Εξώφυλλο Βιβλίου ένα κοριτσάκι που κάνει κούνια (πλάτη στη φωτογραφία)

«Όσο πιο ψηλά μπορείς»

Η Κωνσταντίνα Καρούσου, μια νέα συγγραφέας με μια συγκινητική ιστορία πίστης και αγάπης στην πλάτη της, επιδιώκει στο πρώτο της βιβλίο «Όσο πιο ψηλά μπορείς» να μεταφέρει δύναμη και κουράγιο σε όσους βιώνουν ιστορίες παρεμφερείς με τη δική της.

Με αφορμή την ανακάλυψη ενός τετραδίου του συζύγου της, όπου εκείνος διατηρούσε καταγεγραμμένες στιγμές της οικογενειακής τους ιστορίας, η Κωνσταντίνα αποφάσισε να γράψει για τη Μαρία, την κόρη τους που γεννήθηκε με μια σπάνια διαταραχή.

Η διάγνωση; Μερική Αγενεσία Μεσολοβίου.

Όπως εξηγεί σε συνέντευξή της η συγγραφέας, πρόκειται για μια ασθένεια που συνεπάγεται νοητική υστέρηση και άλλες δυσκολίες σε ποικίλες ικανότητες ομιλίας, κινητικότητας, αντίληψης, αυτοεξυπηρέτησης, ενώ μπορεί να συνοδεύεται κι από επιληπτικές κρίσεις.

Το μεγαλύτερο πλήγμα για την οικογένεια Καρούσου ωστόσο δεν ήταν η ίδια η διάγνωση, αλλά η αντίδραση του ιατρικού προσωπικού σε αυτή. Δηλώνοντας ότι γέννησε ένα «κακό» παιδί, της «αναπηρικής καρέκλας», την ενθάρρυναν να δώσουν την κόρη της σε ίδρυμα. Η Κωνσταντίνα όμως κι ο σύζυγός της, αντίθετα προς τις δυσοίωνες προγνώσεις που συνόδευσαν την κατάσταση της Μαρίας, αποφάσισαν να δεσμευτούν σε έναν ασταμάτητο αγώνα πίστης για την ευκαιρία της στη ζωή.

Παρά τη λιγοστή κρατική υποστήριξη, και μετά από «ξεκαθαρίσματα» σε συγγενείς και φίλους που φάνηκε να αλλάζουν στάση απέναντι στην οικογένεια, οι δυο γονείς κατάφεραν να διαψεύσουν σε μεγάλο βαθμό την αμφισβήτηση επιστημόνων και οικείων. Κι αυτά τα βιώματα έρχονται στο σήμερα να μετουσιωθούν από την Κωνσταντίνα Καρούσου σε δημιουργία, με στόχο να εμπνεύσουν και να ενδυναμώσουν άλλες αντίστοιχες μάχες. Αυτή είναι η προσπάθεια που αποτυπώνεται, λοιπόν, στο «Όσο πιο ψηλά μπορείς»: η προσπάθεια να φτάσει η Μαρία όσο το δυνατόν ψηλότερα, να κάνει τις προσωπικές της νίκες και με την ανιδιοτέλεια των γονιών της αλλά και την προσωπική της θέληση να καταφέρει να ζήσει αξιοπρεπώς.

Το βιβλίο της Κωνσταντίνας Καρούσου διατίθεται από τις εκδόσεις iWrite.

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή