Ο Τζέρεμι Κίνγκ σε αναπηρικό αμαξίδιο με προσαρμοσμένο το βρεφικό καρότσι πάει βόλτα το μωρό του

«Κάνοντας κοινωνικό καλό»

Μια ομάδα μαθητών αμερικανικού σχολείου εφηύρε ένα εξάρτημα για καροτσάκι μωρού που εφαρμόζει σε αναπηρικά αμαξίδια, επιτρέποντας σε άτομα με αναπηρία να βγάλουν το μωρό τους βόλτα. Με επικεφαλής τον δάσκαλό τους, Ματ Ζίγκλερ, οι μαθητές από το σχολείο Bullis στο Maryland των ΗΠΑ δημιούργησαν την εφεύρεση ως μέρος ενός μαθήματος με το όνομα «κάνοντας κοινωνικό καλό». Η εφεύρεση ονομάζεται “Wheestroll” και έχει σχεδιαστεί για να είναι ασφαλής αλλά απλή στην κατασκευή.

Η ιδέα για το Wheestroll πρωτοεμφανίστηκε όταν οι νέοι γονείς Τζέρεμι και Τσέλσι Κινγκ έψαχναν έναν ασφαλή τρόπο για τον Τζέρεμι να φροντίζει το μωρό από το αναπηρικό του αμαξίδιο. Όπως είπε στην εκπομπή «Goodmorning America», ο Τζέρεμι είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για όγκο στον εγκέφαλο τρία χρόνια πριν, γεγονός που του άφησε κάποιες σωματικές προκλήσεις όπως το να μην μπορεί να ισορροπήσει καλά. Η γυναίκα του Τσέλσι, επίσης δασκάλα στο σχολείο Bullis, ζήτησε βοήθεια από τον συνάδελφό της. Και έτσι γεννήθηκε το Wheestroll.

Η συσκευή Wheestroll

Η συσκευή αποτελείται κυρίως από ένα βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου, το οποίο κρατά το μωρό άνετο και ασφαλές. Το κάθισμα στη συνέχεια περικλείεται σε έναν ειδικό σκελετό και συνδέεται με το αναπηρικό αμαξίδιο με δύο πόδια. Ο σχεδιασμός μπορεί επίσης να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει σε αναπηρικά αμαξίδια και παιδικά καθίσματα διαφορετικού μεγέθους.

Το Wheestroll στοχεύει στην παροχή μιας προσβάσιμης και προσιτής λύσης για τους νέους γονείς με αναπηρία. Για το σκοπό αυτό, ο Ζίγκλερ έφτιαξε ακόμη και ένα πλήρες εκπαιδευτικό βίντεο, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ. Για να δείτε την πλήρη λίστα με τα υλικά και τις οδηγίες βήμα προς βήμα, ανατρέξτε εδώ.

Πηγή: www.designboom.com

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή