Κτίριο ΟΑΕΔ διοίκηση

Το πράσινο φως άναψε το υπουργείο Εργασίας για τη νέα κοινωφελή εργασία στους δήμους.

Τον περασμένο Γενάρη όταν ο ΟΑΕΔ παρουσίαζε τα προγράμματα απασχόλησης που πρόκειται να υλοποιηθούν μέσα στο 2021, δεν είχε συμπεριλάβει την κοινωφελή εργασία. Αυτό δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στους δημάρχους που θα έμεναν χωρίς προσωπικό λίγο πριν από το καλοκαίρι. Αρχικά το πρόβλημα λύθηκε με την δίμηνη παράταση που δόθηκε στους συμβασιούχους προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των δήμων.

Ωστόσο το δίμηνο αυτό, το οποίο τελειώνει μέσα στον Ιούνιο, δεν είναι αρκετό για να καλύψει όλες τις θερινές ανάγκες και οι δήμαρχοι πιέζουν το υπουργείο να προχωρήσει άμεσα το νέο πρόγραμμα ή να δώσει νέα παράταση για το υπάρχων. Πριν από λίγες μέρες ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου ενημέρωσε κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ότι δόθηκε τελικώς το πράσινο φως από το Υπουργείο Εργασίας και η νέα Κοινωφελής είναι έτοιμη να βγει. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το νούμερο των ωφελούμενων που θα προσληφθούν αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμαίνεται στα περσινά επίπεδα.

Στόχος είναι οι προσλήψεις από τους δήμους να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Αύγουστο όποτε οι αιτήσεις θα γίνουν πιθανότητα στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

Σε κάθε περίπτωση θα δημιουργηθεί ένα χρονικό χάσμα από την λήξη των συμβάσεων του υπάρχων προσωπικού μέχρι την πρόσληψη των νέων υπαλλήλων. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα, ειδικά στους τουριστικούς δήμους, οι οποίοι θα μείνουν χωρίς προσωπικό κατά την περίοδο αιχμής. Παρότι, δε, οι δήμαρχοι προτείνουν νέα παράταση πλέον των δύο, μηνών κάτι τέτοιο θεωρείται από δύσκολο έως αδύνατον, ελλείψει σχετικών κονδυλίων.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του πίνακα κατάταξης ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
  • Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
    Άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων, με βάση τα τυπικά προσόντα τους.
  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
  • Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.
  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Πηγή: www.e-dimosio.gr

Σχετικά με τον συντάκτη

Η μοναδική, πλήρως προσβάσιμη για κάθε χρήστη, διαδραστική, κοινωνική πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα!

One comment for “Κοινωφελής εργασία: Έρχονται 36.500 προσλήψεις στους δήμους μέσα στο καλοκαίρι

Αφήστε σχόλιο

ΧΟΡΗΓΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή