Η πρόσοψη του νοσοκομείου Βόλου "Αχιλλοπούλειο"

Η Ένωση Γιατρών Νοσοκομείου – Κέντρων Υγείας Μαγνησίας (ΕΙΝΚΥΜ)

καταγγέλλει πως η του Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Βόλου, είναι προβληματική και μία γιατρός πρέπει να φροντίσει μηνιαίως έως και 600 ασθενείς. Μέσα σε τρεις μήνες παραιτήθηκαν δύο ογκολόγοι και η εναπομείνασα γιατρός προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις να ανταπεξέλθει. Η ΕΙΝΚΥΜ ζητά από την ΥΠΕ, το Υπουργείο Υγείας, τους βουλευτές να δράσουν και να γίνει άμεση προκήρυξη μόνιμης θέσης ιατρού ειδικότητας Παθολογικής Ογκολογίας.

Ειδικότερα, επισημαίνεται στην επιστολή της ΕΙΝΚΥΜ:

«Μετά από απόφαση που λάβαμε στην έκτακτη Συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΙΝΚΥΜ στις 29/9/2023 σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω:

Το τελευταίο τρίμηνο έχουν παραιτηθεί δύο από τους τρεις ιατρούς ογκολόγους, με αποτέλεσμα να υπηρετεί μόνο μία ιατρός στη Μονάδα Χημειοθεραπείας (Ογκολογικό Τμήμα) του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Γνωρίζετε ήδη ότι το προηγούμενο 3μηνο οι εισαγωγές των ασθενών, προκειμένου να υποβληθούν σε ενεργό ενδοφλέβια αγωγή, είναι κατά μέσο όρο 485 ανά μήνα (Μάϊος 503, Ιούνιος 471, Ιούλιος 478) ενώ κατά μέσο όρο 105 ανά μήνα είναι οι εισαγωγές (επιπλέον των ανωτέρω) για αντιμετώπιση π.χ. κάποιας επιπλοκής. Επιπρόσθετα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Μονάδας και παράλληλα με τις ενεργές θεραπείες, πραγματοποιούνται Εξωτερικά Τακτικά Ιατρεία με 375 ασθενείς τον Μάιο , Ιουνίου 293 και Ιουλίου 200, στους οποίους προσμετρώνται και οι νέοι ασθενείς που προσέρχονται για έναρξη θεραπείας, οι οποίοι είναι αντίστοιχα για το μήνα Μάιο 36, τον Ιούνιο 44 και για τον Ιούλιο 25.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι είναι απάνθρωπο και πρακτικά αδύνατο να λειτουργεί ένα τόσο ευαίσθητο Τμήμα με μία μόνο ειδική ογκολόγο, πολύ περισσότερο στην πολύπαθη και συνεχώς δοκιμαζόμενη Μαγνησία. Είναι πλέον φανερό ότι η κατάσταση γίνεται ιδιαίτερα επισφαλής και επικίνδυνη. Τι θα γίνει για παράδειγμα, αν για οποιοδήποτε λόγο χρειαστεί να απουσιάσει έστω και μία μέρα η μοναδική ιατρός; Ποιοι καρκινοπαθείς θα πρέπει κατά τη γνώμη σας να στερηθούν τη θεραπεία τους όταν προκύψει ένα τέτοιο θέμα;

Γνωρίζουμε ότι οι θέσεις συμβασιούχων επικουρικών ιατρών αν και προκυρήσσονται δεν είναι ελκυστικές για τους γνωστούς σε όλους μας λόγους. Η κρισιμότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει καμία καθυστέρηση, ούτε για μία ημέρα.

Προκηρύξτε σήμερα, με επείγουσα διαδικασία μία μόνιμη θέση ιατρού με ειδικότητα Παθολογικής Ογκολογίας. Δικαίωμα στην υγεία έχουν όλοι οι κάτοικοι της χώρας μας».

Πηγή: www.gegonota.news

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή