Μουσικός με Σύνδρομο Down Sujeet Desai ανάμεσα σε μουσικά όργανα

Με τη μουσική ξεπέρασε τους περιορισμούς του συνδρόμου Down Sujeet Desai: το ζωντανό παράδειγμα πως τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Γεννήθηκε με σύνδρομο down. Παίζει 7 μουσικά όργανα Bb and Bass clarinet, Alto Saxophone, Violin, Piano, trumpet και drums. Το 2003 ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές του στο Berkshire Hills Music Academy της Μασαχουσέτης. Μετά την αποφοίτηση εργάστηκε ως βοηθός δάσκαλου σε μουσικό σχολείο ενώ δίνει συνεχώς μουσικές παραστάσεις σε εκκλησίες, γηροκομεία και νοσοκομεία.

Έχει εμφανιστεί σε πάνω από 40 πολιτείες και 13 χώρες. Έχει βραβευτεί πολλές φορές μεταξύ των οποίων με Achievement Award στη Διεθνή Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, Παγκόσμιο Βραβείο από την Down Syndrome International, Thank You Award από Αναπτυξιακό κέντρο για άτομα με ειδικές ανάγκες στο Ντουμπάι, και Quincy Jones Exceptional Advocacy Award από το Global Down Syndrome Foundation.

Ζει μόνος του με πλήρη αυτονομία, έχει μαύρη ζώνη στο Tae Kwon Do, έχει κερδίσει χρυσό και αργυρό μετάλλιο στην κολύμβηση (Special Olympics) ενώ έχει κερδίσει μετάλλια και σε σκι, αγώνες δρόμου και μπόουλινγκ.

Έχουν γίνει γι αυτόν πολλά αφιερώματα σε τηλεοπτικά κανάλια και έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις σε εφημερίδες.

Όλα αυτά δεν έγιναν εύκολα. Έχει αγωνιστεί σκληρά για να ξεπεράσει τους περιορισμούς του συνδρόμου αλλά αυτό που έκανε την διαφορά στον αγώνα του είναι η μουσική.

Πηγή: www.eleftheriaonline.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή