Το μπάνερ του nostos Health. Ένα μεγάλο κόκκινο "H" σε μπλε φόντο και το λογότυπο του SNF NOSTOS κάτω δεξιά.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και o μη κερδοσκοπικός δημοσιογραφικός οργανισμός iMEdD (incubator for Media Education and Development)διοργάνωσαν με επιτυχία το SNF Nostosστις 23 και 24 Ιουνίου, 2022, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΣΙΝ), για ένα ανοιχτό, διαδραστικό και δυναμικό διήμερο με επίκεντρο την Υγεία. Όπως κάθε χρόνο, τα απαραίτητα συστατικά του SNF Nostos αποτέλεσαν ο αγώνας δρόμου SNF Nostos Run, το SNF Nostos Conference, και οι Διάλογοι του ΙΣΝ, καθώς και ένα παράλληλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα διαδραστικών εγκαταστάσεων, δράσεων, εκθέσεων και συναυλιών.

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου, συζητήθηκε η πρόοδο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία του ΙΣΝ και παρουσιάστηκαν τα νέα νοσοκομεία που σχεδιάζονται από τον Renzo Piano με δωρεά του ΙΣΝ. Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών, καταξιωμένοι ομιλητές από κάθε άκρη της γης μοιράζονται τις εμπειρίες τους και ανταλλάσουν απόψεις και προβληματισμούς σε σειρά καίριων θεμάτων όπως η βιοηθική, η κοινωνική ανισότητα στην υγεία παγκοσμίως, η παροχή έκτακτης ιατρικής βοήθειας σε εμπόλεμες ζώνες, η χρήση ψυχεδελικών ουσιών στις θεραπείες ψυχικής υγείας, η ρομποτική, η επιστημονική δημοσιογραφία, καθώς και το μέλλον της ιατρικής μέσα από νέες τεχνολογίες.

Στο πλαίσιο του SNF Nostos 2022, βρεθήκαμε με τον Ανδρέα Δρακόπουλο, Πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), για μια συνάντηση γνωριμίας, που διοργάνωσε ο μη κερδοσκοπικός δημοσιογραφικός οργανισμός iMEdD.

Ο Ανδρέας Δρακόπουλος σε συνάντηση γνωριμίας μιλάει στο κοινό

“Το ΙΣΝ δίκαια θεωρείται, εδώ και χρόνια, εθνικός ευεργέτης για τα δεδομένα της χώρας μας. Ήταν, λοιπόν, πολύ μεγάλη μου τιμή, η προσωπική και εξειδικευμένη συζήτηση που μπόρεσα να έχω με τον κύριο Δρακόπουλο, για τα θέματα της ψηφιακής προσβασιμότητας και της συμπεριληπτικής παροχής πληροφοριών”, δήλωσε σχετικά ο δικηγόρος και Πρόεδρος της ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”, Βαγγέλης Αυγουλάς.

Ο Ανδρέας Δρακόπουλος είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), του ιδιωτικού, διεθνούς φιλανθρωπικού οργανισμού που πραγματοποιεί δωρεές σε οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, τα οποία αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα ευρέως στην κοινωνία. Το ΙΣΝ έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 5.100 δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ανά τον κόσμο, που επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση, από την ίδρυσή του το 1996, μετά τον θάνατο του αείμνηστου θείου του, Σταύρου Νιάρχου. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων Wharton του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, από όπου αποφοίτησε με Bachelor of Science στις Οικονομικές Επιστήμες. Τον Ιούνιο του 2021, του απενεμήθη ο επίτιμος τίτλος του Δόκτορα της Νομικής από το Πανεπιστήμιο Simon Fraser, στο Βανκούβερ του Καναδά. Ζει στη Νέα Υόρκη.

Ο Ανδρέας Δρακόπουλος με τον Βαγγέλη Αυγουλά

Σχετικά με το iMEdD

Το iMEdD είναι ένας μη κερδοσκοπικός δημοσιογραφικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2018 με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Αποστολή του είναι η προαγωγή και ενίσχυση της διαφάνειας, της εγκυρότητας και της ανεξαρτησίας στη δημοσιογραφία με βασικό μέλημα την αξιοκρατία και την αριστεία. Φέτος συμμετείχε στην επιμέλεια του περιεχομένου του SNF Nostos Conference, καθώς και των παράλληλων δράσεων του SNF Nostos υιοθετώντας μια διαδραστική και δυναμική μορφή που εμπλέκει τους νέους και αγκαλιάζει το κοινό ως ενεργό συμμετέχοντα και συνδημιουργό.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή