Κοντινή φωτογραφία σε ρόδες αναπηρικού αμαξιδίου όπου βρίσκεται πάνω ανάπηρο άτομο και σε πόδια ατόμου που στέκεται δίπλα του όρθιο. Από κάτω μια μπάρα μπλε που γράφει " Logo με την Ελληνική Σημαία σε Μπλε Background ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πληροφοριακό Σύστημα Υποστήριξης Πιλοτικού Προγράμματος “Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία“ και ακολουθούν τα λογότυπα Ελλάδα 2.0 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της β’ φάσης του προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία» για κάθε περιφέρεια της χώρας πλην της Αττικής.

Όπως προέκυψε από την ολοκλήρωση της β’ φάσης και σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, οι άνθρωποι με αναπηρίες που θα ωφεληθούν ανέρχονται σε 1.250 άτομα (αντί για 1.000 που προβλεπόταν αρχικώς) χάρη στην αξιοποίηση διαθέσιμων πόρων του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι η α’ φάση του πιλοτικού προγράμματος λειτουργεί ήδη στην Περιφέρεια Αττικής και τα νησιά της. Η επιλογή των δικαιούχων πραγματοποιήθηκε με τη διενέργεια ηλεκτρονικής κλήρωσης βάσει αλγορίθμου, εξασφαλίζοντας την ανωνυμία των αιτήσεων, την αντιπροσωπευτικότητα του δείγματος και το αδιάβλητο της διαδικασίας.

🔹 Το πρόγραμμα αφορά άτομα ηλικίας δεκαέξι έως εξήντα πέντε ετών με συνολικό ποσοστό αναπηρίας ίσο ή μεγαλύτερο του 67%, που είναι σε ισχύ κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος που κληρώθηκαν ενημερώθηκαν για την κλήρωσή τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Υπενθυμίζεται ότι ακολουθεί η διαδικασία αξιολόγησης των ωφελούμενων, η οποία πραγματοποιείται από ειδική διεπιστημονική επιτροπή. Οι αξιολογήσεις πρόκειται να ξεκινήσουν τον Νοέμβριο κατόπιν επικοινωνίας της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Το Πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία» υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση ή να καλούν στους αριθμούς 1555 (χωρίς χρέωση, επιλέγοντας 3-ΟΠΕΚΑ και στη συνέχεια το 8), και 210-7000240 (με αστική χρέωση, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, εργάσιμες ημέρες).

Πηγή: www.efsyn.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

One comment for “Ξεκινά πιλοτικά και στην Περιφέρεια ο «Προσωπικός Βοηθός»

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή