χάρη Ρώμα.

Η εκδήλωση θα επαναληφθεί στις 20.09.2022 στο Αιγάλεω ⇔ Δείτε περισσότερα εδώ.

Ο Βαγγέλης με την Τζουλιάνα και τη Γιούνι Σκύλο Οδηγό στη σκηνή

Δείτε σχετικό βίντεο από την εκδήλωση ⇓

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή