Γυναικεία χέρια που διαβάζουν σελίδα braille. Επίσης υπάρχει το εξής ρητό: "Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια. Ο Μικρός Πρίγκιπας."

Ένα νέο μάθημα εξειδικευμένης διδασκαλίας γαλλικών θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο από το παράρτημα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στην Πάτρα, για άτομα με οπτική αναπηρία.

Την αρχική ιδέα του μαθήματος είχε η καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας, Ελένη Καραβασίλη, η οποία ήδη στο παρελθόν είχε την εμπειρία της διδασκαλίας σε άτομα με αναπηρία όρασης. Αυτή ήταν και η αφορμή για την επιλογή της να εξειδικευτεί σε αυτό τον τομέα και να παρακολουθήσει μαθήματα εκμάθησης του συστήματος Braille, στο οποίο είναι σήμερα πιστοποιημένη.

Το μάθημα παρέχεται τόσο δια ζώσης στο παράρτημα του ΓΙΕ στην Πάτρα, όσο και διαδικτυακά για τους ενδιαφερόμενους απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά. Για τα άτομα που ενδιαφέρονται, προσφέρονται επίσης ειδικά μαθήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις των διεθνών πιστοποιήσεων γαλλικής γλώσσας (DELF, DALF).

Πληροφορίες μαθήματος

✥ Δια ζώσης μάθημα

Κοινό: παιδιά, έφηβοι, ενήλικες

2 μαθήματα την εβδομάδα, κάθε Τρίτη & Πέμπτη

Ώρες: 15.30 – 17.00

Διάρκεια: 54 ώρες

Έναρξη: 11/01/2022

Λήξη: 09/06/2022

Τιμή: 378 €

✥Διαδικτυακό μάθημα

Κοινό: ενήλικες

1 μάθημα την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή

Ώρες: 15.30 – 17.30

Διάρκεια: 32 ώρες

Έναρξη: 14/01/2022

Λήξη: 10/06/2022

Τιμή: 224 €

Προσοχή: Οι μαθητές θα πρέπει να διαθέτουν υπολογιστή με λογισμικό για την μετατροπή κειμένου σε μορφή Braille ή γραφομηχανή Braille.

Μαθητής  που γράφει και διαβάζει braille

Βιογραφικό διδάσκουσας

Πτυχιούχος του τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας (Lettres Modernes) και κάτοχος μεταπτυχιακού (DEA) στη Συγκριτική Λογοτεχνία του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Paris IV-Sorbonne), η Ελένη Καραβασίλη διδάσκει από το 2011 στο Γαλλικό Ινστιτούτο στην Πάτρα και παραδίδει παράλληλα, διαδικτυακά μαθήματα γαλλικής γλώσσας για το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (IFG). Καθηγήτρια με επάρκεια εξεταστού από το 2007, επωφελείται από τα προγράμματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης του IFG και των συνεργατών του. Εξειδικευμένη, μεταξύ άλλων, στη διδασκαλία της γαλλικής ως ξένης γλώσσας στα παιδιά, στην παιδαγωγική χρήση του διαδραστικού πίνακα, στην οργάνωση ψηφιακής τάξης και την εξ αποστάσεως διδασκαλία, αφιερώθηκε στην εκμάθηση του συστήματος γραφής & ανάγνωσης Braille και απέκτησε την Πιστοποίηση γραφής και ανάγνωσης Braille —γαλλικά, αγγλικά, ελληνικά— του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών (Περιφερειακή Ένωση Δυτικής Ελλάδας).

Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε το ενημερωτικό έντυπο για το Γαλλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα εδώ.

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στην Πάτρα

Tηλ: + 30 2610-273 903

Email γραμματείας: secretariat.patras@ifg.gr

Email διευθύντριας του παραρτήματος: gpetropoulou-conan@ifg.gr

Ιστοσελίδα: www.ifg.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή