Το κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Φαίνεται το κεντρικό κτίριο και το κανάλι με το νερό.

Τι σημαίνει συμπερίληψη; Πώς μπορεί ένα κτίριο να είναι πραγματικά προσβάσιμο;

Είναι εφικτό ένας χώρος να είναι ανοιχτός σε όλα τα άτομα, χωρίς διακρίσεις;

🔎 Ανακαλύψτε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)! Δημιουργία του αρχιτεκτονικού γραφείου Renzo Piano Building Workshop (RPBW), πρόκειται για ένα κτιριακό συγκρότημα πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής που φιλοξενεί την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Περιηγηθείτε στους εσωτερικούς χώρους κοινού, σε μία ξενάγηση που αφενός αναδεικνύει το πώς ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η λειτουργία αντανακλούν το όραμα του ΚΠΙΣΝ για τη δημιουργία ενός δημόσιου, ανοιχτού χώρου, και αφετέρου αποτελεί την αφορμή για μια συζήτηση γύρω από την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη.

Σε μια περιήγηση με τον Σύμβουλο Προσβασιμότητας και Συμπερίληψης Παναγιώτη Πιτσίνιαγκα, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά την εμβληματική Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, μία από τις πιο σημαντικές λυρικές αίθουσες παγκοσμίως και να ενημερωθείτε για τη νέα προοπτική που έδωσαν οι νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

✥ Σχεδιασμός: Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας

✥ Εκτέλεση παραγωγής: ΑΜΚΕ Με Άλλα Μάτια

📌 Κυριακή 26/05, 13.00

📍 Σημείο συνάντησης: ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΠΙΣΝ
⏳ Διάρκεια ξενάγησης: 75′
👥Αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα

🆓 Ελεύθερη είσοδος
👉 Δήλωση συμμετοχής μέσω email στο tours@snfcc.org και τηλεφωνικά στο 2168091000.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ

Κατά την επίσκεψη σας ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμοι κάποιοι χώροι (όπως η Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, η Εναλλακτική Σκηνή ή το φουαγιέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής) λόγω πιθανής διεξαγωγής εκδηλώσεων, ενώ μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα ή στον αριθμό συμμετοχών

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή