Οι αφίσες του σεμιναρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πιστοποιημένο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα συνοδών ατόμων με αναπηρία

Θεσσαλονίκη 24-26 Ιανουαρίου. Φόρμα Συμμετοχής εδώ.

Αθήνα 21-23 Φεβρουαρίου.  Φόρμα Συμμετοχής εδώ.

Assistance of persons with disabilities in action: Υποστήριξη Ανθρώπων με Αναπηρία στην Πράξη

Η Training Rescue Team είναι πάροχος εκπαίδευσης του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ( EUROPEAN CARE CERTIFICATE ), το οποίο είναι μία Πανευρωπαϊκή πιστοποίηση σχετικά με την κοινωνική φροντίδα. Έχει αναγνωρισθεί επίσημα από τις χώρες της Ευρώπης και έχει ταξινομηθεί στο Επίπεδο 3 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων ( EQF ) . Αυτό σημαίνει ότι καλύπτει ” γνώση θεμάτων , αρχών , διαδικασιών και γενικών ιδεών στην κοινωνική φροντίδα.

Το Πιστοποιητικό έχει αναπτυχθεί προκειμένου να υποστηρίξει την κινητικότητα εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη και να προωθήσει μια κοινή βάση στις υπηρεσίες φροντίδας που να καλύπτει γνώση και αξίες. Οι υποψήφιοι προκειμένου να αποκτήσουν το ECC, θα πρέπει να περάσουν εξετάσεις σχεδιασμένες με βάση ευρωπαϊκά κριτήρια , από περίπου 100 ερωτήσεις , με τις οποίες αξιολογείται η γνώση τους πάνω στα Βασικά Ευρωπαϊκά Μαθησιακά Αποτελέσματα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ .( BASIC EUROPEAN SOCIAL CARE LEARNING OUTCOMES – BESCLO ). Η κατάκτηση του ECC αποδεικνύει ότι ο υποψήφιος έχει τις ελάχιστες βασικές γνώσεις που χρειάζονται συνήθως για να εργαστεί με ασφάλεια στον τομέα της φροντίδας .

Το ECC

Το ECC βασίζεται στα δικαιώματα , την ενσωμάτωση , την επιλογή και την ανεξαρτησία των ανθρώπων με αναπηρίες και υποστηρίζει το κοινωνικό μοντέλο της παροχής φροντίδας . Επίσης ακολουθεί τις αρχές της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρίες , η οποία έχει επικυρωθεί από την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ στο σύνολο της .

Το BESCLO

Το BESCLO είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα : Βασικά Ευρωπαϊκά Μαθησιακά Αποτελέσματα Κοινωνικής Φροντίδας ( Basic European Social Care Learning Outcomes ) . Το BESCLO υποστηρίζει το νέο τρόπο σκέψης που απαιτείται και προβλέπεται από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρίες .

Το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Φροντίδας ( ECC ) παρέχεται ολοκληρωμένο με το εκπαιδευτικό υλικό, τις ασκήσεις, τις παρουσιάσεις και τις διαφάνειες , τα οποία είναι όλα προσαρμοσμένα στα 8 πεδία του BESCLO και την παροχή της κοινωνικής φροντίδας στη χώρα μας .

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:

• Γενικές πληροφορίες για την αναπηρία
• Νομικές ρυθμίσεις
• Συμπεριφορά προς άτομα με αναπηρία
• Συνοδεία χρήστη αναπηρικού αμαξιδίου
• Συνοδεία ανθρώπου με δυσκολίες όρασης
• Παιχνίδια και ασκήσεις για νήπια και παιδιά με αναπηρία
• Καθημερινή φροντίδα και αυτοεξυπηρέτηση
• Συνοδεία ανθρώπου με νοητική υστέρηση
• Συνοδεία ανθρώπου με αυτισμό
• Συνοδεία ανθρώπου με διαταραχές συμπεριφοράς

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

• Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12 Άτομα.
• Απευθύνεται σε: Όλους.
• Προαπαιτούμενες δεξιότητες: Καμία.
• Αξιολόγηση: γραπτές εξετάσεις στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος
• Διδακτική μέθοδος: Θεωρία (Παρουσιάσεις)
• Πιστοποίηση: Στα Αγγλικά μέσω της Training Rescue Team.
• Χορηγούμενα από εμάς: Ατομικός φάκελος σεμιναρίου και υγειονομικά υλικά εκπαίδευσης.
• Διάρκεια: 25 εκπαιδευτικές ώρες
• Κόστος: 150€ /Άτομο (Υπάρχει ειδική προσφορά)

** Η Επανεκπαίδευση του προγράμματος για επαναλλαμβανόμενη επιμόρφωση παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ **

• ΠΡΟΣΟΧΗ: Ειδικά για τα δύο αυτά εκπαιδευτικά 3ήμερα, η τιμή αντίστοιχα, διαμορφώνεται με έκπτωση 20%, δηλαδή στα 120 ευρώ (!)

Πληροφορίες και προεγγραφές :

τηλ.  6945 413954

email: info@trainingrescueteam.gr 

Λίγα λόγια για την Training Rescue Team

Η Training Rescue Team, ιδρύθηκε το 2015 με στόχο να παρέχει ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα A’ βοηθειών σε πολίτες και παιδιά, σε εκπαιδευτικούς και κολέγια, στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, στους επαγγελματίες υγείας και εν γένει υγειονομικούς, σε εταιρείες και οργανισμούς, στις εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας και συλλόγους.

Οι συνεχώς αυξανόμενες στατιστικές τροχαίων ατυχημάτων, η αύξηση των τρομοκρατικών πράξεων αλλά και τα εργασιακά ατυχήματα, δημιούργησαν την επιτακτική ανάγκη για γνώση του τρόπου πρόληψης αλλά και αντιμετώπισής τους. Η εκπαίδευση για την προσωπική ασφάλεια, η ασφαλή ανταπόκριση στα συμβάντα και η σωστή παροχή πρώτων βοηθειών αποτελούν υποχρέωση όλων.

Προσφέρει μια σειρά από βασικά και εξειδικευμένα σεμινάρια πρώτων βοηθειών σε προνοσοκομειακό πάντα επίπεδο, συνδυάζοντας θεωρητική και πρακτική γνώση, καλύπτοντας έτσι, όλες τις σύγχρονες ανάγκες εκπαίδευσης σε αστικό και μη περιβάλλον, μέσα από διαδραστικά προσομοιωμένα σενάρια. Στη Training Rescue Team έχουμε τη δυνατότητα να εκπαιδεύσουμε ομάδες ατόμων αλλά και μεμονωμένα άτομα, μέσα από μια σειρά πιστοποιημένων σεμιναρίων, αναγνωρισμένων από διεθνείς επιστημονικούς φορείς.

Η εκπαιδευτική μας ομάδα αποτελείται από έμπειρους πιστοποιημένους επαγγελματίες υγείας με εξειδίκευση στο τραύμα και την αναζωογόνηση (ιατροί, νοσηλευτές, διασώστες) σύμφωνα πάντα με τις κείμενες οδηγίες των ευρωπαϊκών φορέων.

Τα εκπαιδευτικά υλικά που χρησιμοποιούμε στις εκπαιδεύσεις μας, φέρουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Η Training Rescue Team, πραγματοποιεί πιστοποιημένα σεμινάρια και εκπαιδεύσεις σε πανελλαδική κάλυψη αλλά πλέον και στη Κύπρο. Για να βρείτε τα διαθέσιμα σεμινάρια ανά περιοχές μπορείτε να πατήσετε επάνω στα αντίστοιχα εικονίδια των περιοχών και να δηλώσετε συμμετοχή στα προγράμματα που σας ενδιαφέρουν.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή