• Αρχική
  • Η Ζωή Με Άλλα Μάτια
  • Μαθήματα ζωής από την Ελασσονίτισα Φανή Τσικούρα – Από το σκοτάδι της ολικής τύφλωσης, σε μία ζωή γεμάτη φως!
 

Η Φανή Τσικούρα

Η Φανή Τσικούρα είναι το τέταρτο παιδί πολύτεκνης οικογένειας από το Δομένικο Ελασσόνας.

Από ιατρικό λάθος, από την θερμοκοιτίδα όπου έζησε τις πρώτες στιγμές της ζωής της, υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη στην όρασή της. Η οπτική αναπηρία της εμφανίστηκε σε ηλικία 2 μηνών, ενώ δέκα μήνες αργότερα μεταφέρθηκε στην Αγγλία που όμως δεν κατάφερε να βρει λύσει στο πρόβλημα υγείας της. Η διάγνωση συγκλόνισε την οικογένειά της: Ολική τύφλωση.

Έζησε τα πρώτα 19 χρόνια της ζωής της στο Δομένικο χωρίς εκπαίδευση. Ήρθε αντιμέτωπη με τον ρατσισμό, με τη σκληρή πλευρά της ζωής, στην προσπάθειά της να πάει λίγες ημέρες σε κανονικό σχολείο.

Ωστόσο, στα χρόνια της εφηβείας πήρε τη μεγάλη απόφαση να πάρει τη ζωή στα χέρια της και τα κατάφερε με τον πλέον εμφατικό τρόπο! Σήμερα είναι δασκάλα στο παιδαγωγικό τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης, ενώ ασχολείται με πολλά αντικείμενα όπως σκάκι, στίβο, κολύμβηση και θέατρο.

Η 32χρονη σήμερα Φανή παραδίδει μαθήματα ζωής και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Δείτε τη συνέντευξή της στο Star και στη Ζήνα Κουτσελίνη:

Πηγή: www.onlarissa.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

One comment for “Μαθήματα ζωής από την Ελασσονίτισα Φανή Τσικούρα – Από το σκοτάδι της ολικής τύφλωσης, σε μία ζωή γεμάτη φως!

  • Avatar
    Ράνια Καρανικολα λέει:

    Η Φανή είναι ένα υπέροχο πλάσμα,την έχω γνωρίσει στην Λάρισα,Βολιωτισσα εγώ,μέσα από τον Πανθεσσαλικό σύλλογο.Ποσο με συγκίνησε που την άκουσα,έχω χρόνια να την δω.Ποσο χαίρομαι για εκεινη,ως μητέρα παιδιού με αναπηρία!!!!!

    Απάντηση

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή