Ο Ρομπ Μέντες

Η ιστορία του Ρομπ Μέντες μάς ήταν άγνωστη μέχρι πριν από λίγες μέρες. Και όχι σ΄ εμάς, στην Ελλάδα μόνο αλλά και στην πατρίδα του, στις Ηνωμένες Πολιτείες και μόνο στους μαθητές / παίκτες αμερικάνικου ποδοσφαίρου στο Γυμνάσιο Pioneer Ridge και τους κατοίκους της μικρής πόλης Gardner, στο Kansas όπου ο Ρομπ είναι … προπονητής στη σχολική ομάδα αμερικάνικου ποδοσφαίρου (American football). Δηλαδή σε μια χώρα όπου ο σχολικός αθλητισμός είναι από τα βασικά στοιχεία της εκπαίδευσης και ιδίως το football, ένα από τα Εθνικά σπορ στις ΗΠΑ μαζί με το baseball , το βασικό θέμα συζήτησης και ενδιαφέροντος στις μικρές πόλεις.

Γεννήθηκε χωρίς άκρα αλλά στη ζωή μετράει περισσότερο η θέληση, η οποία επιβραβεύει τους πάντες ιδιαίτερα αυτούς που νικούν ακόμα και τη φύση. Όπως ο Ρομπ Μέντες που προ ημερών, βραβεύθηκε για την τρομερή παρουσία και τη δουλειά του στο αμερικανικό ποδόσφαιρο, σε μια λαμπρή τελετή την οποία διοργανώνει κάθε χρόνο το τηλεοπτικό δίκτυο ΑBC, επιβραβεύοντας την «Αριστεία στις Αθλητικές Επιδόσεις», στην ίδια τελετή όπου βραβεύτηκε και ο Γιάννης Αντετοκούμπο.

«Κοιτάξτε με και δείτε που έχω φτάσει με το πάθος που είχα για τη δουλειά μου. Όταν επικεντρωθείτε στο τι μπορείτε να κάνετε και σταματήσετε να είστε απαισιόδοξοι, μπορείτε να πετύχετε τα πάντα. Όταν κατάλαβα καλά ότι δεν μπορούσα να παίξω ποδόσφαιρο, αλλά μπορούσα να γίνω προπονητής ποδοσφαίρου, κατάφερα να μην τα παρατήσω ποτέ. Επκεντρώθηκα σε όσα μπορώ να κάνω. Όποιος πιστεύει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι, είτε στον αθλητισμό, είτε στη δουλειά του, είτε στη ζωή του, έχω να του πω ότι μπορεί να πετύχει! Αλλά πρέπει να έχει πάθος και να δουλέψει! Εγώ τα κατάφερα μέχρι εδώ και ποιος μου λέει ότι δεν μπορώ να πάω ακόμα πιο μακριά;» είπε παίρνοντας το βραβείο και κάνοντας το κοινό να συγκινηθεί και να τον αποθεώσει.

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο