📌 Αθήνα 16.10.2025
Η ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”, διοργάνωσε για 21η φορά, το βασισμένο σε ευρωπαϊκά πρότυπα “Δείπνο στο Σκοτάδι”, την 📅 Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2025, στο 📍 Κρητικό Κέντρο “Αόρη”.
“2 ώρες που νοιώθεις, μυρίζεις, αισθάνεσαι, ακούς.
2 ώρες που βλέπεις με τα μάτια της ψυχής. Σας ευχαριστούμε για την υπέροχη αυτή εμπειρία. Α.Π.”
Το Δείπνο στο σκοτάδι είναι μια πρωτόγνωρη βιωματική εμπειρία, που είχαν την δυνατότητα να ζήσουν μέχρι τώρα πάνω από 3.600 άτομα, επιλέγοντας να δειπνήσουν μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, αφήνοντας για λίγο την όραση τους έξω από την συσκοτισμένη αίθουσα, με την καθοδήγηση πάντοτε των εκπαιδευμένων τυφλών και βλεπόντων εθελοντών της ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”!
Το συγκεκριμένο Δείπνο συνδιοργανώθηκε από την εταιρεία People for Business*, στα πλαίσια της ενδυνάμωσης της ουσιαστικής συνεργασίας και επικοινωνίας ανάμεσα στους συνεργάτες της.
Από πλευράς της εταιρείας, χαιρετισμό απηύθυνε στην εκδήλωση η πρόεδρος Ρεβέκκα Πιτσίκα:
“Για λίγη ώρα “χάσαμε” την όρασή μας — και όμως, ζήσαμε κάτι τόσο φωτεινό.
Μπήκαμε στη θέση των ανθρώπων που ζουν καθημερινά χωρίς αυτήν.
Στην αρχή με αμηχανία και δισταγμό, αλλά σύντομα δώσαμε χώρο σε κάτι βαθύτερο: την επικοινωνία, τη συνεργασία και τη σύνδεση με τον άνθρωπο δίπλα μας.
Ήταν μια εμπειρία που μας υπενθύμισε πόσο σημαντικές είναι η ενσυναίσθηση, η εμπιστοσύνη και η πραγματική ανθρώπινη επαφή — αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα της εταιρικής μας κουλτούρας.
Φύγαμε με βαθιά εκτίμηση και καλύτερη κατανόηση για τους ανθρώπους με οπτική αναπηρία, χάρη στη δύναμη με την οποία εκείνοι μάς “είδαν” μέσα από το σκοτάδι.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον οργανισμό Με Άλλα Μάτια, στους εθελοντές και στον Βαγγέλη Αυγουλά, για την άψογη διοργάνωση και την ευκαιρία να ζήσουμε κάτι τόσο ουσιαστικό και συγκινητικό.”
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο γνωστός ηθοποιός Τάσος Ιορδανίδης, η δικηγόρος και παρουσιάστρια Ζωή Κρονάκη και οι survivors Γιώργος Αγγελόπουλος και Ειρήνη Κολιδά, η δημοσιογράφος της Καθημερινής Λίνα Γιάνναρου, ο διευθυντής σύνταξης του “περιοδικού δρόμου σχεδία” Χρήστος Αλεφάντης, η τραγουδίστρια Μάγδα Βαρούχα, η influencer Ειρήνη Αντωνοπούλου panathema_se, ο ιδρυτής και host των theSpeakers Αποστόλης Κουμαρίνος, εκπρόσωποι της εταιρείας “Φυσικό Μεταλλικό Νερό Θεόνη”, που υποστηρίζει διάφορες δράσεις του φορέα μας κ.α.
“Σημασία έχει όχι μόνο τι βλέπεις, αλλά και τι αισθάνεσαι. Σας ευχαριστούμε για την εμπειρία να νιώσουμε και να αισθανθούμε καλύτερα. Λ.Κ.”
Η επιτυχία του δείπνου αποτυπώθηκε στα πρόσωπα των περίπου 100 συμμετεχόντων, οι οποίοι, με την φωταγώγηση της αίθουσας έγιναν αμέσως μια παρέα και μοιράστηκαν την εμπειρία τους. Έπειτα διασκέδασαν με live μουσικό πρόγραμμα.
“Μια απίστευτη εμπειρία και μια ευκαιρία να σκεφτούμε όσα έχουμε, να δεθούμε με τους γύρω μας, να γελάσουμε και να σκεφτούμε λίγο παραπάνω τους συνανθρώπους μας! Συγχαρητήρια! ΜΧ.”
Φυσικά και η επιτυχία κάθε εκδήλωσης μας βασίζεται και στους εθελοντές και εθελόντριες της, γι’ αυτό και τους ευχαριστούμε (αλφαβητικά):
Αλιβιζάτου Μαρία, Αυγουλάς Βαγγέλης, Γαληροπούλου Ευαγγελία, Γιαρένη Αναστασία, Δρούλια Μαρία, Καλλίας Γιάννης, Κιούση Θάλεια, Κοκαβέσης Ricard Φώτης, Κόνιαρη Άννα, Κοξαράκη Ειρήνη, Κρικέλη Άννα, Μαντέλος Παύλος, Μαντζοράκης Βασίλης, Μπούσι Τζουλιάνα , Νανόπουλος Θοδωρής , Νίκα Ειρήνη, Νίκας Χρήστος, Παρασκευοπούλου Δήμητρα, Πασχαλίδης Μανώλης, Περιστεράκη Μαρία, Ράπτης Νίκος, Ρούμπη Βασλική, Σαββιδάκη Κατερίνα, Σαρτζετάκης Θοδωρής, Τσαγκρώνης Γιώργος, Φώσκολου Άννα Μαρία.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Λίγα λόγια για την People for Business
*Η People for Business διαθέτει πολυετή εμπειρία στον κλάδο του Ανθρώπινου Δυναμικού, με εξειδίκευση στην επιλογή στελεχών, στα δομημένα κέντρα αξιολόγησης δεξιοτήτων, στον επαναπροσδιορισμό καριέρας στελεχών, στην στρατηγική ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού καθώς και στον οργανωσιακό μετασχηματισμό και σχεδιασμό συστημάτων απόδοσης και αμοιβών. Όραμα του οργανισμού, είναι να επαναπροσδιορίσει το μέλλον του Ανθρώπινου Δυναμικού, δημιουργώντας έναν επιχειρηματικό κόσμο όπου οι οργανισμοί και οι άνθρωποι εξελίσσονται παράλληλα. Αποστολή της People for Business, είναι να προσφέρει καινοτόμες, εξατομικευμένες και στρατηγικές λύσεις HR που ενδυναμώνουν τις επιχειρήσεις, ώστε να προσελκύουν, να διατηρούν και να αναπτύσσουν κορυφαία ταλέντα, προάγοντας την επιχειρηματική αριστεία.
Δείτε επιπλέον φωτογραφικό υλικό εδώ 👇
Μάθετε περισσότερα για το “Δείπνο Στο Σκοτάδι” στην ιστοσελίδα ⇓



