Γονείς μαθητών του ΕΝΕΕΓΥΛ Ιλίου σε διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο Ιλίου. Κρατάνε πανό με το αίτημα "Θέλουμε σχολείο και όχι πάρκινγκ-μετεγκατάσταση τώρα-Σύλλογος Γονέων ΕΝΕΕΓΥΛ Ιλίου
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τον Σύλλογο γονέων του ΕΝΕΕΓΥΛ Ιλίου στο δημαρχείο Ιλίου

Άλλη μια μέρα ξημέρωσε και κάποια παιδιά του ΕΝΕΕΓΥΛ Ιλίου θα μείνουν σπίτι. Όχι γιατί είναι άρρωστα, όχι γιατί δεν θέλουν να πάνε σχολείο, αλλά γιατί η Περιφέρεια Αττικής εξακολουθεί να κωφεύει. Και άλλη μια μέρα που οι γονείς πρέπει να πάνε στη δουλειά τους κι εκείνα –τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από τους Αγίους Αναργύρους, το Καματερό και την Πετρούπολη– θα μείνουν μόνα τους στο σπίτι. Γιατί η Περιφέρεια τα αγνοεί.

Όπως καταγγέλει, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΝΕΕΓΥΛ Ιλίου η Περιφέρεια Αττικής, για ακόμη μια χρονιά, αφήνει τα παιδιά χωρίς τα στοιχειώδη: την ασφαλή και αξιοπρεπή μεταφορά τους στο σχολείο. Παρά το γεγονός, ότι τα ονόματα των μαθητών που φοιτούσαν και πέρυσι είχαν δοθεί ήδη από τον Ιούνιο, οι ιθύνοντες φρόντισαν, με αδικαιολόγητη προχειρότητα, να τα αφήσουν εκτός.

‼️ Μίσθωσαν δύο λεωφορεία –για Ίλιον και Μυκονιάτικα– και «ξέχασαν» τα παιδιά από Αγίους Αναργύρους, Καματερό και Πετρούπολη.

Αλλά και σε αυτά τα λεωφορεία, όπως τονίζει ο Σύλλογος Γονέων στη Δ.Ο. και το doxthi.gr, η μετακίνηση είναι δύσκολη, καθώς το λεωφορείο είναι μεγάλο και αφήνει τα παιδιά πολλά μέτρα μακριά από το σπίτι τους. “Μιλάμε για παιδιά με ειδικές ανάγκες τα οποία δεν μπορούν να γυρίσουν μόνα τους στο σπίτι, τα περισσότερα δεν έχουν αίσθηση κινδύνου με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν. Είναι ανεπίτρεπτο να μην παίρνουν τα παιδιά από το σπίτι τους όπως γινόταν τόσα χρόνια” υπογραμμίζουν.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν οι μαθητές από Αγίους Αναργύρους, Καματερό και Πετρούπολη, οι οποίοι αναγκάζονται να μένουν σπίτι και μέχρι τώρα δεν έχουν πάει ούτε μια μέρα σχολείο. Οι περισσότεροι γονείς εργάζονται και δεν υπάρχει βοήθεια, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μένουν μόνα τους στο σπίτι με ο,τι αυτό συνεπάγεται.

Απέναντι, στο πρόβλημα αυτό, η Περιφέρεια κωφεύει και τους αγνοεί.

“Στα περισσότερα τηλέφωνα δεν απαντούν καν και, όταν τύχει να απαντήσουν, αντί να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, επιρρίπτουν τις ευθύνες είτε στο σχολείο, είτε στα λεωφορεία που δεν πλειοδοτούν. Μα πώς να πλειοδοτήσουν όταν τα χρήματα που δίνουν είναι ελάχιστα 105 ευρώ την ημέρα και τα 80 πάνε στον οδηγό και στη συνοδηγό;” διερωτώνται. Παράλληλα, ζητούν να βρεθεί λύση και να μη γίνεται διαχωρισμός στα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ενώ τα δρομολόγια για τα Πρότυπα και μουσικά γίνονται κανονικά.

“Η απαξίωση αυτών των παιδιών δεν έχει τέλος. Δεν φτάνει που παραμένουν στοιβαγμένα σε χώρους που θυμίζουν αποθήκες, μέσα στον χώρο του νοσοκομείου, τώρα προστίθεται και η έλλειψη σχολικών λεωφορείων για τη μεταφορά τους” αναφέρουν και προσθέτουν: “Ζούμε σε μια χώρα όπου αναγκαζόμαστε να διεκδικούμε τα αυτονόητα: ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, ένα ασφαλές σχολικό κτίριο που θα στεγάζει όχι μόνο τα παιδιά μας αλλά και τα όνειρά τους. Φτάνει πια! Σταματήστε να βλέπετε τα παιδιά μας ως αόρατα. Φερθείτε τους όπως τους αξίζει: με σεβασμό, με φροντίδα, με δικαιοσύνη”.

Πηγή: doxthi.gr

 

Κοινοποίηση σε:

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

Επιστροφή στην κορυφή