η αφίσα της εκδήλωσης

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, ο Τοπικός Όμιλος για την Unesco Ν. Λάρισας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, τη Διοίκηση του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, τη Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, την Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική, τον Α.Σ Πελασγό, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, τον Σύλλογο Ιδιωτικών Γυμναστηρίων Λάρισας (Σ.Ι.ΓΥ.ΛΑ), τον Ηρακλή Χάλκης BC και τον Σύλλογο «Νίκαια 2012», αγώνα Δρόμου 7 χλμ ανδρών –Γυναικών (14 ετών και άνω) και αγώνα Δρόμου 800μ Παιδιών (11-13 ετών) και ΑμεΑ (ανεξαρτήτως ηλικίας).

Σκοπός του αγώνα είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο θέμα των Χρόνιων Παθήσεων, με το σύνθημα «Όλοι Μαζί Τρέχουμε για τα Παιδιά με Χρόνια Νοσήματα».

Επίσης, η διοργάνωση γίνεται στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτισμού 2018, με σκοπό την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου και του ιστορικού κέντρου της Λάρισας καθώς η εκκίνηση και ο τερματισμός των δρομέων θα είναι το Αρχαίο Θέατρο (οδός Βενιζέλου).

Οι οργανωτές εκτός από τους αθλητές και τις αθλήτριες, προσβλέπουν κυρίως σε ανεξάρτητους δρομείς, ή περιπατητές, καθώς και σε αθλούμενους άλλων αθλημάτων, μέλη κοινωνικών ομάδων.

Η διαδρομή και η ώρα εκκίνησης των 7χλμ για τους άνδρες και τις γυναίκες είναι: Ώρα εκκίνησης 10 π.μ. μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο και στη συνέχεια από τη Γεωργιάδου, Αεροδρομίου, Ηρώων Πολυτεχνείου, Λαγού, Κραννώνος, Σκίπη, Αθηνάς, Βενιζέλου. Τερματισμός στο Αρχαίο Θέατρο.

Για τα παιδιά ηλικίας 11-13 ετών η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.05 π.μ., μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο, θα συνεχίσουν στη γέφυρα του Πηνειού με αναστροφή στην πιάτσα ταξί , στη συνέχεια πάλι στη γέφυρα του Πηνειού, Βενιζέλου και τερματισμό στο Αρχαίο Θέατρο. Την ίδια διαδρομή των 800 μ. με τα παιδιά θα ακολουθήσουν και τα ΑμεΑ με διαφορετική ώρα εκκίνησης στις 09.30.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα καθώς την προκήρυξη και την αίτηση συμμετοχής, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Segas-thessalias.gr.

η αφίσα της εκδήλωσης

Πηγή: Εφημερίδα «Ελευθερία τής Λάρισας»

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή