• Αρχική
  • Κοινωνικά ΝΑΙ-Α
  • «Με Άλλα Μάτια» και «Σημεία Στήριξης» : Οι καρποί της συνεργασίας μας και το ελπιδοφόρο μέλλον
Μπάνερ με λογότυπα των "Σημείων Στήριξης" και της ΑΜΚΕ "Με Άλλα Μάτια"

Μια συνεργασία που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2020 οδεύει σιγά σιγά προς το τέλος της κι εμείς καταμετρούμε τα αποτελέσματα.

Η ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο την έναρξη πιλοτικού προγράμματος εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης στη χρήση υπολογιστών και smartphones σε άτομα με πρόβλημα όρασης.

Άτομα από όλη την Ελλάδα, με όρεξη να ανακαλύψουν τον κόσμο της τεχνολογίας χωρίς περιορισμούς, εκπαιδεύτηκαν είτε εξατομικευμένα είτε ομαδικά στη βασική λειτουργία Η/Υ και smartphones, με σκοπό τη βελτίωση της χρήσης των διαδικτυακών υπηρεσιών σε αυτή τη νέα ψηφιακή εποχή. Οι εκπαιδευτές που υλοποίησαν τα εξ’ αποστάσεως μαθήματα είναι και οι ίδιοι άτομα με πρόβλημα όρασης.

Ποιος είναι ο απολογισμός αυτής της δράσης;

  • 116 συνολικά άτομα επωφελήθηκαν άμεσα και έμμεσα
  • 120 ώρες μαθημάτων πραγματοποιήθηκαν (ομαδικά και ατομικά)
  • Αναπτύχθηκε η elearning βιβλιοθήκη μας, που σήμερα διαθέτει 9 βίντεο και 14 άρθρα – και συνεχώς αυξάνεται!-, για να λύσει απορίες σε βασικές ψηφιακές λειτουργίες
  • 68 αιτήματα προς επίλυση κατέφτασαν στο πρόσφατα εγκαινιασμένο Help Desk μας (support@meallamatia.gr)

Η συγκεκριμένη δράση μπόρεσε να ανακουφίσει το άγχος που βίωναν οι συνάνθρωποί μας, ενόψει και της πανδημίας, αναφορικά με τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή της τηλεργασίας και της τηλεκπαίδευσης. Βασικό κίνητρο της συμμετοχής τους ήταν οι συνθήκες απομόνωσης και εγκλεισμού εν μέσω lockdown που αποδείχτηκαν ιδιαίτερα δύσκολες. Οι επωφελούμενοι έπρεπε να στραφούν στην τεχνολογία ώστε να μείνουν σε επαφή με τον έξω κόσμο και την οικογένειά τους, αλλά και να καλύψουν πρακτικές ανάγκες (πχ. πρόσβαση σε άυλη συνταγογράφηση, στην οποία εκπαιδεύτηκαν).

Όλο αυτό όμως ήταν μόνο η αρχή.

Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να εμπλουτίζουμε συστηματικά την ενότητα του e-learning, με στόχο να παρέχουμε σε όλο και περισσότερα άτομα τη δυνατότητα εκπαίδευσης σε βασικά τεχνολογικά εργαλεία. Βέβαια, στην ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» πιστεύουμε ότι υπάρχει ανάγκη ανάληψης οργανωμένης κρατικής πρωτοβουλίας για τη δωρεάν εξειδικευμένη και εξατομικευμένη εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες όλων όσων το χρειάζονται. Οι εθελοντικές και μεμονωμένες ιδιωτικές πρωτοβουλίες δυστυχώς δεν επαρκούν για να καλύψουν το κενό.

Η Δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Σημεία Στήριξης”, που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη, το Costas M. Lemos Foundation και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή