Η Βάσω Μαλτέζου μπροστά από κάγκελα σχολικού κτιρίου. Αριστερά μπροστά της ροζ λουλούδια που πέφτουν από το δέντρο θολωμένα. (τεχνική φωτογραφίας)

Βάσω Μαλτέζου – Τσιμπίδα

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος

Ο Κορυδαλλός είναι μια όμορφη πόλη με πολλές δυνατότητες και προοπτική ανάπτυξης. Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την εποχή που οι ξεριζωμένοι Έλληνες του Πόντου και της Μικράς-Ασίας εγκαταστάθηκαν στο Κουτσικάρι, κουβαλώντας μαζί με την ιστορία τους, μνήμες, αρώματα και γεύσεις του τόπου τους. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά την κάνουν ξεχωριστή.

Τα τελευταία 15 χρόνια ζω με τον σύζυγό μου και εργάζομαι στον Κορυδαλλό μεγαλώνοντας την εννιάχρονη κόρη μας.  Διαπιστώνω καθημερινά ότι η πόλη μας αλλάζει προς το καλύτερο, με γνώμονα τις ανάγκες και τα συμφέροντα των κατοίκων της.

Από το 2019, παρ’ όλες τις πρωτοφανείς δυσκολίες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε,  έγιναν σημαντικά βήματα  προόδου από τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχό Νίκο Χουρσαλά, σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στην παιδεία, στην καθαριότητα, στη στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Αθλητισμός

Έργο βελτίωσης του επιπέδου ζωής των κατοίκων αποτελεί η παραχώρηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού 115 στρεμμάτων στα πρώην Λατομεία Κορυδαλλού, που για περισσότερα από 20 χρόνια ο χώρος αποτελούσε έναν απέραντο σκουπιδότοπο, μία εστία μόλυνσης και παραβατικότητας.

Ήδη λειτουργούν:

3 γήπεδα τένις και ένα γήπεδο padel,

σύγχρονα αποδυτήρια,

ένας νέος χώρος φιλοξενίας εκδηλώσεων,

πάρκο κοινωνικοποίησης σκύλων,

νομιμοποίηση των υπαρχόντων κτισμάτων για να μπορούν να αξιοποιηθούν μελλοντικά.

Τα 115 στρέμματα στα λατομεία ανήκουν στον κορυδαλλιώτικο λαό, όπου 1.000 και πλέον συμπολίτες μας αθλούνται ήδη στα νέα γήπεδα.  Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να δημιουργηθεί ένας υπερτοπικός πόλος αθλητισμού και αναψυχής, δίνοντας νέες προοπτικές στην ευρύτερη περιοχή του Άνω Κορυδαλλού και Σχιστού. Με την αναβάθμιση των δομών του αθλητισμού της πόλης, οι ωφελούμενοι αυξήθηκαν κατά 30%.

Ως γονέας ενός εννιάχρονου παιδιού ενδιαφέρομαι έντονα για τις υποδομές και τις ευκαιρίες που προσφέρει ο Κορυδαλλός στα παιδιά μας. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, υλοποιώντας  το μεγαλύτερο σε ύψος πρόγραμμα συντηρήσεων και επισκευών σχολικών εγκαταστάσεων που εκτελέστηκε ποτέ στο Δήμο Κορυδαλλού (συνολικές παρεμβάσεις 1,5 εκατ. €).

Σχολεία

Λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι, οι σχολικές μονάδες ήταν έτοιμες να υποδεχθούν τους μαθητές. Πραγματοποιήθηκε προσεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολικά κτήρια από τους μηχανικούς του Δήμου και μονώσεις, έλεγχος χώρων υγιεινής, ελαιοχρωματισμοί, δάπεδα ασφαλείας στα προαύλια. Διενεργήθηκε απολύμανση σε όλους τους σχολικούς χώρους, ενώ το ταμειακό απόθεμα των σχολικών επιτροπών ανέρχεται σε 300.000€, έχοντας καλύψει όλα τα χρέη του παρελθόντος.

Όλα τα σχολεία της πόλης εντάχθηκαν σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης με χρηματοδότηση ύψους 8 εκατ. €.

Για πρώτη φορά, τρία ενεργειακά αυτόνομα σχολεία λειτουργούν με φωτοβολταϊκά συστήματα: το 9ο Δημοτικό σχολείο, το 8ο Γυμνάσιο και το Ειδικό σχολείο.

Ξεκίνησε η κατασκευή ενός νέου σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην οδό Σταματοπούλου, με χρηματοδότηση ύψους 4,2 εκατ. €.

Η στέγαση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού σε νέο, υπερσύγχρονο σχολικό κτήριο είναι γεγονός, μετά από 20 χρόνια που στεγαζόταν σε κοντέινερ.

Δεσμεύτηκε οικόπεδο για την ανέγερση νέου σχολείου για το 3ο Γυμνάσιο, ενώ το 8ο Γυμνάσιο, που στεγαζόταν σε πολυκατοικία για 20 χρόνια, μεταστεγάσθηκε.

Ξεκίνησε η λειτουργία του 19ου Δημοτικού σχολείου, εντός των φυλακών Κορυδαλλού.

Δημιουργήθηκε  η Τεχνική Ομάδα Συντήρησης Σχολείων (ΤΟΣΚ) για την άμεση αποκατάσταση καθημερινών ζημιών.

Τέλος εξασφαλίσθηκαν 2.500 γεύματα καθημερινά, σε παιδιά Δημοτικών σχολείων, ενώ όλες οι δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης λειτουργούν σε ολοήμερο πρόγραμμα, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες εργαζόμενων γονέων.

Το 2019 αποφασίσαμε να πάμε την πόλη μας ένα βήμα μπροστά, δείχνοντας εμπιστοσύνη σ’ έναν νέο άνθρωπο με όραμα και στόχους για τον Κορυδαλλό.

Το αποτέλεσμα του έργου της δημοτικής αρχής είναι φανερό σε κάθε γωνία της πόλης, σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας των δημοτών.

Έχοντας κάνει το πρώτο βήμα, βάζοντας σταθερά και σωστά θεμέλια, μπορούμε με σιγουριά να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα, πηγαίνοντας τον Κορυδαλλό ακόμα πιο ΜΠΡΟΣΤΑ, ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη μας στο δήμαρχο Νίκο Χουρσαλά.

Στο ερώτημα γιατί με αυτή τη δημοτική αρχή, η απάντησή μου  είναι:

για το έργο που έχει παραχθεί, για το έργο που θα συνεχιστεί να παράγεται, πάντα με αίσθημα ευθύνης, πηγαίνοντας τον Κορυδαλλό και τους δημότες του μπροστά.

Μπροστά στις προκλήσεις της εποχής.

Μπροστά σε μια καλύτερη ποιότητα στην καθημερινότητα όλων.

Μπροστά για μια τοπική αυτοδιοίκηση δυναμική.

Μπροστά και πλάι στις ανάγκες των συμπολιτών μας.

📍 Βρείτε την Βάσω Μαλτέζου Τσιμπίδα στο facebook 👉 Βάσω Μαλτέζου Τσιμπίδα – Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος “Κορυδαλλός Μπροστά”

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή