• Αρχική
  • Κοινωνικά ΝΑΙ-Α
  • Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 6η εκδήλωση Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Ηράκλειο Κρήτης!
Κολάζ Φωτογραφιών: παιδιά σε δραστηριότητες και αναπηρικό αμαξίδιο με σύνθημα

“6η Εκδήλωση Κυκλοφοριακής Αγωγής”

Το παιδικό οικογενειακό ραδιόφωνο Family fm 89.5, διοργάνωσε την “6η Εκδήλωση Κυκλοφοριακής Αγωγής” για όλη την οικογένεια ! Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

Η εκδήλωση ήταν και φέτος διήμερη όπως κάθε χρόνο και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Όλη η ομάδα του ραδιοφωνικού Σταθμού family fm 89.5 έδωσε το παρόν, κεντρικός παρουσιαστής της εκδήλωσης εθελοντικά για 6η συνεχή χρονιά ο Δικηγόρος και Τακτικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης κύριος Βαγγέλης Αυγουλάς εκπροσωπώντας το κοινωνικό ενημερωτικό πόρταλ www.meallamatia.gr.

Διαδραστικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Στην πραγματικότητα ήταν ένα Δια δραστικό Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής με περισσότερες από 19 στάσεις θεωρητικής εκπαίδευσης και πρακτική εξάσκηση σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή για παιδιά αλλά και για γονείς με δια δραστικές παρουσιάσεις θεμάτων που αφορούσαν την οδική ασφάλεια από επιστημονικούς συνεργάτες και χορηγούς.

Μικροί και μεγάλοι που επισκέφθηκαν την εκδήλωση, ενημερώθηκαν , έπαιξαν , διασκέδασαν, ευαισθητοποιήθηκαν και έζησαν αξέχαστες βιωματικές εμπειρίες σε μια εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός στο Ηράκλειο Κρήτης με επισκέπτες οικογένειες-ακροατές να ξεπερνούν τις 8.000 κάθε χρόνο!

Χορηγοί, υποστηρικτές και φορείς ανέλαβαν δράση και με ευχάριστη διάθεση ενημέρωσαν μικρούς και μεγάλους για την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια και τα βοήθησαν να αποκτήσουν από τώρα κυκλοφοριακή συνείδηση και να είναι παρατηρητές των γονιών τους σε κάθε τους διαδρομή.

Και φέτος οι γονείς είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν μια βιωματική εμπειρία ανατροπής οχήματος 360 μοιρών και προσομοίωση πρόσκρουσης που θα τους μείνει αξέχαστη, από τις Σχολές οδηγών Στεφανάκης.

Η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης με το πλήρωμα της Τροχαίας Ηρακλείου, η Ε.Μ.Α.Κ και το ΕΚΑΒ με το πλήρωμα – διασώστες από τη κινητή Μονάδα νεογνών του Χαμόγελο του Παιδιού έδωσαν το μήνυμα ότι είναι κοντά στο παιδί και στην οικογένεια.

Σύλλογοι ΑμεΑ έδωσαν το Παρόν περνώντας το δικό τους μήνυμα και διεκδικώντας προσβασιμότητα στην καθημερινότητα.

Ο σύλλογος βρεφονηπιοκόμων Κρήτης και Αιγαίου προσέγγισε τους μικρούς παρατηρητές με μεγάλη ευαισθησία και όμορφες δράσεις.

Συμπληρώθηκαν εκατοντάδες ερωτηματολόγια της Παγκόσμιας Έρευνας για τις Επιπτώσεις των Τροχαίων Συγκρούσεων από τα SOS ΤΡΟΧΑΙΑ EΓΛΗΜΑΤΑ καθώς και για τη Συμπεριφορά των οδηγών από το LAHERS του Ελληνικού μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης συμβάλλοντας στις μελέτες για τις ενέργειες βελτιώσεις της οδικής ασφάλειας.

Στις συζητήσεις και τη μαραθώνια ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης ραδιοφωνικά, κυριάρχησε η θλιβερή αύξηση των τροχαίων συμβάντων στην Κρήτη και η ανάγκη κατασκευής ενός σύγχρονου οδικού δικτυού στο νησί μας.

«Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός:

Να μειωθούν άμεσα τα τροχαία δυστυχήματα, εκπαιδεύοντας σημερινούς παρατηρητές των γονιών και κατ’ επέκταση τους αυριανούς οδηγούς.

Τιμή για την εκδήλωση ήταν η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. κ. Ειρηναίου!

Δείτε σχετικό video πατώντας εδώ:

Συγκλονιστικός ήταν στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Family fm 89.5 ο θρυλικός Ιαβέρης ακούστε πατώντας εδώ :

Τηλεφωνικές συνεντεύξεις:

Την εκδήλωση χαιρέτησαν τηλεφωνικά, δίνοντας σύντομες συνεντεύξεις στον Βαγγέλη Αυγουλά, ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο βουλευτής του ΣυΡιζΑ και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια κ. Δημήτρης Βίτσας, ο motivational speaker του ΣΚΕΠ κ. Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας ο οποίος εξήγησε πώς έμεινε κινητικά ανάπηρος από τροχαίο χωρίς να φταίει και παρ’ όλα αυτά ζει τη ζωή του στο έπακρο, ο ηθοποιός κ. Βασίλης Χαλακατεβάκης, ο τραγουδιστής των Vegas Zeraw, ο Ολυμπιονίκης της κολύμβησης κ. Σπύρος Γιαννιώτης, ο Δήμαρχος Τρικαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ο οποίος παρουσίασε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής που λειτουργεί στο Δήμο Τρικάλων από το 2004, καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Κρητης «Δικαίωμα Στη Ζωή» κ. Παύλος Σημαντιράκης.

Παραβρέθηκαν:

Στην Εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ένωσης αξιωματικών Κρήτης κ. Στέλιος Καρακούδης, Πρόεδρος του Συλλόγου Τρίτεκων Οικογενειών Ν. Ηρακλείου κ. Μανώλης Αχλαδιανάκης, ο Πρόεδρος του ΕΣΥ.ΠΡΩ.ΤΑ κ. Λιονάκης Γιάννης ο γνωστός Κρητικός τραγουδιστής Γιώργης Βρέντζος.

Αναπηρικό αμαξίδιο με σύνθημα "θα ήθελα πολύ να ήμουν μαζί σας αλλά δεν βρήκα χώρο να παρκάρω"
Αναπηρικό αμαξίδιο με σύνθημα “θα ήθελα πολύ να ήμουν μαζί σας αλλά δεν βρήκα χώρο να παρκάρω”

Τα παιδιά γνώρισαν και τον νέο ήρωα κυκλοφοριακής αγωγής τον κ.Κοκοδούλη που μέσα από την αστεία περιπέτεια του μαθαίνει στα παιδιά την οδική ασφάλεια, απασχολήθηκαν δημιουργικά στις δεκάδες δραστηριότητες που είχαν ετοιμάσει οι συμμετέχοντες με θέμα την οδική ασφάλεια, ολοκληρώνοντας τη εκπαίδευσή τους με την βόλτα με μπαταριοκίνητα οχήματα ή με τα ποδήλατα (πάντα με ζώνη και κράνος) με τη εθελοντική παρουσία -Συνδρομή του Κουρουπάκη Νικόλαου Εκπαιδευτή στο Πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγης της ΔΗ.ΚΕ.Η του Δήμου Ηρακλείου.

Επίσης μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση των οικογενειών τόσο στο bazaar Χαμόγελο του Παιδιού όσο και στη συγκέντρωση τροφίμων για την Διακονία Αγάπης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και στη συγκέντρωση σχολικών ειδών για το εθελοντικό σωματείο οι ΑΤΑΧΤΟΙ.

Το Παιδικό Ραδιόφωνο Familyfm 89.5 ευχαριστεί από καρδιά τους χορηγούς – υποστηρικτές και τους φορείς που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η 6η εκδήλωση Κυκλοφοριακής Αγωγής. Και συγκεκριμένα τους:

ΧΟΡΗΓΟΥΣ :

ΚΑΡΑΤΑΡΑΚΗΣ HOTELS & RESTAURANTS, MEDIA STROM ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, PAIDOKOSMOS.GR, ΠΑΙΧΝΙΔΟΣΠΙΤΟ, GOLDAIR CARGO, ΑΟ ΔΑΜΑΣΤΑΣ, ΠΑΙΧΝΙΔΑΔΙΚΑ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ, ΣΧΟΛΕΣ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ:

KENΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΝΙΚΗ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ, ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΡΟΜΠΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΔΕΛΤΑ ΙΚΤΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, AUTOFIT SPECIAL CAR SERVICE (ΓΙΟΦΥΡΟ), ANEK LINES – BLUE STAR FERRIES, GK STUDIO ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΣΙΦΟΣ, ΣΤΑΘΩΡΑΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑ, SUPERMARKET ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΣΕΙΔΕΣ, ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΚΡΗΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ KRIVEK, CRETA INTERCLINIC, ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΔΡΑΪΝΑΚΗΣ, ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΓΑΛΑΤΙΑΝΟΣ, ΓΙΑΧΝΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ, ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ABRACADABRA, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ, ΚΑΦΕΣ ΤΣΙΡΟΓΑΛΑΚΗ, ΟΠΤΙΚΑ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ, ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ ΚΑΝΕΛΟΣ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΕΤΟΥΣΗΣ, LET’SWASH, KUMONCENTER ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΣΥΦΑΚ, STUDIOJULIANI, NOVA ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ, ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ NTONALT, ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ, ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΝΕΡΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΕΛΗΝΑΡΙ, ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΔΑΣΟΣ, ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ DELICATESSEN, KARMA WELLNESS STUDIO, FERRUM GYM, ΑΚΑΔΗΜΙΑ SHOTOKAN KARATE DO ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΜΥ ENGLISH LANGUAGE CENTER

ΦΟΡΕΙΣ:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΗΤΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΤΡΟΧΑΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΕΜΑΚ ΚΡΗΤΗΣ, ΕΚΑΒ, SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (LAHERS), ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α’ ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ, ΔH.Κ.E.Η, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙ ΑΤΑΧΤΟΙ, ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, WWW.MEALLAMATIA.GR

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή