Φωτογραφία της Μαρίας με φόντο τη Θάλασσα

Έχει αναρωτηθεί κανείς πώς είναι να ζεις με το σύνδρομο Cri du Chat;

Πολλοί από εμάς ίσως ακόμα να μην γνωρίζουμε τι είναι.

Το σύνδρομο Cri du Chat οφείλεται στην έλλειψη ενός τμήματος από το χρωμόσωμα 5. Το σύνδρομο ονομάζεται έτσι, γιατί το κλάμα των νεογέννητων που πάσχουν μοιάζει με το κλάμα της γάτας.

Τα άτομα που πάσχουν από αυτό το σύνδρομο εμφανίζουν διανοητική καθυστέρηση.

Το σύνδρομο Cri du Chat αποτελεί σχετικά σπάνια γενετική διαταραχή. Η συχνότητά που εμφανίζεται είναι 1 ανά 25.000 – 50.000 γεννήσεις και δε φαίνεται να επηρεάζεται από γεωγραφική τοποθεσία, φυλή ή θρήσκευμα. Εν ζωή βρίσκονται περισσότερα κορίτσια παρά αγόρια, που φέρουν το σύνδρομο. Η αναλογία υπολογίζεται ότι είναι 3 κορίτσια ανά 2 αγόρια. (πληροφορίες από το https://el.wikipedia.org/)

Maria’s Wonderful World

Το meallamatia.gr ανακαλύπτει στα social media τη σελίδα με όνομα Maria’s Wonderful World – CriduChat syndrome στην συγκεκριμένη σελίδα περιγράφονται στιγμές καθημερινότητας από τη μητέρα της Μαρίας που μας πληροφορεί για τις δυσκολίες της κόρης της έχοντας αυτόν τον σύνδρομο αλλά και μας διδάσκει πως κάθε φορά μπορούμε να δούμε θετικά τον κόσμο.

Καλό μας ταξίδι στον κόσμο της Μαρίας, γράφει η μητέρα της και τα βίντεο τους φωτίζονται με χαμόγελα…

Η σελίδα maria’s wonderful world στο Facebook έχει περισσότερους από 10.000 ακόλουθους. Ας μάθουμε όμως περισσότεροι, ας γίνουμε περισσότεροι….

Η συμπερίληψη αφορά την κοινωνία και η κοινωνία μας αφορά όλους!

Δείτε τη σελίδα στο Facebook εδώ ⇒ Mariacridychatsyndrome

Σχετικά με τον συντάκτη

Φιλόλογος, Μουσικός

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή