Ο Κωνσταντίνος Αργυρός

Ο γνωστός τραγουδιστής Κωνσταντίνος Αργυρός και υποστηρικτής των κοινωνικών μας δράσεων μιλάει στο meallamatia.gr

Ποια θεωρείς την ομορφότερη στιγμή σου στη μέχρι τώρα καλλιτεχνική σου πορεία;

Κ.Α.: Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια συγκεκριμένη στιγμή γιατί έχω ζήσει πολλές όμορφες στιγμές στην μέχρι τώρα πορεία μου, στιγμές με έντονα συναισθήματα στις οποίες έχω λάβει αγάπη. Όλη αυτήν την αγάπη προσπαθώ να την αποτυπώσω μέσα από την δουλειά μου και να την ανταποδώσω και εγώ από πλευράς μου. Είναι σχέση ανιδιοτελής και ελπίζω να κρατήσει για πολύ καιρό.

Από πού αντλείς την έμπνευση για να γράφεις δικά σου τραγούδια;

Κ.Α.: Η έμπνευση έχει να κάνει με την καθημερινότητα και με βιώματα που έχουν στιγματίσει περιόδους της ζωής μου. Από το πιο απλό μέχρι μια σύνθετη κατάσταση είτε αυτό είναι έρωτας είτε μια απογοήτευση είτε ένα συμβάν της καθημερινότητας μου. Είναι περισσότερο αν θες μια ψυχολογική διαδικασία όλο αυτό που έχει να κάνει με τον εσωτερικό μου κόσμο και το πως εκφράζεται αυτός την συγκεκριμένη χρονική περίοδο που ένα γεγονός θα με «ταρακουνήσει».

Μια συνεργασία σου με κάποιον συνθέτη, τραγουδιστή ή στιχουργό που θα ήθελες να κάνεις αλλά δεν πρόλαβες;

Κ.Α.: Η αλήθεια είναι ότι με έχει αξιώσει ο θεός και έχω συνεργαστεί μέχρι στιγμής με αξιόλογους συναδέλφους συνθέτες και στιχουργούς που αποτέλεσαν ορόσημο στην μέχρι τώρα πορεία μου και συνετέλεσαν και αυτοί με την σειρά τους στο να διαμορφώσω αυτό που από μικρός είχα θέσει ως στόχο μου, να καταφέρω και εγώ με την σειρά μου να συνεισφέρω στον καλλιτεχνικό χώρο και στο ελληνικό τραγούδι και να αφήσω το αποτύπωμά μου στην διάρκεια των χρόνων. Ωστόσο υπάρχουν ακόμα και πολλοί ακόμα που θα ήθελα να συνεργαστώ και ευελπιστώ να μου δοθεί αυτή η ευκαιρία στο μέλλον.

Ξεχώρισε μας την πιο δύσκολη στιγμή από τα έως τώρα video clip σου;

Κ.Α.: Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν δύσκολες στιγμές κατά την διάρκεια των video clips. Τα video clips αποτελούν μια διαδικασία οπτικοποιήσης ενός τραγουδιού επομένως πρόκειται για μια άκρως ενδιαφέρουσα πτυχή και ταυτόχρονα πολύ παραγωγική. Το να δώσεις ένα οπτικό ερέθισμα σε ένα τραγούδι είναι μια πρόκληση που πάντα δημιουργεί κίνητρα για ευφάνταστα και πρωτοποριακά σενάρια που θα αποσπάσουν την προσοχή του θεατή. Επομένως είναι και ένα στοίχημα. Μπορεί να υπάρχουν συνθήκες δύσκολες λόγω των πολύωρων γυρισμάτων αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα είναι αυτό που σε ανταμείβει και σε κάνει να αψηφάς το οτιδήποτε.

❝Σε καθετί κακό που προκύπτει έχω μάθει να κοιτάω

και την θετική του πλευρά.

Νομίζω μόνο έτσι διατηρούμε την αισιοδοξία μας.

Θεωρώ ότι μέσα απ’ αυτή την πανδημία εκτιμήσαμε

ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο στην ζωή

και ότι δεν μπορούμε να κάνουμε μεγαλεπήβολα σχέδια.❞

Είσαι γνωστός υποστηρικτής των κοινωνικών, μη κερδοσκοπικών δράσεων του meallamatia.gr και του Βαγγέλη Αυγουλά: Πες μας λίγα λόγια για την εμπειρία σου από το Δείπνο Στο Σκοτάδι, αλλά και από την επίσκεψή σου στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών;

Κ.Α.: Καταρχήν θέλω να σου δώσω τα εύσημα για την μέχρι τώρα πορεία σου και την κοινωνική σου δράση. Για μένα αποτελεί αρχή μου να συμμετέχω και όσο μπορώ να συνδράμω σε θέματα που άπτονται της κοινωνικής δραστηριοποίησης και προβάλλουν το συλλογικό καλό. Θεωρώ ότι όλοι οφείλουμε να είμαστε αρωγοί σε πρωτοβουλίες που προωθούν το πνεύμα της αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο μας. Μια τέτοια λοιπόν είναι και το meallamatia.gr. Η εμπειρία μου στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Δείτε σχετικό βίντεο εδώ) ήταν μια από τις καλύτερες που έχω ζήσει. Βρέθηκα με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης και αντιλήφθηκα το σθένος την δύναμη και αυτήν την έκτη αίσθηση που κρύβουν μέσα τους. Είναι πραγματικά super ήρωες και όλοι εμείς, η πολιτεία, το κράτος οφείλουμε να είμαστε παρόντες σε αιτήματα που αφορούν την βελτίωση της καθημερινότητας τους. Και στο δείπνο πραγματικά απόλαυσα όλη την διαδικασία και ένιωσα μεγάλη χαρά που ήμουν προσκεκλημένος σας. Ήταν τιμή μου. (Δείτε σχετικό βίντεο εδώ).

Ο Κωνσταντίνος μπαίνοντας με το Βαγγέλη Αυγουλά στο Δείπνο στο Σκοτάδι

Πιστεύεις μας αφήνει και κάτι θετικό όλη αυτή η τραγική κατάσταση του κορωνοιού που ζούμε παγκοσμίως;

Κ.Α.: Σε καθετί κακό που προκύπτει έχω μάθει να κοιτάω και την θετική του πλευρά. Νομίζω μόνο έτσι διατηρούμε την αισιοδοξία μας. Θεωρώ ότι μέσα απ’ αυτή την πανδημία εκτιμήσαμε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο στην ζωή και ότι δεν μπορούμε να κάνουμε μεγαλεπήβολα σχέδια. Επιπλέον αναγνωρίσαμε την σημασία της υγείας μας και των δικών μας ανθρώπων, ήρθαμε λίγο πιο κοντά. Αυτά αναγνωρίζω σαν θετική πλευρά μέσα σε όλο το αρνητικό της υπόθεσης που προέκυψε με την πανδημία.

Ξεχωρίζεις κάποιο τραγούδι σου ως αγαπημένο σου, από αυτά που έχεις πει ως τώρα και αν ναι, γιατί;

Κ.Α.: Είναι σαν να ρωτάς μια μάνα αν ξεχωρίζει κάποιο από τα παιδιά της χαχα. Τα αγαπώ όλα αποτελούν σημεία συντεταγμένα της μέχρι τώρα πορείας μου .Ενδεχομένως σε κάποια να έχω ιδιαίτερη αδυναμία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι απαρνούμαι κάποια άλλα.

Ποια είναι η μαγική συνταγή της επιτυχίας που σε κρατά τόσα χρόνια στην κορυφή και στις καρδιές του κόσμου;

Κ.Α.: Η μαγική συνταγή αν μπορούμε να την πούμε μαγική συνταγή ,για μένα συνίσταται στα εξής συστατικά. Δουλειά, πειθαρχία, προσήλωση στο στόχο, σεβασμός στο κοινό, σεμνότητα, επιμονή .Αν αγαπάς αυτό που κάνεις δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρεις. Αυτό είναι το moto μου. Σαφώς και θα υπάρξουν και στραβοπατήματα αλλά έχοντας σαν εφόδια αυτά που προανέφερα πιστεύω ότι κάμπτεται οτιδήποτε βρεθεί στο διάβα σου.

Τα επόμενά σου μουσικά βήματα;

Κ.Α.: Ήδη κυκλοφόρησε το single “Αθήνα μου” το οποίο στην ουσία είναι ο προπομπός του νέου μου album που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Είμαστε στην φάση της ολοκλήρωσης του, πλαισιώνεται από πολύ όμορφα τραγούδια και ελπίζω να το αγαπήσει ο κόσμος. Όσον αφορά τις live εμφανίσεις όταν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες, ελπίζω να είναι σύντομα, θα είμαστε σε θέση να κάνουμε το restart.Είναι κάτι το οποίο το έχουμε ανάγκη όλοι. Η μουσική ο χορός η διασκέδαση είναι η ψυχοθεραπεία του Έλληνα. Είμαστε λαός που αγαπάμε την παράδοση και δεν πρόκειται να την εγκαταλείψουμε ποτέ.

Και επειδή δίνεις συνέντευξη στο meallamatia.gr, θα σε ρωτήσω κλείνοντας: Τι θέλεις να βλέπεις «Με Άλλα Μάτια»;

Κ.Α.: Με Άλλα Μάτια θέλω να βλέπω έναν καλύτερο κόσμο, έναν κόσμο που θα δίνει προτεραιότητα στο συλλογικό καλό, θα βοηθάει όταν μπορεί τον συνάνθρωπο του ,θα ενισχύει πρωτοβουλίες που αφορούν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε άτομα με ιδιαίτερα προβλήματα και γενικά έναν κόσμο που θα αποτελεί σημείο αναφοράς και παραδειγματισμού σε αξίες που τοποθετούν πάνω απ’ όλα τον άνθρωπο.

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός

Βιογραφικό

(από την προσωπική ιστοσελίδα του Κωνσταντίνου Αργυρού)

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός γεννήθηκε στις 21 Μαίου του 1986 στην Αθήνα ενώ η καταγωγή του είναι από την Λευκάδα.

Στην ηλικία των πέντε ξεκινάει τα πρώτα μαθήματα πιάνου, σολφέζ, αρμονίας και όχι μόνο! Το “μικρόβιο” της μουσικής που κρύβονταν μέσα του “ξύπνησε’όταν άρχισε να ασχολείται καθημερινά με το πιάνο που είχαν οι γονείς του στο σπίτι! Έτσι ξεκινάει και η επαφή του με την μουσική , ενώ η “σχέση” του με το πιάνο αποτελεί μέχρι και σήμερα σημείο αναφοράς στην ζωή του!

Καθημερινά περνάει αρκετές ώρες της ημέρας μελετώντας αλλά και συνθέτοντας δικά του τραγούδια! Πάντα ανήσυχο πνεύμα, καλός μαθητής στο σχολείο, πρόεδρος του δεκαπενταμελούς ενώ κατά την διάρκεια της εφηβείας δημιουργεί με τους συμμαθητές του την πρώτη του μπάντα τους “Blues Brothers” παίζοντας μουσική σε σχολικές εκδηλώσεις και όχι μόνο. Τελειώνοντας το Λύκειο εισάγεται στην Νοσηλευτική, μόνο που στην πορεία όλα άλλαξαν, αφού την ίδια περίοδο συμμετέχει στο Fame Story 3 αποσπώντας πολύ καλά σχόλια παρά το νεαρό της ηλικίας του!

Το πρώτο του βήμα στην νυχτερινή Αθήνα γίνεται στον “Βοτανικό” τον Οκτώβριο του 2005 δίπλα στην Άννα Βίσση. Έτσι ξεκινάει και η επαγγελματική πλέον σχέση του με το τραγούδι, ενώ νιώθει πολύ υπερήφανος που κατάφερε να κάνει το χόμπι του επάγγελμα.

Ακολουθούν συνεργασίες σε νυχτερινά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης δίπλα σε σπουδαία ονόματα της Ελληνικής Δισκογραφίας, όπως ο Γιάννης Πλούταρχος, Νίκος Κουρκούλης, Νίκος Βέρτης, Νατάσα Θεοδωρίδου και όχι μόνο.

Τον Ιούνιο του 2008 κάνει το πρώτο του δισκογραφικό βήμα. Το cd single “Όλα θα αλλάξουν” κυκλοφορεί απ’ την Sony Music με παραγωγό τον Νίκο Νικολαίδη, με την υπογραφή του συνθέτη Χριστόφορου Γερμενή και στίχους Πάνου Φαλάρα, Γιάννη Μπαγουλή και Βίκυς Γεροθόδωρου με το ομότιτλο τραγούδι αλλά και το “Σε ξέρω καλά” να γίνονται απ’ τα αγαπημένα των ραδιοφωνικών παραγωγών της χώρας.

Τον Μάιο του 2010 ξεκινάει η συνεργασία του με την Universal Music, κυκλοφορεί το τραγούδι “Ερωτευμένος και τρελός” σε μουσική Παναγιώτη Μπρακούλια και στίχους Δημήτρη Τσάφα ενώ παράλληλα ο Κωνσταντίνος αρχίζει να κερδίζει τον χώρο που του αξίζει στα νυχτερινά σχήματα! Ακολουθεί ακόμη ένα τραγούδι λίγους μήνες αργότερα, το “Είσαι ότι να ΄ναι” σε μουσική του στενού πλέον συνεργάτη του Παναγιώτη Μπρακούλια και στίχους Νίκου Βαξαβανέλη που γίνεται απ’ τις μεγάλες επιτυχίες της χρονιάς. Το Μάιο του 2011 κυκλοφορεί η πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά “Μάλλον κάτι ξέρω” απ’ την Universal Music με το ομότιτλο τραγούδι σε μουσική Βασίλη Γαβριηλίδη και στίχους Θάνου Παπανικολάου να σκαρφαλώνει στην κορυφή του ελληνικού airplay για πάρα πολλές εβδομάδες. Το ίδιο καλοκαίρι πραγματοποιεί και την πρώτη του καλοκαιρινή περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο.

Τον Οκτώβριο του 2012 έρχεται μια πολύ σημαντική στιγμή στην καριέρα του, αφού συνεργάζεται με τον Γιώργο Θεοφάνους, με το “Ποτέ Ξανά” σε στίχους Ναταλίας Γερμανού να δίνει στον κόσμο μια πρώτη εικόνα απ’ την νέα αυτή συνεργασία, ενώ λίγους μήνες αργότερα βραβεύεται και ως “Τραγούδι της Χρονιάς” στα Mad VMA 2013. Τον Νοέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε η δεύτερη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά “Παιδί Γενναίο” ένας τίτλος που η Όλγα Βλαχοπούλου, Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, Βαγγέλης Κωνσταντινίδη, Κωνσταντίνος Χανιώτης αλλά και ο ίδιος ο Γιώργος Θεοφάνους υπογράφουν τους στίχους των νέων τραγουδιών.

Τον Μάρτιο του 2013 ο Κωνσταντίνος Αργυρός πρωταγωνιστεί στην νυχτερινή ζωή της Αθήνας, ξεκινώντας τις εμφανίσεις του στο “Posidonio” όπου και εμφανίζεται μέχρι και τον Ιανουάριο του 2015 .

Παράλληλα τον Μάρτιο του 2014 κυκλοφορεί και η τρίτη δισκογραφική δουλειά του με τίτλο “ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ” όπου ο Κωνσταντίνος εγκαινιάζει την συνεργασία του με τον συνθέτη Κυριάκο Παπαδόπουλο και τον στιχουργό Ηλία Φιλίππου. Απ’ το album ξεχωρίζει το ομότιτλο τραγούδι, καθώς και το “Πάρε με αγκαλιά” , “Εσένα θέλω”, “Να της πεις” και το “Δεν χωρίζουν οι καρδιές”. Στο album υπάρχει και το “Εμείς δεν θα χωρίσουμε ποτέ” σε στίχους Ναταλίας Γερμανού. Τον Ιανουάριο του 2015 ο στρατιώτης Πεζικού Αργυρός Κωνσταντίνος καλείται να υπηρετήσει την “Μαμά Πατρίδα” στην Λαμία και την Αλεξανδρούπολη , ενώ στις άδειες του πραγματοποιεί κάποιες επιλεγμένες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση την στρατιωτικής του θητείας τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, ο Κωνσταντίνος επιστρέφει δυναμικά στην νυχτερινή Αθήνα, με τις εμφανίσεις του στο TEATRO Music Hall παρέα με την Πάολα και την Ελένη Φουρέιρα. Την ίδια περίοδο κυκλοφορεί και “ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ” σε μουσική Γιάννη Φρασέρη και στίχους Βαγγέλη Κωνσταντινίδη, που παραμένει στην πρώτη θέση των charts για τρεις μήνες. Οι εμφανίσεις ολοκληρώνονται τον Φεβρουάριο του 2016.

Τον Απρίλιο του 2016 , ο Κωνσταντίνος ξεκινά τις εμφανίσεις του στο FANTASIA ενώ παράλληλα κυκλοφορεί ο πολυσυλλεκτικός του δίσκος “ΟΣΑ ΝΙΩΘΩ” και οι επιτυχίες διαδέχονται η μια την άλλη. “Τα κατάφερες”, “Αθήνα- Θεσσαλονίκη”, “Όσα νιώθω” και “;Στη δική μου αγκαλιά” γίνονται μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες. “Το συμπέρασμα” βραβεύεται ως “Καλύτερο τραγούδι Mad Greekz” στα Mad Vma 2016, ενώ στα Super Music Awards Κύπρου κατακτά τον τίτλο “Best Airplay Song of the Year”. Η καλοκαιρινή περιοδεία με 10 σταθμούς σε Ελλάδα και Κύπρο είναι sold out, ενώ λίγους μήνες αργότερα στα Mad VMA Cyprus 2016 ο Κωνσταντίνος βραβεύεται ως “Καλλιτέχνης της Χρονιάς”. Ακολουθούν δέκα μήνες επιτυχημένων εμφανίσεων στο Fantasia που ολοκληρώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2017.

Σημαντική επίσης στιγμή για τον ίδιο είναι η εμφάνιση του στο Κρατικό Ανάκτορο του Κρεμλίνου στην Μόσχα, τον Οκτώβριο του 2016 ,στην αφιερωματική εκδήλωση στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας-Ρωσίας.

Τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς ο Κωνσταντίνος Αργυρός πραγματοποιεί περιορισμένες εμφανίσεις στο Vogue Club της Θεσσαλονίκης, ενώ τον Ιούνιο επέστρεψε και πάλι στο Fantasia με το νέο του τραγούδι “Ξημερώματα” σε μουσική-στίχους Πέτρου Ιακωβίδη να είναι για πολλές εβδομάδες στο νούμερο ένα του ραδιοφωνικού airplay και κάπως έτσι ξεκινάει και η συνεργασία του με την Panik Platinum.

Στα MAD VMA 2017 αποσπά το βραβείο “Best Male Adult/ Άνδρας Καλλιτέχνης της χρονιάς” ενώ λίγες ημέρες αργότερα στα Super Music Awards Κύπρου αποσπά το βραβείο “Καλύτερος Λαικός Τραγουδιστής της Χρονιάς” αλλά και “Αγαπημένο τραγούδι των Ραδιοφωνικών παραγωγών” για το “Όσα νιώθω”. Ύστερα από μία πολύ επιτυχημένη σεζόν ακολουθεί η καλοκαιρινή του περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο ενώ η επιστροφή του στο Fantasia γίνεται αρχές Σεπτεμβρίου. Παράλληλα ετοιμάζει την νέα του δισκογραφική δουλειά , με το τραγούδι “ΨΕΜΑΤΑ”  να αποτελεί τον προπομπό.

Σχετικά με τον συντάκτη

Με Άλλα Μάτια
Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

One comment for “Κωνσταντίνος Αργυρός: Θέλω να βλέπω Με Άλλα Μάτια έναν καλύτερο κόσμο!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή