Σχεδιάγραμμα αυτοκινήτου με braille πληροφορίες

Χάρης Αναγνωστόπουλος

Η Lyft και η Aptiv έχουν  ξεκινήσει εδώ και καιρό τις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων στο Λας Βέγκας. Τώρα οι εταιρείες επεκτείνουν το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό τα άτομα με μειωμένη ικανότητα όρασης.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται με την Εθνική Ομοσπονδία ατόμων με προβλήματα όρασης σε αυτό το πρόγραμμα, και η Lyft σε μία δημοσίευση στο blog της περιγράφει λεπτομερώς όλα τα τμήματα του προγράμματος.

Η Lyft σημειώνει ότι αυτό το βήμα αποτελεί βασικό μέρος της συνολικής στρατηγικής τους για την παροχή υπηρεσιών σε όλους, μέσω κάθε κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείται, μίσθωση διαδρομών, ηλεκτρικά ποδήλατα και scooters, και πολλά άλλα.

Η εταιρεία συνεργάζεται με την Εθνική Ομοσπονδία ατόμων με προβλήματα όρασης για να διασφαλίσει ότι το βασικό προϊόν της είναι διαθέσιμο σε χρήστες που μπορεί να με προβλήματα στην όραση.

Αυτή η επέκταση του έργου σημαίνει ότι το πιλοτικό πρόγραμμα του πλήρως αυτόνομου δικτύου της εταιρείας θα είναι εξοπλισμένο με διάφορα νέα εργαλεία τα οποία βοηθούν άτομα με προβλήματα όρασης.

Νέοι οδηγοί Braille

Το σημαντικότερο κομμάτι του έργου είναι οι νέοι οδηγοί Braille, οι οποίοι παρέχουν στους οδηγούς των αυτόνομων οχημάτων λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή του οχήματος και φυσικά την κατάσταση του αυτοκινήτου.

Οι νέοι αισθητήρες θα είναι τοποθετημένοι σε όλο το αυτοκίνητο έτσι ώστε οι επιβάτες να μπορούν να ενημερώνονται διαρκώς για οτιδήποτε χρειαστεί ή θελήσουν οι ίδιοι.

Για τη Lyft το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των αυτόνομων αυτοκινήτων είναι ότι παρέχουν πρόσβαση στης μετακινήσεις και τη χρήση οχημάτων σε πλήθος ανθρώπων που υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν.

Στις ομάδες αυτές ανήκουν άτομα με αυξημένα προβλήματα όρασης, άτομα με μειωμένη όραση ή που παρουσιάζουν κρίσης επιληψίας, οδηγοί οι οποίοι τους έχει αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης και πλέον θα μπορούν να εκδίδουν ειδική άδεια αποκλειστικά για αυτόνομα οχήματα.

Αν και η Lyft με την Aptiv έχουν έτοιμη την απαραίτητη τεχνολογία, καλούνται να ξεπεράσουν κάποια επιπλέον εμπόδια, όπως τον τρόπο με τον οποίο κάποιος με πρόβλημα όρασης θα μπορούσε να καλεί το αυτόνομο όχημα.

Το σχέδιο της Lyft να επεκτείνει σε τόσο μεγάλο βαθμό τα σχέδια της για την αυτόνομη οδήγηση, με τη βοήθεια των απαραίτητων οργανισμών που μπορούν να πιέσουν τα πράγματα, είναι ιδιαίτερα έξυπνο. Το πιο θα είναι το αποτέλεσμα, μόνο ο χρόνος θα το δείξει.

Πηγή: www.autonomous.gr

Διαβάστε επίσης:

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι γεγονός – Πότε θα διατεθούν στην αγορά

Υποχρεωτικά θα πρέπει να κάνουν θόρυβο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ε.Ε.

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο