Οι μαθητές που δημιούργησαν τον οδηγό φωτογραφίζονται μαζί με τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου στο γραφείο του

Στο 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, δημιουργήθηκε ένας ψηφιακός οδηγός σπουδών για όλα τα ΕΠΑΛ του Βορείου Αιγαίου, που με πρωτοβουλία των μαθητών μετατράπηκε και στη γραφή Braille.

Οι μαθητές της Α’ τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ. Μυτιλήνης πραγματοποίησαν έρευνα, με σκοπό να δημιουργήσουν το Λογότυπο του ΕΠΑ.Λ τους κι έναν Οδηγό Σπουδών για όλα τα ΕΠΑ.Λ. των νησιών της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, καθώς και για τις διαθέσιμες ειδικότητες στο καθένα από αυτά.

Τον οδηγό αυτόν τον μετέτρεψαν έπειτα στη γραφή Braille, μεριμνώντας έτσι για την ισότιμη πληροφόρησή τους, ώστε και οι τυφλοί πολίτες να διαθέτουν τον Οδηγό Σπουδών στην κατά νόμο αναγνωρισμένη γραφή τους.

Οι μαθητές, κατόπιν προτροπής της εκπαιδευτικού κας Μπάτσιου, του διευθυντή του 1ου ΕΠΑ.Λ. Μυτιλήνης κου Κότερου και με τη συνεργασία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας κ. Θεοφανέλλη, δημιούργησαν μια ηλεκτρονική πλατφόρμα με πληροφορίες και στοιχεία των λειτουργούντων ΕΠΑ.Λ. στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου. Ο οδηγός σπουδών διατίθεται επιπλέον σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή για βλέποντες.

Την ιδέα και υλοποίηση των μαθητών συνεχάρη προσωπικά ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο γραφείο του. Ως εκπαιδευτικός και ο ίδιος, εξήρε το συγκεκριμένο εγχείρημα τονίζοντας πόσο «σημαντική είναι η γνώση και η παιδεία για κάθε άνθρωπο αλλά και την πρόοδο της κοινωνίας», ενώ κατέστησε σαφές πως προσπάθειες σαν αυτή είναι αξιοθαύμαστες και πρέπει να αναδεικνύονται.

Η όλη προσπάθεια πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διαδικτυακών μαθημάτων λόγω της πανδημίας και με την ολοκλήρωσή της, οι ευαισθητοποιημένοι μαθητές θέλησαν να παραδώσουν το έργο τους, ώστε να δοθεί σε ευρεία χρήση και να υπάρξει διάχυση των πληροφοριών.

Με την προσπάθεια αυτή, οι μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΕΠΑ.Λ. Μυτιλήνης κατέκτησαν τη 2η θέση στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Έρευνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τον περασμένο μήνα, μάλιστα, ο Οδηγός παρουσιάστηκε στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας «Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει» που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση εδώ:

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή